Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Het verschil tussen desktop en workstation videokaarten
Desktop videokaarten zijn meestal bedoeld voor niet - commercieel gebruik . Workstation videokaarten zijn ontworpen met grafisch intensieve applicaties in het achterhoofd . Workstation videokaarten worden vaak gebruikt in banen, variërend van de verwerking van beelden met hoge resolutie van wetenschappelijke onderzoeken , te maken en bewerken van digitale content . Workstation videokaarten uitvoeren van een aantal gespecialiseerde functies en worden meestal gebouwd om een ​​hogere standaard . Kleurdiepte

Veel workstation videokaarten
kunnen verwerken van 30 - bits kleurdiepte . Met deze functie kunt workstation videokaarten te kiezen uit meer dan een miljard kleuren per pixel . Deze functie zorgt ervoor dat workstation videokaarten zijn in staat om nauwkeurig te renderen en vertegenwoordigen gegevens die op een werkstation wordt verwerkt . Typische desktop videokaarten zijn alleen geschikt voor het 24 - bits kleurdiepte . Hoewel de meeste desktop kaarten beweren te ondersteunen 32 -bits kleurdiepte is dit eigenlijk een misleidende benaming die niet- kleurdiepte stukjes bevat .
Meerdere beeldschermen

Veel moderne desktop video
kaarten zijn in staat van het runnen van twee of meer monitoren tegelijk . Echter workstation videokaarten vaak ontworpen om meer dan twee beeldschermen werken op tijd . Workstation kaarten bieden de mogelijkheid om meerdere schermen werken in combinatie , om een groot scherm te vormen of om verschillende beelden te verwerken worden verzonden naar afzonderlijke monitors .
Hardware

Desktop -en workstation videokaarten maken gebruik van beduidend verschillende soorten hardware . Workstation videokaart GPU 's zijn ontworpen om gebruikers werkstation te voorzien van een scala aan functies die nuttig zijn in de professionele instellingen , zoals 30 - bits kleurdiepte en Framelock .
Framelock

Framelock is een functie aangeboden op workstation videokaarten die het mogelijk maakt een beeld over meerdere monitors worden weergegeven . Framelock werkt door het synchroniseren van foto's die worden weergegeven in stereo naar meerdere monitoren te zetten in een grotere monitor . Deze technologie is verschillend van multi-monitor displays vinden op desktop computers in dat computers werkstation met Framelock kan ook synchroniseren met andere videokaarten om een ​​multi - monitor te behouden .
Drivers

Volgens Alexis Mather , de marketing manager van de grafische divisie werkstation AMD's , workstation videokaarten hebben meestal een hogere kwaliteit chauffeurs te wijten aan het feit dat de ontwikkelaars werken nauw samen met leveranciers en consumenten van workstation videokaarten op een hoog kwaliteitsniveau te garanderen . Workstation videokaarten leggen ook meer nadruk op OpenGL ondersteuning . Desktop videokaarten benutten ook openGL maar hebben de neiging om te benadrukken Direct3D . OpenGL is een belangrijk kenmerk voor workstation videokaarten vanwege zijn zware gebruik in de digitale content creatie markt .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Geforce FX 5300 Specificaties 
·Hoe te Overclock een ASUS P5N …
·1970 C - 10 Pickup Specs 
·Delen van een microprocessor 
·Hoe volledig formatteren van e…
·Wat is een multifunctionele PC…
·Hoe te Clock Batterijen wijzig…
·ATI Radeon 9550Xl AGP Specific…
·Hoe te Sound Get aan mijn ATI …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Hoe een BIOS Flash Failure Fix 
·Microsoft Notebook Optical Mouse Problem…
·Hoe maak je een Canon PIXMA iP3000 Gebru…
·Hoe je het aanraakscherm gebruiken Met e…
·A3 vs A4 Printer 
·Hoe maak je een trackpad Mini Tekenblok 
·Hoe Fix USB -kabeluiteinden 
·Hoe je video's te maken met een webcam 
·Hoe maak je een laptop goed schoon alvor…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com