Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Network Security >> Content
Wat is een Radius -server ?
Een RADIUS-server beheert de toegang tot netwerken . Het wordt voornamelijk gebruikt door internet service providers om de toegang tot het internet te beheren door hun klanten . De naam , RADIUS , is eigenlijk een acroniem voor " Remote Authentication Dial In Gebruikers service . " Het protocol beheert niet alleen toegang tot het netwerk , maar ook user account beheer . Doelen

De functies van een RADIUS-server worden samengevat als " AAA ". Dit ezelsbruggetje staat voor authenticatie , autorisatie en Accounting . De server doeners ontvangen geen directe verbindingen van klanten , maar werkt samen met client applicaties op andere netwerkhardware .
Authentication

de klant eerst contact
is met de Remote Access Server , of RAS . De RAS fungeert als een toegangspoort tot de server . Vóór toelating van de gebruiker op het netwerk , communiceert met een RADIUS -server om te controleren of de gebruikersnaam en het wachtwoord door de gebruiker correct is. Optioneel kan de authenticatie procedure van de gebruiker netwerkadres of bellen telefoonnummer om te controleren of deze zijn de verwachte gegevens voor die gebruiker controleren . Het toevoegen van in -adres authenticatie echter beperkt de toegang van de gebruiker tot een locatie . De RADIUS-server heeft een " gedeeld geheim " dat de computer probeert in te loggen moet ook hebt opgeslagen . Dit is meestal in de vorm van een cijfer . De RADIUS- server een uitdaging uitdrukking om de RAS , die doorstuurt naar de computer van de gebruiker . De gebruiker versleutelt dan zou de uitdrukking , net als de RADIUS-server . Indien het antwoord geretourneerd door de gebruiker overeenkomt met de gecodeerde zin in de RADIUS -server , heeft de gebruiker zijn identiteit bewijzen .
Authorization

De RADIUS-server onderhoudt een lijst van de Internet Protocol adressen en instrueert de RAS op een toe te wijzen aan de klant als onderdeel van het autorisatieproces . ISP's hebben niet zoveel IP- adressen als ze klanten . Elke computer aangesloten op het internet moet een IP adres hebben . Al het verzoek datapakketten stuurt het naar servers moeten IP-adres van die client uitvoeren zodat de server weet waar de reactie te sturen . Echter, de klant niet nodig om hetzelfde IP- adres hebben in de eeuwigheid , maar voor de duur van een sessie .
Boekhouding

De Accounting functies van de RADIUS-server staat stellen de ISP om verschillende niveaus van dienstverlening te bieden aan verschillende klanten betalen verschillende tarieven . De belangrijkste functie van de RADIUS-accounting procedures is aan de lengte van de tijd de client is verbonden opnemen . Zodra de authenticatie en autorisatie processen zijn voltooid , de toegang tot de server stuurt een start bericht naar de RADIUS-server . Wanneer de gebruiker zich afmeldt , de toegang tot de server stuurt een stop boodschap . De RADIUS-server registreert de periode tussen de start en stop boodschappen voor elke sessie voor elke gebruiker .

Previous: Next:
  Network Security
·Hoe maak je een Client Certifi…
·Hoe de lokale Administrator-wa…
·TLS en SSL Tutorial 
·Hoe te Serververificatie Ident…
·Hoe te blokkeren Het downloade…
·Beveiliging Voordelen van het …
·Trend Micro Personal Firewall …
·Hoe te Secure Wireless Creëre…
·Hoe te NTLM2 Authentication in…
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een Domain Name Van een IP 
·Hoe je gedeelde mappen creëren Open voo…
·Hoe maak je een huis draad voor een Cat …
·Het verschil tussen SONET en SDH 
·In welk jaar de eerste echte Internet Co…
·Network Defense Solutions 
·Hoe te Redirect COM1 een USB-poort 
·Hoe maak je een Telnet- programma te kie…
·Hoe te Sta verkeer naar Come Through My …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com