Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is de definitie van DDR geheugen?
Double Data Rate geheugen is een type computergeheugen opgebouwd uit geïntegreerde schakeling technologie . DDR -geheugen bereikt net onder dubbele gegevenssnelheid van enkel- geheugenbank die verdrong met een dubbele pompen gegevensoverdracht technologie . Deze technologie verdubbelt de data transfer rate , zonder verhoging van de kloksnelheid van het geheugen . Functie

DDR-geheugen
werkt op twee keer de bandbreedte van enkele data rate geheugen . Deze dubbele pompmechanisme wordt uitgevoerd op basis van gegevens over de stijgende en dalende flanken van elke klokcyclus . Een analogie die is nuttig om te begrijpen hoe dit proces werkt is te vergelijken met muzikale beats . Elk muzikaal ritme heeft een vrolijk en downbeat deel van de werking ervan . Het is dus analoog aan dat data -overdracht gebeurt op de upbeat en downbeat van een klokcyclus , dus een verdubbeling van de datasnelheid .
Voordelen

DDR-geheugen
heeft een veel hogere data transfer rate dan single data rate geheugen . Deze hogere bandbreedte zorgt voor een computersysteem dat is meer responsief en in staat de verwerking van gegevens met lagere latencies . Deze double data rate doet ook geen verhoging van de kloksnelheid . Dit vermogen om te werken op standaard kloksnelheden mogelijk maakt voor lagere temperaturen en lagere benodigde voltages voor de bediening .
Soorten

DDR-geheugen
wordt onderscheiden door twee specificaties die zijn beide gerelateerd aan operationele snelheden . DDR-geheugen wordt geleverd in verschillende kloksnelheden . Configuratie snelheden van 100 MHz tot 2000 MHz zijn beschikbaar afhankelijk van de instellingen van het geheugen controller . Ook een DDR geheugen module 's latency is van overweging bij het differentiëren modules . DDR -geheugen latency is een maat klokcycli nodig is voor een geheugen lees vullen of schrijf handeling . Deze latentie wordt uitgedrukt als een single-digit getal tussen twee en negen . Lagere latencies zorgen voor snellere toegang en overdracht van gegevens tussen het geheugen en componenten .
Grootte

DDR geheugenmodule grootte is typisch een maatregel die niet van zijn fysieke afmetingen , maar de interface pin tellen. Pin telt voor DDR RAM bereik tussen 100 en 240 interfacing pinnen . Deze specificatie wordt gebruikt omdat DDR geheugenmodule sticks zijn allemaal hetzelfde socket grootte en verschillen alleen in hun interface pin telt. Verder , DDR geheugen verwijst ook naar de hoeveelheid geheugen die een bepaalde module heeft . DDR-geheugen capaciteiten variëren van 128 MB tot 4 GB . Hoger RAM capaciteit beschikbaar is , maar het is meestal alleen in staat om te worden erkend door de enterprise - level computersystemen
Waarschuwing

DDR-geheugen werkt als een vluchtig geheugen type. binnen de computersystemen voor het manipuleren van gegevens tijdens run -time . Deze aanwijzing van " vluchtige " betekent dat de gegevens in de DDR- geheugenmodules is niet persistent . Als stroombron van een computer systeem wordt onderbroken om welke reden dan ook, zullen de gegevens binnen de geheugenmodules verloren en niet meer . Vanwege dit , is het aangeraden om alle werkzaamheden uitgevoerd op een computer op te slaan vaak om gegevensverlies te voorkomen als gevolg van een stroomonderbreking .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Wat is een computer Transistor…
·De verschillende soorten van g…
·Wat voor soort geheugen voor e…
·Hoe je DDR geheugen Overclock 
·Moederbord vervanging Aanwijzi…
·Geheugen Trucs om de Sony VAIO…
·Hoe je het RAM vervangen in ee…
·ASUS Hawk Moederbordspecificat…
·Wat is het verschil tussen DDR…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe te Connect & Herken 2 SATA harde sch…
·Hoe maak je verbinding een FireWire- cam…
·Hoe kan ik een HP 3030 Printer Problemen…
·Hoe kan ik een laptop gebruiken voor Not…
·Hoe wis ik de inktcartridge geheugen in …
·Hoe maak je een HP 564 Problemen 
·Hoe te Startup Time Windows ' Optimalise…
·Welke kabels heb ik nodig om een videore…
·Hoe om te controleren uw pc -systeem onl…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com