Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Videokaarten >> Content
Geschiedenis van de videokaart
Een videokaart is het apparaat waarmee je afbeeldingen , foto's en andere visuele media gebruikt met computers bekijken . Videokaarten ontwikkeld naast computers , toen computers begon te schermen te nemen , zodat gebruikers informatie kunnen zien die ze nodig hadden . Als computers verbeterd en werd meer geavanceerde , zo ook de videokaarten die met hen ging . Vandaag videokaarten zijn veel kleiner en veel sneller dan hun voorgangers . IBM

IBM eerste
gemaakt van de videokaart in 1961 als een vervanging van gedrukte kaarten, die werden gebruikt door de grote computers van de dag . IBM kenmerkte de eerste videokaart opgenomen op een massa -geproduceerde computer in het model 8088 , die de eerste personal computer was .
MDAs

Monochroom Beeldscherm Adapters
( MDA ) , de oorspronkelijke naam van de videokaarten van de tijd , waren alleen in staat om te werken wanneer de computer in de tekst mode . Deze kaarten had 4MB geheugen , en past 80 kolommen en 25 regels per scherm . De enige beschikbare kleur voor een scherm op het moment was groen . Later in de jaren '80 was rood ook een kleurenscherm , maar de kaart alleen weergegeven rood of groen . Verschillende soorten videokaarten werden tijdens de jaren '80 geïntroduceerd .
VGAs

De VGA ( Video Graphics Adapter ) werd de volgende generatie videokaart . VGAs werd meer geaccepteerd dan de eerdere MDAs vanwege hun vermogen om een ​​scala van kleuren weer te geven op een betere resolutie . Vanwege deze , veel bedrijven zoals Cirrus Logic en ATI in productie op een moment dat computeronderdelen waren wijd aanpasbaar met elkaar , ongeacht de fabrikant . Al snel na kwam Super VGA ( SVGA ) , die een 256 -kleuren spectrum pochte en kenmerkte tot 2 MB geheugen . Deze norm duurde door het midden van de jaren 1990 , tot de volgende generatie van de videokaart aangekomen .
3D

eerst gemaakt in 1995 , 2D en 3D videokaarten had de mogelijkheid om multi - dimensionale graphics die voorheen niet beschikbaar waren te tonen . Dit werd vervolgens twee jaar later gevolgd door Voodoo , dat was de meest krachtige grafische chip op het moment . Samen de videokaart en chip versneld de mogelijkheid van software- ontwikkelaars om meer diepgaande graphics te creëren . Vergelijkbare chips, zoals TNT werden al snel gemaakt na . Intel ontwierp een versnelde grafische poort . Dit hielp kloof de problemen tussen de videokaart en de nieuwe microprocessors . In 1999 werd NVIDIA de dominante fabrikant in de videokaart markt . 3D videogeheugen is nu verbeterd van 32 MB tot 125 MB .
Future

Video grafische technologie
steeds beter aan de eisen van de computer -technologie te voldoen . Videokaarten , nu in principe de grootte van een chip , worden gebruikt in nieuwe micro toepassingen . Deze omvatten telefoons , iPods , spelconsoles , digitale camera's en notebooks . Tegen 2006 VRAM ( videogeheugen ) was in staat om een scala van 800 MB bereikt .

Previous: Next:
  Videokaarten
·Hoe maak je een grafische kaar…
·Hoe maak je een grafische kaar…
·Hoe te installeren een ATI Rad…
·Hoe te zoeken naar HD content …
·Hoe de grafische kaart ventila…
·Definitie van een grafische ka…
·Hoe Video Capture Met een Rage…
·Luid piepend geluid Van een gr…
·Welke grafische kaart kan men …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Canon iP1600 printer te …
·Hoe kan ik mijn Dell Computer Start Als …
·Lenovo laptop schermen gebruiken LCD-tec…
·Hoe de papierinvoer op een Brother Print…
·Hoe kan ik Problemen met een DeskJet 450…
·Geluid Problemen in een HP Laptop 
·Moeite verbinding mijn laptop aan mijn T…
·HP Laserjet 4200 Problemen oplossen 
·Toshiba M45 Specs 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com