Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> RAM , kaarten en moederborden >> Content
Wat is de functie van de klok signaal in digitale elektronica ?
Digitale elektronische apparatuur maakt gebruik van een master timing klok die elektronische pulsen stuurt naar belangrijke componenten zoals de centrale verwerkingseenheid en het geheugen . Het kloksignaal in wezen hartslag van het systeem dient om initiëren en coördineren de complexe processen die optreden in moderne digitale elektronica. Typische kloksignaal frequenties variëren van ongeveer 500kHz voor eenvoudige , low -power microprocessors tot 40 GHz en meer voor de communicatie testapparatuur . Event
Trigger

De belangrijkste taak van een kloksignaal is om gebeurtenissen in een digitale schakeling teweegbrengen , het werkt ongeveer hetzelfde als een echappement in een mechanisch uurwerk , het besturen van de werking van tandwielen , ratels en hendels . Klokpulsen in een computer , bijvoorbeeld , leiden tot de CPU om naar de volgende stap in een programma en voeg twee nummers . Klok signalen in een MP3-speler trekker de verplaatsing van data bits van een geheugenchip in een gezonde verwerking circuit . Zonder de klok , kan de meeste digitale elektronica niet functioneren.
Speed ​​Control

Omdat klok signalen zijn tijdpulsen , zij regelen de snelheid waarmee dingen gebeuren in digitale schakelingen . Bijvoorbeeld, veel computer hobbyisten verhogen van de prestaties van hun pc door het kloksignaal van frequentie zorgvuldig verhogen - een proces dat bekend staat als digitale elektronica hebben grenzen aan hoe snel ze kunnen rennen , echter " overklokken . " , Op een bepaald punt , de onderdelen niet kan bijbenen en het circuit zich vreemd gedraagt ​​of afgesloten geheel . Elektronische ontwerpers set kloksnelheden conservatief om betrouwbaarheid te waarborgen en te voorkomen dat het systeem vastloopt .
Systeem Coördinatie

Een kloksignaal houdt alle componenten in een digitaal systeem in sync , zoveel als dirigent coördineert muzikanten samen spelen in een orkest . Master klokpulsen rijden de verschillende onderdelen van een CPU en andere chips op het moederbord van een computer , ervoor te zorgen dat de gegevens marsen door de PC in een stapsgewijze , georganiseerde manier . Niet alle componenten in een computer exact behoeven te worden gesynchroniseerd , maar degenen die wel afhankelijk zijn van gemeenschappelijke timing signalen van de klok .
Precision Timing

Een klok circuit maakt gebruik van een kwartskristal als tijdbasis , die een stabiele en betrouwbare bron van timing pulsen . Deze precisie is nodig , als een zwervende kloksnelheid zou leiden tot een computer te snel draaien , wat leidt tot storingen . Als bijkomende voordelen , de precieze timing maakt software om de datum en tijd van de dag te berekenen , maken countdown interval timers voor procesbesturing , en het genereren van accurate audio-tonen voor muziek en telefoon nummers .
< br >

Previous: Next:
  RAM , kaarten en moederborden
·Hoe te CNC programma's draaien…
·Gigabyte Series 6100 Specifica…
·Hoe Dell Dimension Vervang 455…
·GeForce 512MB Vs . GeForce 880…
·Hoe kan ik zien hoeveel geheug…
·Hoe kan ik bepalen of mijn Chi…
·Hoe de MSI Overclock K9A2 Plat…
·Hoe kan ik een verbinding tuss…
·De specificaties van de AGP Vi…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Verschillen tussen RAM Geheugen & Cache …
·Manieren om een ​​pc- toetsenbord vergre…
·Wat is de O-station 
·Hoe het opzetten van een USB -printer 
·Hoe de ventilatorsnelheid voor HP Pavili…
·How Do I Get Into Apple Service Source ?…
·Het draadloze toetsenbord werkt niet op …
·Hoe kan ik een externe monitor verbindin…
·Zo plaatst u Windows XP op een Asus EEE …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com