Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is de oorzaak van een moederbord te Fry ?
Moederborden kan slecht gaan om vele redenen , maar er zijn een aantal veel voorkomende boosdoeners . Een van de meest voorkomende oorzaken van storing van het moederbord zijn te hoge elektrische schokken , fysieke schade , of teveel warmte . Sommige van deze gevaren zijn onontkoombaar , en kunnen variëren in waarschijnlijkheid , afhankelijk van uw computermodel . Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen om de bescherming van het moederbord van de computer of moederbord , want het zou ook kunnen worden opgeroepen . Tekenen van een falende Moederbord

Het detecteren van het verschil tussen een falende of mislukte moederbord en andere falende onderdelen kan moeilijk zijn . Deze moeilijkheid ontstaat omdat alle componenten van een computer zijn aangesloten op het moederbord . Dus , als je problemen hebt met het zien van het scherm , kan het zijn dat het moederbord failliet gaat of dat de videokaart niet . Om deze reden , kan een deel van de computer niet een teken van een moederbord mislukking. Er zijn enkele meer specifieke aanwijzingen dat de storing het moederbord. Deze omvatten het systeem willekeurig uitschakelen , alle componenten van de computer opstarten zonder een live-beeld op het scherm verschijnen en slechts bepaalde onderdelen van het moederbord werken .
Oorzaken van een falende Moederbord

Zoals met de meeste computer componenten , de meest voorkomende boosdoener als een moederbord faalt is warmte . Alle computer onderdelen zijn bijzonder gevoelig voor warmte , en de binnenkant van de computer kan behoorlijk heet worden . Na verloop van tijd , deze slijt het moederbord en kan leiden tot het falen . Een tweede veel voorkomende oorzaak van storing van het moederbord is elektrische schade . Gewoonlijk dit tijdens computer onderhoud zoals de installatie van nieuwe randapparatuur . Bij het onderhoud of de technicus statische elektriciteit te zijn of haar handen , kan het lozen op het moederbord , waardoor een storing . Stroomstoten , zoals die ontstaan ​​door blikseminslag een hoogspanningslijn , kan ook leiden tot storing van het moederbord . Dit wordt meestal voorkomen door het gebruik van een overspanningsbeveiliging , maar sommige pieken zijn krachtig genoeg om de overspanningsbeveiliging te overmeesteren en te vernietigen het moederbord . De laatste gemeenschappelijke oorzaak van storing van het moederbord is fysieke schade . Dit kan in de vorm van waterschade of fysieke schokken. Hoewel het moederbord is meestal goed beschermd , een sterk genoeg raken om de computerkast of de introductie van water in de behuizing kan leiden tot storing van het moederbord .
Diagnose Moederbord Failure
< br >

bepalen dat het moederbord de oorzaak van een bepaald symptoom kan moeilijk zijn . Hoewel deze gespecialiseerde tools bestaan ​​om te bepalen of een specifiek onderdeel is mislukt , de eenvoudigste methode om te bepalen welke onderdelen beschadigd is een eenvoudige testbank . Dit betekent echter vereisen een tweede computer , althans extra componenten . De methode hiervoor is om te bepalen welke mogelijke oorzaken kan leiden tot symptomen van moederbordfout . Als bijvoorbeeld het systeem wordt afgesloten willekeurig , kan het moederbord , de voeding of connector kabels . In dit geval zou u de netadapter aansluiten op een ander systeem , dat bekend is om te werken en als het probleem blijft bestaan ​​op het andere systeem , dan is de voeding is de waarschijnlijke oorzaak van de instabiliteit van het systeem . Evenzo, als de computer opstart , maar niet in slaagt om een actieve scherm weer te geven , kunt u de video -kaart te verplaatsen naar een tweede , werkende computer en bepalen of de videokaart is slecht . Probeer dan met goede videokaart van de tweede computer in de beschadigde computer te bepalen of het is alleen de videokaart of indien ze tevens het moederbord . Hoewel deze methode is niet waterdicht , het is effectief .
Voorkomen Moederbord Failure

Een paar eenvoudige stappen kunnen worden genomen om het moederbord niet faalt . Terwijl een moederbord toch kan mislukken , gewoon te wijten aan leeftijd of onvoorziene omstandigheden , is het minder waarschijnlijk mislukken als u een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen te nemen . Controleer eerst of de computer is op een stabiele plaats waar het niet wordt omgegooid en zal niet waarschijnlijk hebben vloeistof gemorst . Ten tweede , als er onderhoud wordt uitgevoerd dat het moederbord zal blootstellen , gebruik een antistatische polsband of ontdoet van eventuele statische elektriciteit voordat die in de computer door het aanraken van een geaard metalen voorwerp . Ten derde , houden het moederbord schoon en vrij van stof kan ervoor zorgen dat het blijft werken , hoewel sommige computerfabrikanten niet toestaan ​​dat de gebruikers in staat om tijdens de garantieperiode de behuizing te openen . Laatste , zodat u een kwaliteit overspanningsbeveiliging gebruikt kan voorkomen dat het moederbord wordt vernietigd door spanningspieken .
Laptops

Laptop moederborden zijn meer blootgesteld aan schade dan desktop moederborden . Hoewel ze meestal schoner blijven , zullen zij eerder worden blootgesteld aan hitte door de kleine behuizing . Ze zijn ook meer kans om te worden blootgesteld aan invloed omdat de computer wordt regelmatig verplaatst . Bij vervoer van een laptop , is het cruciaal om een tas ontworpen voor laptops die zullen voorkomen dat botte krachten van het raken van de laptop te gebruiken . Ook veel laptops hebben ventilatieopeningen aan de achterkant en de onderkant . Als koel de binnenkant van een laptop is veel moeilijker gezien de beperkte ruimte , zodat deze blijven gedeblokkeerd tijdens het werken op de laptop is kritisch . Leren waar ze op uw laptop en ervoor zorgen dat u laat ze gedeblokkeerd tijdens het werken en het moederbord van de laptop moet effectief worden gekoeld .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Geforce 6800 Vermogen Specs 
·Hoe op HP notebook Geheugen in…
·Hoe je moederbord van een comp…
·Hulpmiddelen voor de verwijder…
·Definitie van Computer Moederb…
·Wat zal extra RAM-geheugen doe…
·Hoe je DDR geheugen Overclock 
·Hoe maak je een Circuit Board …
·Tutorial voor Overklokken een …
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe de helderheid van een LED-projector 
·IBM T41 Error 187 Oorzaken 
·Hoe de CMOS resetten op een ThinkPad 
·Wat zijn vier dingen die Maak Computers …
·Hoe maak je een film toevoegen aan iPod 
·Hoe maak je verbinding een draagbare har…
·Hoe te printen via Bluetooth met de iPad…
·Hoe Vergelijk DVD schijven 
·Hoe maak je Apart Neem een ​​Vaio PCG - …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com