Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is een Uplink Port ?
Wanneer u een computer met een router of netwerkswitch , wordt netwerkkabel van de computer aangesloten op een van de Ethernet-poorten op het apparaat . Veel routers , switches en netwerk hubs hebben een extra poort bekend als uplink -poort ook. Deze poort wordt niet gebruikt om computers op het netwerk maar wordt gebruikt bij de opbouw van het netwerk zelf . Uplink poort

De uplink -poort op een router , netwerk- switch of hub is een Ethernet -poort die gescheiden is van de standaard poorten gebruikt om computers en andere apparaten op het netwerk . De uplink-poort is anders bedraad dan standaard Ethernet-poorten met de bedrading van sommige van haar verbindingen omgekeerd . Dit veranderde bedrading maakt de uplink-poort essentieel wanneer het proberen om meerdere switches , hubs en andere netwerkapparaten die anders fouten zouden ondervinden wanneer het proberen om gegevens te verzenden met elkaar verbinden .
Aansluiten Hubs
< br

Een opstraalverbindingshaven > wordt gebruikt om twee hubs of andere netwerkapparaten door ervoor te zorgen dat er geen netwerk interferentie veroorzaakt door verbinden van twee gelijkaardige of identieke apparaten . Een Ethernet-kabel is aangesloten op de uplink-poort van een hub of apparaat en in een standaard Ethernet-poort op het andere apparaat . Gegevens kunnen stromen door de openingen vrij zonder op fouten door apparaatpoorten aan beide uiteinden van de kabel met dezelfde verzenden en ontvangen van , . De opstraalverbindingshaven keert deze instellingen ene uiteinde van de kabel zodat gegevens vrij kan stromen

Dual Devices Mode

Sommige netwerkapparaten zijn voorzien van een schakelaar die gebruikers in staat stelt om een ​​poort te gebruiken als een standaard Ethernet -poort of een uplink-poort . Indien een uplink poort niet noodzakelijk in een klein netwerk , kan de gebruiker de schakelaar verplaatst zodat de uplink poort functioneert als een standaard Ethernet -poort . Als een extra hub of ander netwerkapparaat later nodig is voor het netwerk , kan de poort worden geschakeld naar een uplink- poort op elk gewenst moment .
Netwerk Problemen

Toen fouten optreden in een netwerk , kan onjuist gebruik van een uplink -poort de oorzaak zijn. Elke aangesloten apparaten moeten worden gecontroleerd om ervoor te zorgen dat ze correct zijn aangesloten met de uplink-poort op een apparaat aangesloten op een standaard poort op een andere . Als het apparaat wordt gebruikt voor de uplink is een dual - mode switch , dient de schakelaar worden gecontroleerd of het in de juiste positie . Op sommige apparaten wordt de uplink-poort gepaarde side - by - side met een standaard Ethernet-poort , een Ethernet -kabel in beide havens kunnen problemen met sommige apparaten veroorzaken , zodat de kabel in de Ethernet-poort moet worden verplaatst naar een andere poort te dit probleem op te lossen .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Hoe af te sluiten een Cisco 35…
·Hoe maak je een Cat5 converter…
·Hoe je op afstand Verbinding m…
·Wat zijn Poortnummers voor een…
·De Soorten extranet 
·Wat doet een USB -poort eruit?…
·De voordelen van een VLAN 
·Hoe je MS Access 2007 Optimali…
·Hoe je D - Link Print Configur…
  Related Articles
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Hoe Hook Up een Ativa Computer Router 
Hoe maak je een encryptie op een draadlo…
Hoe maak je verbinding een draadloze rou…
Hoe kan ik een upgrade antenne installer…
Hoe maak je een AirPort wachtwoord wijzi…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
  Netwerken Articles
·Hoe te configureren routingprotocollen 
·Hoe kan ik een Anonymous FTP gebruiken 
·Hoe maak je een draadloze router van Bel…
·Wireless LAN -componenten 
·Hoe te berekenen Uploadtijd 
·Wat betekent het om iemand online Ping ?…
·FTP Server Vs . Web Server 
·Veiligheidsaspecten Met Wireless Network…
·Hoe te RFC 1035 TTL Semantiek Gebruik 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com