Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> lokale Netwerken >> Content
Waarom is Layered Architecture gebruikt in Computer Networks ?
De protocollen bij te dragen aan het verplaatsen van gegevens van de ene naar de andere computer worden weergegeven als de lagen van een stapel . Dit is een leermiddel . Netwerken omvat een groot aantal functies en een enorme hoeveelheid standaarden en protocollen . Het verdelen van deze massa van kennis helpt de student om een grip op het veld te krijgen. Zodra universiteiten begon lesgeven netwerking met deze methode , de industrie begon te segmenteren langs dezelfde lijnen . Veel verschillende vaardigheden bijdragen aan de netwerk industrie en degenen die werken in het veld bepalen van de reikwijdte van hun carrière door de lagen waarin ze gespecialiseerd zijn . Stacks

Networking technologie volgt de gelaagdheid concepten van twee belangrijke modellen. De eerste is TCP /IP , de Transmission Control Protocol /Internet Protocol stack . Dit was oorspronkelijk een groot protocol , maar uiteindelijk opgesplitst in afzonderlijke lagen . Het TCP /IP- model niet zoveel lagen als de Open Systems Interconnection ( OSI ) -model geproduceerd door de International Standards Organization ( ISO ) .
Abstractie

OSI -model bestaat uit zeven lagen . TCP heeft slechts drie , maar de onderlaag bestaat uit twee sublagen . Een belangrijk principe van gelaagdheid netwerkprotocollen is die van ' abstractie . " Een protocol bij de ene laag hoeft niet te weten hoe een protocol op een onderlaag werkt om haar diensten te gebruiken . Dit maakt specialisatie . Een aanvraag om een ​​verbinding vraagt ​​, zonder in te gaan op de details van hoe die taak wordt bereikt . De onderliggende laag biedt een dienst aan die hierboven . De onderste laag gebruikt zelf diensten van de laag eronder om zijn functie te geven .
Lagen

In beide stapels , zijn lagen genummerd van een bij de onderste laag , en elke hogere laag wordt vernummerd . Traditioneel TCP /P slechts drie lagen . Het is echter gewoonlijk weergegeven met een extra applicatielaag geplaatst , waardoor vier lagen vergeleken met de OSI stapel zeven lagen .
Higher Lagen

applicatielaag deals met de gebruiker . De Presentation Layer omvat gegevens opmaak en kwesties zoals compressie en encryptie . De Session Layer onderhoudt een verbinding tussen twee computers , tot vaststelling van de parameters voor de sessie en het breken van de sessie wanneer alle transacties zijn afgerond . De Transport Layer breekt gegevens tot in pakketten . In het TCP /IP -model , zijn de functies van de Presentatie Layer en de Session Layer gebundeld in de Transport Layer .
Lagere lagen

Het internet Layer is het hart van de TCP /IP stack . Dit is waar het IP adres structuur wordt gedefinieerd . IP-adressen zijn een belangrijk element van internet -technologie en het TCP /IP-model meer gebruikt dan het OSI-model hebben gemaakt . De equivalente laag in OSI heet de netwerklaag . Dit ver beneden de stapel , protocollen omgaan met data in pakketten . De volgende laag omlaag , de Data Link Layer , zet datapakketten in frames van stukjes klaar voor overdracht over het netwerk . De bits worden omgezet in een elektronische puls om te reizen over de kabel . De fysieke laag definieert de eigenschappen en de configuratie van de kabel . In TCP /IP , zijn de Data Link Layer en de fysieke laag met elkaar verbonden als de Network Access Layer .

Previous: Next:
  lokale Netwerken
·Wat is een DNS Forwarder ? 
·Hoe de macht te verhogen om ee…
·Hoe te weten of iemand heeft g…
·Hoe een HP ProCurve 1700 confi…
·Afgeschermde vs afgeschermde d…
·Hoe maak je een router voor Re…
·Hoe maak je een lokale Adminis…
·Hoe maak je een share op een a…
·Hoe zet ik Air Max fabrieksins…
  Related Articles
Wat is een Wireless Network Router ? 
Wat is Wireless Fidelity ? 
Wat is Linksys SpeedBooster ? 
Hoe om te weten of iemand gebruik van he…
Waarom heb je nodig een router op een la…
Waarom wordt mijn router Lose My Laptop …
Is er een manier om gebruik Wireless Rou…
Hoe weet ik of iemand gebruikt mijn Inte…
Wat is een Linksys WEP code ? 
  Netwerken Articles
·Hoe maak je een router voor een Nintendo…
·Gevaren van Wireless DSL 
·Hoe maak je draadloos internet Speed ​​M…
·Hoe het opzetten van een Linksys VPN Net…
·Hoe kan ik een Linksys WAG200G Install 
·Het wijzigen van de Domeinnaam in Exchan…
·Hoe te bestand naar server via CuteFTP 
·Socks4 Proxy Vs . Socks5 
·Voordelen en nadelen van elektronische c…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com