Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Een tutorial over solderen PCB
PCB's of printed circuit boards worden gebruikt in een grote verscheidenheid van elektronica van vandaag . Alles, van computers tot mobiele telefoons tot digitale horloges maakt gebruik van een PCB . Een PCB is een glasvezel plank bedrukt met koperen strips voor elektronische transmissie tussen componenten zoals weerstanden , condensatoren en transistors . Dit wordt gedaan met behulp van een etsproces . De zojuist genoemde onderdelen moeten worden gesoldeerd op de printplaat . Dit kan een moeilijke taak zoveel mogelijk onderdelen zijn vrij klein samen met de locaties waar ze gesoldeerd worden . Wat je nodig hebt
Scrub pad
Aceton
Schoon , niet pluizende doek
Kan van perslucht
PCB componenten
soldeerbout
Solder
Zijsnijtangen < br >
Toon Meer Aanwijzingen
1

scrub het gebied van de PCB om voorzichtig met een scrub pad worden gesoldeerd . Weet keuken pads niet gebruiken als deze kan hebben zeep toegevoegd. In plaats daarvan gebruik van industriële of automotive schrobpads . Dit zal verwijderen van elk oppervlak aantasten en zorgen voor een sterkere , minder resistieve oppervlak te solderen . Kopen van 2

Bevochtig je niet pluizende doek met aceton en veeg eventueel gruis of ander materiaal uit het schrobben opgeheven . Laat de aceton verdampen en spuit de PCB met perslucht om eventuele vastzittende deeltjes te verwijderen .
3

Steek de draden van een component gesoldeerd te worden door het juiste gat in het bord . Dit kan een condensator , transistor , weerstanden of andere componenten. Het beste is om te beginnen met de kleinste te solderen en vervolgens omhoog in grootte .
4

Buig de draden aan de onderzijde van de printplaat om de component op zijn plaats. Als de leads zijn klein kunt u het onderdeel op zijn plaats met een beetje plakband

Turn 5 op je soldeerbout te beveiligen . En laat het op te warmen . Breng een kleine hoeveelheid soldeer naar het puntje van uw strijkijzer . Het soldeer op de punt overbrengt warmte beter .
6

Houd de punt van de soldeerbout tegen het bord , waar het soldeer pad en een van de leads te ontmoeten op het gat in de raad van bestuur , voor een tot twee seconden . Het bestuur en de leiding moeten worden verwarmd om het soldeer goed te houden aan het.
7

Verwijder de soldeerbout en raak de punt van het soldeer op de component lood en het soldeer pad . De soldeereiland is een klein pad naast het voortouw gat in lijn met de koperen strip . Indien de raad van bestuur en lood zijn heet genoeg het soldeer moet vrij kunnen stromen als je het aanraakt om het gebied .
8

verder toevoegen van soldeer totdat het soldeer pad geheel bedekt is . Je zou gebruik hebben gemaakt van een kleine heuvel van soldeer . Als het toegepaste soldeer begint om bal meteen stoppen , je hebt te veel soldeer . Knip de leiding aan de top van de heuvel van soldeer met zijsnijders .

Herhaal 9 stappen 6 tot en met 8 voor de andere lead . Herhaal stap 3 tot 8 voor alle resterende onderdelen die solderen nodig . U kunt overslaan Stap 5 als uw soldeerbout nog soldeer op de punt .
10

Verwijder eventuele soldeer op het puntje van uw strijkijzer met een stuk metaal , schakel deze dan uit of de stekker uit het stopcontact en laat het afkoelen voordat u het opbergt .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te vervangen Acer Aspire O…
·Registers Vs . Cache 
·Wat is DDR DIMM ? 
·Hoe kan ik een Toshiba Satelli…
·Hoe je laptop geheugen upgrade…
·Wat is de betekenis van de Mul…
·Hoe te Compact Flash Cards afs…
·Hoe een EVGA 9600 GT Problemen…
·Hoe te Asus P5LD2 SE Moederbor…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe te gebruiken iWork op de iPad 
Hoe te kopiëren en plakken op iPad 
  Hardware Articles
·Hoe kan ik Overclock mijn Q6600 CPU ? 
·Problemen in Lexmark Met MacBooks 
·Hoe maak je CD Burner Software Recognize…
·Hoe maak je een gebroken Flash Drive Fix…
·Hoe toegang SanDisk 8GB SDHC -kaart met …
·Hoe je Micro SD Reader Gebruik 
·Hoe je PRAM resetten op een iMac 2006 
·Hoe maak je een videokaart voor Digitale…
·Hoe maak je een IDE harde schijf install…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com