Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat zijn de gebeurtenissen die plaatsvinden wanneer een computer eerste keer wordt opgestart ?
Als u uw PC inschakelt , het zet zich door een reeks tests ontworpen om ervoor te zorgen dat de verschillende onderdelen van de computer werken . Dit heet de power-on zelftest of POST . De computer heeft een speciaal geheugen chip , geprogrammeerd in de fabriek , met testsoftware en -configuratie van de computer te beschrijven . De tests duren slechts een paar seconden te lopen , je normaal gesproken ziet ze alleen als ze falen . BIOS ROM

Een bijzondere vorm van data-opslag , de zogenaamde alleen - lezen geheugen , of ROM , bevat het POST -programma . De zelftest is onderdeel van een grotere ingebouwde software pakket genaamd de basis input-output -systeem , of het BIOS . In tegenstelling tot het hoofdgeheugen van de computer , de BIOS ROM behoudt zijn gegevens, zelfs wanneer de machine heeft geen macht . Naast de programma's , de BIOS slaat de huidige tijd en datum , harde schijf en compact disc informatie , de hoeveelheid werkgeheugen en andere belangrijke gegevens . De computer is hard-wired om te beginnen het uitvoeren van instructies in de BIOS ROM zodra je hem aanzet .
POST

De power-on zelftest is een opeenvolging van de controles op de computer uitvoert voordat het begint uw Windows , Mac OSX of Linux software . Het zorgt ervoor dat de computer een werkende toetsenbord en muis , en dat het geheugen en de harde schijf zijn in goede vorm . Als een test een ernstig probleem vindt, piept de computer en geeft een foutcode . Als het probleem minder ernstig is , de computer geeft de BIOS set - up scherm en kunt u de configuratie van de computer te wijzigen .
Memory Test

belangrijkste van de computer geheugen , genaamd RAM , is doorgaans zeer betrouwbaar , maar kunnen problemen ontstaan ​​uit hoogspanningslijn spanningspieken of ruwe behandeling . Alle programma's van de computer , met inbegrip van de veiligheid en de harde schijf beheer , afhankelijk van betrouwbare geheugen ; eventuele storingen te ontwikkelen , zal het leiden tot ernstige en onvoorspelbare problemen . Tijdens de zelftest , de computerwinkels en haalt de gegevens in elk deel van zijn geheugen , maar als het eventuele fouten detecteert , de start - up proces wordt een bericht weergegeven en stopt
Disk Tests
.

De computer slaat uw programma's en documenten permanent op zijn harde schijf . U kunt ook gegevens die zijn opgeslagen op CD's . Ze communiceren met de computer via een circuit genoemd een controller . De start - up tests evalueren zowel de controller als de drives . Als de test een probleem vindt , kan het BIOS-scherm of de piep van de computer weer te geven en stoppen met de start - up . Ten slotte is de power-on test start besturingssoftware van de computer op de harde schijf of cd , afhankelijk van hoe u het BIOS geconfigureerd. Zodra de computer zijn werkende software is geladen , kunt u deze gebruiken .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Problemen met de GeForce GTS 2…
·Wat is PC2700 geheugen? 
·Problemen oplossen Wanneer een…
·Hoe te Trident TGUI9680 driver…
·Wat is een video-controller ? 
·Hoe het aansluiten van een sch…
·32 Bit Vs . 64 Bit 
·AMD Sempron Mobile Vs . Intel …
·Wat zijn de beste Micro ATX mo…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe het opzetten van Surround Sound op e…
·Hoe een CPU te hechten aan een moederbor…
·Wat is de processor om I /O -controller …
·Optiplex 740 Specificaties 
·Hoe maak je een cd-drive vervangen in ee…
·Hoe maak je een interne CD Writer instal…
·Hoe te Nieuwsgroepen op een iPad gebruik…
·Bfg Geforce 6200 OC PCI Overclocking Inf…
·Problemen met een CD-R Drive 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com