Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> internet Netwerken >> Content
Gemeenschappelijk Web Protocollen
Het internet maakt gebruik van verschillende standaarden om informatie over te dragen van en naar externe computers en netwerken . Deze normen , zogenaamde protocollen waarmee computers die met elkaar communiceren op een gestructureerde wijze . Internet -protocollen aan het werk zijn wanneer een gebruiker zijn favoriete videosite of tekenen bezoekt in een sociaal netwerk als wanneer een gebruiker haar nieuwe e-mailberichten controleert of componeert een boodschap aan haar baas . HTTP

Wanneer u het adres van een webpagina of website te typen in de adresbalk van uw browser , de browser maakt gebruik van Hyper Text Transfer Protocol , of HTTP , op de website gegevens te verzamelen en weer te geven op een manier die is mensvriendelijk . Deze transfer protocol vertrouwt op de webpagina met behulp van een standaard constructie . Vaak betekent dit dat de schepper gecodeerd de webpagina met behulp van Hyper Text Markup Language of HTML

Browsers
weten om dit protocol te gebruiken standaard ; . Kon echter typt u " http://" ; vóór elke URL naar uw browser instrueren om dit protocol te gebruiken , als u .
HTTPS

wilde soms kunt u merken dat een website ' s URL begint met " https:." ; Dit geeft aan dat het document wordt met behulp van het Hypertext Transfer Protocol via Secure Socket Layer of Hypertext Transfer Protocol Secure . Online bankieren websites kunnen dit protocol gebruiken om gevoelige informatie zoals rekeningnummers en routing nummers beschermen .

Naast de " https " aan de voorzijde van de webpagina -adres , kan de browser een kleine weergeven hangslot icoon te illustreren aan de gebruiker dat de webpagina wordt met behulp van dit protocol . Firefox 3.0 en Internet Explorer 7.0 en hoger tonen ook aan dat dit protocol actief is door het veranderen van de adresbalk als de website is gebaseerd op een Secure Sockets Layer om gegevens te coderen . In Internet Explorer , zal de adresbalk groen verschijnen terwijl Firefox zal de naam van de instelling blijkt - zoals een bank - . Aan de linkerkant van de adresbalk
FTP < br >

File Transfer Protocol of FTP , is het protocol dat een toepassing om bestanden van het ene systeem naar het andere . File Transfer Protocol stelt gebruikers in staat om bestanden op een externe computer . Dit is handig voor netwerkbeheerders die virtueel , maar niet fysieke toegang tot een computer . Daarnaast kunnen eigenaren van websites die gebruik maken van de diensten van een hosting bedrijf FTP gebruiken om hun bestanden op de externe server .

Webbrowsers
kan ondersteund beperkte FTP mogelijkheden als soorten de gebruiker " ftp://& quot; voordat de FTP-server adres in de adresbalk . Echter , een FTP-client is een gespecialiseerde focus die steunt op File Transfer Protocol standaard , vergelijkbaar met hoe een webbrowser gebaseerd op HTTP- standaard .
TCP /IP

Vic Laurie , een computer instructeur , legt uit dat " TCP ( Transmission Control Protocol ) en IP ( Internet Protocol ) zijn twee verschillende procedures die vaak met elkaar verbonden zijn " omdat ze complementaire functies . Deze protocollen zijn belangrijk voor het internet evenals lokale netwerken .

Transmission Control Protocol
stuurt informatie via het internet door te breken in kleinere secties bekend als " pakketjes . " TCP faciliteert packet creatie en opnieuw aansluiten van pakketten in het eindproduct op de bestemming en het controleren dat er geen informatie werd tijdens het proces verloren of beschadigd .

Internet Protocol
stuurt informatie naar de juiste computer . Elke computer heeft een IP-adres om het te identificeren . Terwijl de informatie kan reizen naar meerdere computers alvorens op de eindbestemming , TCP gebruikt deze adressen om informatie te sturen naar de computer waarop het gevraagde .
SMTP , POP en IMAP

E-mail is afhankelijk van verschillende protocollen te kunnen functioneren , afhankelijk van de instelling . Web - based mail applicaties en desktop- gebaseerde programma's gebruiken Post Office Protocol ( POP ) , nu bekend als POP3 , want het is op versie 3 , om verbinding te maken en downloaden van berichten van de e-mailserver , terwijl deze toepassingen en programma's ook Simple Mail Transfer Protocol gebruiken ( SMTP ) te mailen

sturen . Volgens Vic Laurie , Interactive mail Access Protocol ( IMAP ) is " krachtiger , maar minder vaak " dan POP3 en vertrouwt op TCP om post te dragen .

Previous: Next:
  internet Netwerken
·Wat is het doel van het Hypert…
·De voordelen van Active X Cont…
·Wat kan er gebeuren als iemand…
·Tekst Symboliek 
·Hoe je je eigen Avatar Foto Me…
·Hoe een Virtual Host met Apach…
·Hoe kan ik Limewire Laat Via I…
·Hoe te beheren BT Broadband 
·Hoe maak je verbinding met een…
  Related Articles
Meest voorkomende en eenvoudigste manier…
Hoe te 128Bit Web Encryption configurere…
Hoe krijg ik toegang tot een CCTV in een…
Wireless Router Beveiligingsprotocollen 
Verschil tussen Mobile Web & WAP 
Het verkrijgen van een Web Surfer Card 
802.11 Beveiligingsprotocollen 
Wlan Beveiligingsprotocollen 
GSM MAP Protocollen 
  Netwerken Articles
·Wat is Adobe Scene7 ? 
·Voetzoeker Protocol 
·Hoe vindt u IP-adres mijn computer toest…
·Hoe de HTTP-poort inschakelen in Windows…
·Hoe je draadloze apparaten zien in Windo…
·Hoe maak je een Crystal Reports Server i…
·Hoe kan ik Port Forward Mijn Router voor…
·De maximale lengte van een CAT - 5E data…
·Hoe Monitor & Dien netwerkbeveiliging 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com