Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Scanners >> Content
Wie de uitvinder van de eerste flatbedscanner ?
Ray Kurzweil uitvinder van de eerste flatbedscanner . Deze lezing machine draait afdrukken in spraak voor slechtzienden . ( Kurzweil ook de uitvinder van de muziek synthesizer . ) Voor zijn vindingrijkheid en talent , Kurzweil ontving de National Medal of Technology van president Clinton in 1999 . Achtergrond

geboren in de staat New York in 1948 , Ray Kurzweil toonde al heel vroeg in zijn leven interesse voor techniek . Zijn fascinatie voor taal begon op 15-jarige leeftijd met de studie van patroonherkenning , dan is de bouw van zijn eerste computers in staat om spraak patronen te herkennen . Deze passie en talent leidde hem naar het Massachusetts Institute of Technology , waar hij afstudeerde in 1970 met een BS in de informatica en creatief schrijven .
Context

Ray Kurzweil ontwikkelde de flatbedscanner na een gesprek op een vlucht met een blinde passagier die naast hem zat. De blinde man de wens geuit om een machine die alle soorten tekens en lettertypes kon lezen en overzetten van de inhoud in een hoorbare stem hebben .
Uitvinding

het concept van 1975 mag een gebruiker naar een pagina van een boek op een glazen oppervlak te plaatsen , wacht op de plaat te scannen , en luister naar de woorden geleed zijn een voor een door de apparatuur. Deze eerste "print - to-speech " -systeem maakte het nieuws in 1976 . Met een prijskaartje van meer dan $ 30.000 , het liep op slechts 64K bytes van het geheugen . De nieuwigheid van het concept was een optische tekenherkenning systeem dat de tekst zou kunnen decoderen in elk formaat , met behulp van algoritmes patroonherkenning , en omzetten in spraaksignaal . Hoewel de revolutionaire technologie , de vroege flatbedscanner ontbrak tekst nauwkeurigheid . Zich bewust van de mogelijkheden van de scanner , Xerox kocht de technologie in 1980 .
Evolutie

Sinds de jaren 1970 , heeft de leesapparatuur afgenomen in omvang en kan worden geïntegreerd in een laptop voor minder dan $ 1.000. Gebruikers profiteren van de grote verbeteringen in de tekst juistheid sinds het eerste toestel . De nieuwste versies ondersteunen vele computer -formaten en bestandstypen . Het zet ook vanuit elektronische input voor Braille invoer . Het systeem bevat nu fotokopie , fax en e-mail mogelijkheden .
Impact

Deze technologie opende een nieuw kanaal van literair materiaal om visueel gehandicapte personen . Daarnaast is het geëvolueerd om te helpen leerlingen te leren lezen met behulp van akoestische en visuele stimulatie en feedback om de lezer te begeleiden .

Previous: Next:
  Scanners
·Hoe het opzetten van een HP 85…
·Hoe maak je Imprint een naam o…
·HP 5300C scanner Specificaties…
·HP 5470c Specificaties 
·Hoe je efficiënt te scannen n…
·Hoe maak je een Lexmark X1270 …
·Hoe te Refill de Inkt in een E…
·Hoe te NeatDesk Install 
·Hoe is een scanner Belangrijk …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe het opzetten van MobileMe op een iPa…
·Hoe je het logo op een Intel moederbord …
·Hoe je Mozilla Bladwijzers synchronisere…
·Hoe een notebook Demonteer 
·Hoe maak je een Ricoh Scanner Driver Ins…
·Hoe kan ik Demonteer een Sony Vaio Lapto…
·Wat geheugen moet ik letten bij een comp…
·Hoe maak je verbinding een console om ee…
·Hoe maak je een Phoenix BIOS -wachtwoord…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com