Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Classificaties van Computer Memory
Computer geheugen wordt geleverd in een verrassend aantal mogelijke vormen , elk geschikt voor een andere taak . In de basis termen , computergeheugen indeling draait om de functie en structuur . Met andere woorden, hoe de informatie opslag en de aard van de toepassing van het geheugen definiëren . Bijvoorbeeld , willekeurig toegankelijk geheugen of RAM , beheert informatie tijdens de verwerking . Alleen - lezen geheugen of ROM voert programmering en opslagtaken . Random - Access Memory

Random Access Memory
, beter bekend als RAM , verwijst in het algemeen naar een read-write geheugen dat in drie subtypen komt . Dynamic random-access memory , genoemd DRAM en static random-access memory of SRAM , worden gebruikt bij de verwerking . DRAM is goedkoper maar langzamer en minder efficiënt dan SRAM en moet regelmatig worden ververst . Een derde type , Non-Volatile Random Access Memory , of NVRAM , zal geen gegevens verliest wanneer de voeding stopt . BIOS , of basic input-output -systeem , het geheugen is een soort van NVRAM .
Read - Only Memory

alleen - lezen -geheugen wordt ook wel ROM en wordt vaak gebruikt voor de programmering en permanente opslag toepassingen . Programmeerbaar leesgeheugen of PROM , sloten informatie in plaats tijdens de productie geprogrammeerd . EPROM , uitwisbaar programmeerbaar geheugen vereist blootstelling aan ultraviolet licht om de geheugencellen te resetten , maar EEPROM niet. Flash-geheugen is een goedkopere versie van de EEPROM . Deze memory types kunnen worden gebruikt in processors en geheugenchips .
Content - adresseerbare geheugens

Content - adresseerbare geheugen
, of CAM , voert high - speed zoekopdrachten . CAM vergelijkt en analyseert data vector patronen met een binaire hit of nonhit vergelijking tot de meest passende informatie wordt geretourneerd als een uitgang . Opeenvolgend adresseerbaar geheugen soorten opeenvolgend en in microprocessoren en controllers . DAM , of met directe toegang tot het geheugen , maakt gebruik van blokken van het geheugen die rechtstreeks toegang geeft . DAM is nog steeds sequentieel toegankelijk op blokniveau , echter. DAM wordt gebruikt in magnetische tape opslag en optische en magnetische schijven .
Opeenvolgend Toegankelijk Geheugen

Opeenvolgend toegankelijk geheugen , SAM , woont in harde schijven en cd - roms . In harde schijven , zijn magnetische impulsen opgenomen op platters met een ferromagnetisch materiaal . Wezen , zijn de schijven onderverdeeld in tracks en sectoren , met informatie opgenomen , gewist en opnieuw opgenomen op de platters in sectoren . In een harde schijf , SAM , wisselwerking met de CPU , RAM en ROM naar de harde schijf te maken . De structuur van de sectoren en tracks wordt vastgesteld tijdens het formatteren .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe de batterij vervangen op e…
·Hoe vindt Processor snelheid v…
·Hoe weet ik welke RAM -geheuge…
·Wat is een Kaart Aanmelden ? 
·Hoe Video geheugen van System …
·Wat voor soort geheugen wordt …
·Hoe Memory In de NC6000 
·Hoe de Multiplier wijzigen in …
·Wat is de sleutel kenmerk van …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
De voordelen van een iPad 
  Hardware Articles
·De specificaties van een Gateway Solo 51…
·Mijn iMac zal niet Identificeer Mijn iPo…
·Hoe maak je een RAM -geheugen Installati…
·Hoe de FSB Bepaal 
·Drie soorten versleuteling 
·Hoe je de sleutels geprogrammeerd om de …
·Hoe kan ik een New Power Supply in een d…
·Hoe PC Card Slots inschakelen 
·Hoe te Gooi computer onderdelen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com