Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is een moederbord in een pc ?
Een moederbord in een pc is de belangrijkste hub die het mogelijk maakt alle andere componenten in de computer te communiceren en verwerken van informatie . Alle componenten van de computer op het moederbord en platen kunnen verschillen op basis van grootte , het aantal componenten ondersteund en de soorten componenten . Feiten

De computer moederbord is de centrale hub die het mogelijk maakt alle verschillende onderdelen van een computer samen te communiceren . Het moederbord heeft verschillende interfaces om harde schijven passen , processors en RAM , zodat het kan zorgen dat alle onderdelen om effectief samen te werken . Het moederbord hoeft niet per se te doen elke verwerking zelf , maar eerder , faciliteert de middelen waarmee de computer in staat is om te draaien .
Soorten

Moederborden
variëren, afhankelijk van de grootte . Moederborden zijn meestal ofwel ATX of micro - ATX in grootte . Er zijn twee kleinere omvang boards ook : de flex - atx en de mini - ITX borden . Het verschil van een praktische oogpunt , dat een grotere ATX board , is er meer ruimte voor de verschillende componenten met zowel live (zo worden geïnstalleerd ) en worden cooled.The moederborden zo groot als 30,5 cm (breedte ) en zijn 24,4 cm (diepte ) voor ATX borden om zo klein als 17 cm (breedte ) en 17 cm (diepte ) voor mini - ITX borden .
Eigenschappen

Moederborden zijn het uitbreiden van de soorten functies die zij aanbieden . Overwegende , voordat het nodig om verschillende PCI-kaarten ( zoals video -en geluidskaarten ) en controllers ( zoals RAID controllers ) te kopen was , veel moderne moederborden behandelen alle van die processen ' aan boord ', waardoor de noodzaak voor ruimte beslag components.Many onboard geluidskaarten hebben gevorderd tot waar de meeste een aparte geluidskaart niet nodig zou zijn . De onboard videokaarten zijn voldoende voor de meeste computer gebruik , maar voor grafisch intensieve processen, zoals games of videobewerking , een aparte videokaart met een dedicated grafische processor wordt aanbevolen .

Moederborden
zorgen voor de aansluiting van veel harde schijven tegelijk. Sommige fabrikanten een onboard RAID , een werkwijze voor meerdere aandrijvingen combineren samen om een grote schijf nabootsen . Dit is vooral handig voor videobewerking .
Overwegingen

Sommige onderdelen van een computer moet verenigbaar zijn met het moederbord te zijn om voor de computer om goed te werken . Processoren hebben een specifieke socket type, en moederborden zijn gemaakt voor elk type tegemoet . Daarnaast worden moederborden gespecificeerd met bepaalde types en snelheden van RAM , en problemen ontstaan ​​wanneer onverenigbaar RAM installed.In Voorts moet zeker harde schijven , schijven en videokaarten, maken gebruik van dezelfde interface als wat op het moederbord . Ook moet het moederbord compatibel zijn met de computer zaak dimensies .
Waarschuwingen

Moederborden
worden vooral beïnvloed door statische schok . Het is mogelijk om een bord burn-out door middel van een enkele statische schok , waardoor zij onbruikbaar . De beste manier om dit te vermijden is geaard voordat u het moederbord . Dit kan gedaan worden door het aanraken van een stuk metaal , dat verdrijft de statische opbouw van je lichaam kan hebben .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Over Laptop RAM 
·Nvidia Geforce 7800 GS Specifi…
·Hoe vind ik hoeveel geheugen h…
·Dingen die je kunt doen met ee…
·Hoe maak je een PC installeren…
·Hoe kan ik gebruikte Memory ve…
·2900 Xt Vs . 8800 GTS 
·Hoe Computer Problemen RAM 
·Wat voor soort RAM voor een eM…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe uit elkaar te halen een Dell XPS M17…
·Dell Inspiron 1525 toetsenbord werken ni…
·Hoe te testen de video RAM 
·Hoe kan ik een DVD Firmware Version Iden…
·Hoe maak je een Thermofax kopen 
·Hoe kan ik een Acer Aspire netbook Fan R…
·Wie Buys Old Computer Hardware 
·Informatie over biometrische apparaten 
·Hoe kan ik een HP C4240 printer stoppen …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com