Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Wat zijn servers gebruikt?
Servers presteren verschillende functies, afhankelijk van het type server . Zij beheren netwerken en toezicht op alle activiteiten die in en uit het netwerk . Ze kunnen ook worden opgezet om netwerken te beveiligen en uit te voeren beveiligingsbeleid voor alle gebruikers . Servers worden genoemd dat, omdat ze ' dienen ' client- computers die dienst verzoeken aan de server te maken . Serviceaanvragen kan worden benaderen van een website , het verzenden of ontvangen van e-mails of afdrukken op een netwerkprinter . Web Servers

Een webserver onderhoudt en beheert websites . Webbrowsers , zoals Internet Explorer , communiceren met web servers, zodat gebruikers kunnen toegang krijgen tot verschillende websites . Webservers bepalen of een website is intern of extern . Interne website betekent dat alleen die binnen het netwerk kan toegang krijgen tot de website . Externe websites zijn beschikbaar op het internet gemaakt . Webservers zijn ook verantwoordelijk voor dat de verbinding tussen een computer en een website veilig is . Het biedt verschillende methoden voor authenticatie en winkels beveiligingscertificaten .
Mail Servers

Mailservers
vergemakkelijkt het verzenden en ontvangen van e-mails . Elk e-mailadres heeft een brievenbus die zich bevindt in een mailserver . Mailservers verzenden en ontvangen van e-mails via het internet en berichten sorteren volgens hun e-mailadres bestemming . Een gebruiker een postvak opent met een mail user agent ( MUA ) zoals Microsoft Outlook of andere web - based middel zoals Gmail of Yahoo mail . Mailservers implementeert beleid , zoals het bepalen of een e-mail is een ongewenste e-mail en zetten een limiet op de opslagcapaciteit van elke mailbox .
Bestand en Application Servers

Alle bestanden en toepassingen in een netwerk worden opgeslagen en toegankelijk via file -en applicatieservers . Afhankelijk van de netwerkinstellingen , kunnen gebruikers hebben geen werkelijke bestanden lokaal opgeslagen op hun computers , want alles wordt geplaatst in de file -en applicatieservers . Deze servers hebben meestal veel harde schijven met grote opslagcapaciteit spaties om alle bestanden en toepassingen in het netwerk tegemoet te komen. File -en applicatieservers maken het gemakkelijk om een ​​back- up van alle gegevens in een netwerk .
Domeincontrollers

Een domein controller is het brein van alle servers en computers in een netwerk . Het controleert alles wat er in en uit het netwerk , implementeert beveiligingsbeleid en beheert andere servers ook. Alle andere servers , voordat ze uit kunnen gaan naar het internet , moet eerst door de domeincontroller . Het domein -controller biedt de identiteit van een netwerk . Een domein , zoals google.com , slaat al zijn informatie op een domeincontroller . Grote netwerken hebben meestal meerdere domain controllers om alle werklast .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Hoe maak je een internet tijds…
·Hoe je DHCP instellingen veran…
·Hoe Network Hub Straight Throu…
·Hoe maak je een programma van …
·Hoe maak je een breedband verb…
·Hoe te Superscope configureren…
·Hoe je LAN Network Setup 
·Laser Vs . Inkjet Cost Per Kop…
·Cat5 Patch Panel Tutorial 
  Related Articles
Wat hebt u nodig voor Hook Up een draadl…
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat heb je nodig met een draadloze route…
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat zijn de voordelen van het gebruik va…
Welk type van Signal Heeft een Wireless …
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Wat is een Linksys WEP code ? 
Wat is Belkin N1 Wireless ? 
  Netwerken Articles
·Hoe kan ik een werkgroep drive verwijder…
·Hoe maak je inschakelen van een Marvell …
·High Speed ​​Internet Server Opties 
·De voors en tegens van Online TV 
·Hoe vindt u de domeinnaam gebruik van ee…
·Hoe te ProCurve Manager gebruiken 
·Hoe kan ik mijn IP adres te vinden op ee…
·Computer Networking Methoden 
·Hoe te uploaden naar een FTP -server 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com