Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Waarom een computer loopt vast op Controleren van de NVRAM
Weinig problemen met de computer zijn zo vervelend als een machine die weigert op te starten . Een foutmelding van "Controleren NVRAM " verwijst naar niet - vluchtig RAM , waarvan de startup configuratie voor de meeste computersystemen bevat en , net als de BIOS , is gebaseerd op een batterij om gegevens te bewaren terwijl de computer is uitgeschakeld . Ondanks het uiterlijk van een dergelijk bericht , de NVRAM vaak niet het probleem . Problemen RAM

Een defect stok RAM kan ertoe leiden dat uw computer op te hangen bij het controleren van NVRAM . Stappen voor probleemoplossing omvatten het verwijderen van een deel van het RAM-geheugen , vooral als het probleem begon na het installeren van meer , of testen met memtest86 .

RAM
ondersteund door het moederbord kan ook problemen veroorzaken . Bijvoorbeeld , zal het hebben van een stok van DDR3 1866 RAM in een bord met ondersteuning voor maximaal DDR3 1600 veroorzaken meestal het systeem op te hangen . Controle van het type RAM geïnstalleerd en de raad specificaties kan een snelle oplossing zijn.
Hardware Problemen

Defecte of veroudering moederborden
kan ertoe leiden dat uw systeem aan als het RAM -verbindingen bevriezen mislukken . U kunt dit testen door het verwijderen van alle, maar een stok RAM en alle overbodige apparaten , zoals cd-rom's , video of geluidskaarten en extra harde schijven . Verkeerd geconfigureerd harde schijven en cd - roms kan een conflict dat u kunt vermijden als de jumpers juist zijn ingesteld op "Master" of veroorzaken "Slave . "
USB apparaten < br >

Sommige USB-apparaten zal de fase NVRAM - controle van de boot verlengen up , zoals de USB- fase volgt het meestal . Dit geldt met name voor sommige printers wanneer uitgeschakeld tijdens het opstarten . Om dit te testen , kunt u alle aangesloten USB-apparaten en schakel de computer weer te verwijderen .
BIOS Settings

Onjuist geconfigureerde BIOS-instellingen kunnen tijdens het opstarten van de computer te vergrendelen . Dingen om te controleren in de BIOS zijn RAM- instellingen , rijden detectie en opstartvolgorde , IRQ-instellingen en onboard apparatuur, inclusief onboard video als je gebruik maakt van een videokaart . Het resetten van de BIOS naar de fabrieksinstellingen met de " Clear BIOS " jumper instellen of verwijderen van de CMOS-batterij voor een minuut met de computer losgekoppeld kan wat problemen op te lossen , maar het vereist een herconfiguratie van de BIOS daarna . Het BIOS flashen om te upgraden naar de nieuwste versie is een optie , maar het is meestal niet nodig en voert een aantal risico's .
PSU Problemen

Zelden kan de stroomvoorziening veroorzaken de systeem om op te hangen . Als de computer opgestart gemakkelijk met alles afgekoppeld en je hebt uitgesloten andere mogelijkheden , zou je voeding niet in staat zijn om het aantal apparaten dat u normaal blijven verbonden verwerken . De eXtreme Power Supply Calculator (link in Resources ) kunt u informatie over uw systeem aan de minimale eisen kracht openbaren in te voeren . Oudere voedingen niet altijd uit te voeren tot hun maximale beperkingen , echter .

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·AMD Turion Vs . Intel Dual Cor…
·Hoe maak je een Matsonic Moede…
·Hoe te controleren Beschikbaar…
·Hoe Memory installeren op de I…
·Grafische kaarten Compatibel m…
·Hoe te Overclock mijn Radeon 8…
·Hoe te Overclock een onboard G…
·Het verschil tussen Micro ATX …
·Waarom wordt mijn computer Onl…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe je heel basic computer kennis 
·Hoe Memory in een Thinkpad T60 Vervang 
·Hoe het opzetten van een Wacom-tablet 
·Hoe een MMC Card Fix 
·Hoe u de lade Grootte op een Lexmark T64…
·Hoe Laptop Heat Monitor 
·Hoe kan ik een externe USB -schijf voor …
·Het automatisch laden van de interne lui…
·Verschillen tussen de ASUS P5Q & de ASUS…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com