Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Servers >> Content
Hoe maak je een Raid Media Center computer te bouwen
Een media center computer is een normale pc die is gebouwd om te nemen over de rol van een dvd-speler , DVR en netwerkserver , evenals spelletjes spelen en om andere media op uw digitale televisie . Om goed te functioneren als een media center , de computer moet worden geconfigureerd voor snelheid , opslagcapaciteit en rustige loop . Indien mogelijk , te voorkomen dat onderdelen die fans gebruiken voor de koeling , omdat ze de neiging om veel lawaai te genereren . Stille harde schijven zijn ook beschikbaar . Het bouwen van uw media center met meerdere harde schijven zal u toelaten om de schijven te gebruiken als een RAID , biedt razendsnelle toegang snelheid of veilige data back-up . Wat je
schroevendraaier
PC behuizing
Voeding
Moederbord Pagina 2 identieke harde schijven
CPU
Thermal compound
Koelblok
RAM -module nodig
Grafische kaart
RAID controller kaart
Optische drive
Toon Meer Aanwijzingen
1

Selecteer een case voor uw media center computer . Een verscheidenheid van kleine form- factor gevallen bedoeld voor media center computers beschikbaar . Je zult een zaak moeten met minstens twee interne harde schijf bays voor de RAID , en ruimte voor een grafische kaart . Kopen van 2

Aankoop een voeding en moederbord die compatibel zijn met uw zaak bent . De documentatie van uw zaak zal u vertellen welke onderdelen het is compatibel met . Krijg een CPU die snel, stil en compatibel met uw moederbord . U vindt er ook een mpeg - 2 en Direct - x compatibele grafische kaart , en een optische drive om dvd's af te spelen nodig . Aankoop RAM-chips ook. De vuistregel met RAM is het meer, hoe beter . Krijgen ten minste twee gigabyte .
3

Aankoop van de harde schijven die u wilt gebruiken voor de RAID . U wilt een veel opslagruimte voor uw media center , dus krijgen de grootste , snelste schijven je kunt. Alle schijven worden gebruikt voor het RAID moet identiek zijn , tot aan het merk en model .
4

Open de behuizing door het verwijderen van de schroeven van de bovenste paneel op zijn plaats . Het exacte type en de positie van deze schroeven zal variëren met uw zaak , zodat de documentatie . De schroeven kunnen phillips , hexagonale of duimschroeven . Als ze zeshoekige schroeven , zal de zaak komen meestal met een tool om ze te verwijderen . Onderdelen in de zaak zal waarschijnlijk al gebruik phillips schroeven .
5

Verwijder de montagebeugel voor de optische drive , als uw zaak heeft er een. Dit zal ruimte vrij om onderdelen toe te voegen , en je zal de optische drive mount later vervangen. Verwijder de harde schijf monteren kooi ook.
6

Installeer de voeding , zodat de kabels zijn toegankelijk , maar uit de weg , langs de wand van de zaak in plaats van in het midden . Uw zaak zal hebben een aangewezen plek voor de voeding , en de gaten voor de bevestigingsschroeven .
7

Schuif de harde schijven in plaats van de harde schijf kooi en zet ze vast met schroeven . Stel de harde schijf kooi terug op zijn plaats in de computerbehuizing en plaats de schroeven . Sluit SATA stroom en data kabels aan op de harde schijven .
8

Installeer het koelelement mounten over de CPU -slot op het moederbord . De exacte procedure zal variëren met uw hardware , zodat de documentatie . U wilt dat uw media center om rustig te lopen , dus krijg een behuizing voor warmteafvoer .
9

Lijn het moederbord over de montage pinnen in het geval , stelt het moederbord op zijn plaats en zet het vast met schroeven . < Br >
10

Installeer de CPU in de CPU-socket op het moederbord . Line-up van de markeringen op de CPU en socket , en schuif de CPU op zijn plaats . Goed uitgevoerd, moet de CPU makkelijk zijn plaats te schuiven . Deze componenten zijn zeer delicaat , dus doe niets en wacht onderdelen niet dwingen alleen bij de randen vast . Documentatie van uw moederbord te raadplegen voor de exacte procedure voor het installeren van de CPU , als het kan variëren .
11

Spreid een dubbeltje - sized hoeveelheid koelpasta gelijkmatig over het oppervlak van de CPU . Dit zal de CPU gelijkmatig warmte af te voeren . Installeer het koellichaam over de CPU , volgens de instructies die met het koellichaam kwam .
12

Unlock RAM DIMM socket 1 door de klemmetjes naar buiten te duwen . Lijn de RAM-module in het stopcontact , zodat de inkeping in de pin zijkant van de module lijn staat met de inkeping in het stopcontact , en druk op de RAM-module stevig op zijn plaats .
13

Vind een PCI-slot op het moederbord , en verwijder het rooster aan de zaak die overeenkomt met de PCI -sleuf . Installeer de grafische kaart in het PCI-slot , zodat de input en output schild van de kaart lijnen in de grille . Zet de kaart vast met een schroef .
14

Installeer de RAID-controller -kaart in een andere open PCI-sleuf , tenzij uw moederbord heeft een ingebouwde RAID -controller .
15

Sluit de 20 - pins main power connector van de voeding naar het moederbord , evenals de vier - pins power connector voor de CPU . Maken ook aansluitingen op het moederbord van het panel LED-verlichting , USB -en audio-aansluitingen . Deze aansluitingen moeten allemaal duidelijk op het moederbord gemarkeerd , maar de documentatie van uw moederbord voor meer informatie raadplegen .

Slide 16 het optische station in de montagebeugel u verwijderd uit het chassis in stap vijf . Bevestig deze aan de beugel met schroeven . Sluit de kabels aan op de drive om de juiste poorten op het moederbord , zet de beugel op zijn plaats en schroef het erin Lijn de beugel , zodat de eject-knop op het station lijn staat met de eject- knop op de behuizing van de computer .
< br > 17

Vervang het gevaldekking , en uw media center computer is gebouwd en klaar om te gaan .

Previous: Next:
  Servers
·Hoe maak je een Domain Control…
·Hoe te beveiligen en beheren v…
·Wat is een Fax Server ? 
·Dell PowerEdge Server 1300 Hel…
·Hoe te Disk Space herstellen n…
·Problemen met ColdFusion Debug…
·Hoe het opzetten van een exter…
·Hoe te Wachtwoord wijzigen ins…
·Hoe maak je een knooppunt toev…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe te : MEncoder op de iPad 
·Hoe de USB-poort wijzigen op een Acer As…
·Hoe Vergelijk SD Cards 
·Hoe de CMOS-batterij vervangen in een To…
·Nvidia GeForce 6800 GT vs Nvidia GeForce…
·Hoe werkt een videokaart Affect Render T…
·Hoe te identificeren een Intel CPU 
·Hoe je BIOS Password Reset op een X335 
·Hoe maak je een computer die schakelt on…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com