Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Waarom een ​​firewall en een proxy server ?
Firewalls en proxyservers zijn twee systemen om de veiligheid voor computers en netwerken . Bedrijven leveren firewallsoftware creëren ook anti - virus en anti - spyware software . Proxy servers zijn een combinatie van hardware en software en voeren veel verschillende taken. Firewall Security

Firewalls
blokkeren inkomende verbindingen naar een computer . Een onbekende partij zou kunnen proberen om verbinding te maken met het netwerk van een bedrijf of van een eigen computer een stukje schadelijke software stiekem op het. Als er onverwachte verbindingen niet zijn toegestaan ​​op de computer , de actie van het downloaden van een schadelijk programma is een beetje moeilijker . Echter , zou de computer gebruiker onbewust kiezen om een virus op de computer te downloaden , geloven het bestand is iets anders . Virussen en krijgen op een computer als bijlage bij een e-mail , of vermommen als een welbekende programma , of als een muziek -of videobestand . Firewalls kan deze methode van binnenkomst , dat is de reden waarom anti - virus software gaat meestal hand in hand met de firewall- software niet blokkeren . Anti - virus software zowel detecteert virussen op het punt van het downloaden en controleert ook via de computer om te controleren of niemand heeft het al gemaakt op de harde schijf .
Proxy Veiligheid

een proxy is een aparte computer die in de computer of het netwerk het beschermt staat . Een netwerk proxy -server is de enige computer op het netwerk met internettoegang . Geen computer op het netwerk is toegestaan ​​direct contact met een computer buiten het netwerk . De computers op het netwerk te vragen de proxyserver voor eventuele middelen buiten het netwerk en de proxy gaat dan en haalt het. Het geeft de opgevraagde bron op een aparte aansluiting op de een gebruikt om de gewenste informatie te vinden . Dit biedt een betere beveiliging dan een firewall . Proxies niet passeren door over de inhoud , alleen gegevens . De proxy zelf kunnen kwetsbaar zijn voor aanvallen en zo nodig anti - virus software .
Noodzaak

Firewalls
gemeenschappelijk zijn voor thuiscomputers . Een virus kan alle computer eigenaren favoriete bestanden te vernietigen , zoals muziek en video . Trojans grijpen controle van de web browser en een open advertenties over en over , waardoor de computer onbruikbaar . Kwaadaardige software kan de computer waardoor het crashen overbelasten . Het kan zelfs direct de computer eigenaar om essentiële bestanden te verwijderen en maken de computer onbruikbaar . Firewalls zijn nodig om de computer en de inhoud te beschermen . In bedrijfsnetwerken , de behoefte aan veiligheid nog groter . Bedrijven hebben meer kans op een combinatie van de proxyserver , firewall en anti - virus software te gebruiken .
Overige Proxy Functions

Terwijl firewalls woonachtig zijn op de beschermde computer , de configuratie van een proxy -server op een aparte computer maakt de introductie van andere diensten . Bijvoorbeeld, een niet nodig om zijn eigen proxy server handhaven . Het kan worden uitbesteed . Particulieren kunnen er ook voor kiezen om een proxy -server die door een bedrijf en toegankelijk via het internet te gebruiken . Deze proxy-servers zijn beschikbaar in twee vormen , hetzij als een lijst van de proxy -server -adressen en poorten , die de gebruiker invoert in de configuratie van zijn web- browser , of als een website die de gebruiker bezoekt een webpagina indirect te bezoeken via de proxy server . Deze service is beschikbaar als een gratis dienst of abonnement.

Previous: Next:
  Network Security
·Hoe de Network Traffic Monitor…
·Hoe maak ik een SSL Certificaa…
·Hoe de Two - Step Validatiepro…
·Hoe werkt Cryptografie helpen …
·Is het gebruik van een proxyse…
·Problemen van de vertrouwelijk…
·Hoe de Local Domain Administra…
·Hoe te weten of uw computer is…
·Hoe te Password Reset op Cisco…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Wat is de Client Server Model ? 
·Hoe vindt mijn Linksys Network Key 
·Hoe te Onbekende MIME-typen toestaan ​​i…
·Wat doet een Computer Network Engineer d…
·Hoe maak je een Verizon Westell Modem Re…
·SonicWall ViewPoint Eisen 
·Hoe je Quicktime 7.50.61 installeren Met…
·Hoe maak je verbinding een MacBook met e…
·Hoe de T - Mobile DLink draadloze router…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com