Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Hoe weet ik of een PCB slecht is?
Printed Circuit Boards ( PCB's ) kan storing in de verschillende manieren waarop elektronische apparaten om gedeeltelijk of volledig mislukken . Een PCB is de werkelijke geleidende boord die elektrische paden worden opgelegd en vervolgens gelamineerd voorbij. PCBA is een printplaat met elektronische onderdelen geïnstalleerd . Een PCB kan gemakkelijk worden beschadigd bij onjuist gebruik . Omdat de printplaat is de basis voor elektronische apparaten is het belangrijk om te begrijpen wanneer men slecht is en vervangingen nodig zijn. Wat je nodig hebt
Voltmeter
oscilloscoop
Draadsnijmachine
PCB schema
Toon Meer Aanwijzingen
Instructions

Test de printplaat 1 met de stroom , als elektronische componenten zijn geïnstalleerd . Een moederborden is een voorbeeld van een PCBA . Als het een moederbord zul je weten dat het slecht is als er geen lampjes gaan branden of geluid wordt gemaakt kort na het opstarten . Deze test werkt met elke PCB die vergelijkbaar licht en geluid testfuncties ingebouwd kopen van 2

Verwijder eventuele krachtbron van de printplaat als deze bestaat heeft . Verwijder ook alle elektronische componenten als zij bestaan ​​door het knippen van de verbinding draden met draad snijders en trekken ze weg van het bord . Haal de stekker van iets dat niet nodig snijden .

Kijk voor krassen , brandplekken of misplaatst solderen 3 . Dit zijn duidelijke tekenen dat de raad ten minste gedeeltelijk slecht en moet professionele werk of vervanging . Krassen kunnen de koperen verbindingen bloot te leggen en de schade onder het lamineren . Extra soldeer kan kortsluiting veroorzaakt dat is een onnodige verbinding en compromitteert andere aansluitingen . Ga niet verder om te testen of een van deze dingen aanwezig zijn . Dit kan schade veroorzaken .
4

Ground het bord bij een van de schroefgaten voor het monteren met behulp van een aardingskabel voorzien van uw gereedschap . Gebruik de voltmeter of oscilloscoop testen op passende spanning over elke verbinding in de PCB schema door toepassing van probes aan elk uiteinde van de verbinding met gespecificeerde spanning .

Record 5 de resultaten van elke verbinding en deze vergelijken met de details van de PCB schema . Indien een of meerdere aansluitingen niet zijn het uitvoeren van de juiste spanning dan de PCB is slecht .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·8600GT Vs . 7900GT 
·Wat gebeurt er met te veel RAM…
·Hoe Memory Sticks Install 
·De specificaties voor een ATI …
·Wat doet DDR geheugen Stand vo…
·Hoe om te controleren een Bad …
·Hoe je toevoegen Video RAM 
·Dell Precision 380 Moederbord …
·Wat is een Pentium 4 Processor…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe geef ik mijn video-instellingen & Th…
·Opzetten van een draadloos printer op ee…
·Hoe kan ik een HP Repair All - in - One …
·Hoe om te controleren Graphics Drivers 
·Hoe uw eigen externe harde schijf behuiz…
·Kan de Hp50g gebruiken Spreadsheets 
·Hoe toegang iDisk Van Finder 
·Hoe aan dia's scannen met een Epson 3170…
·Hoe je het toetsenbord verwijderen op ee…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com