Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> PC Computers >> Content
Hoe te Overclock een AMD Athlon 64 - bits processor
Overclocking laat een CPU te sneller dat het normaal zou draaien . AMD's 64 - bit processors , waaronder Athlons , Phenoms en Phenom II's , kunnen hun prestaties verhoogd met maximaal 25 procent door middel van overklokken als verbeterde koeling wordt gebruikt . Verhogingen van 10 of 15 procent , zijn vaak mogelijk, zelfs met stock koeling . Dit verschil is genoeg om het bericht in dag-tot -dag te gebruiken . Wat je nodig hebt
AMD 64 - bit processor , zoals een Athlon 64 , Athlon II , Phenom of Phenom II
moederbord met overklokken functies in de BIOS
Toon Meer Instructions
1

Boot de PC en open de BIOS . De meeste computers geven toegang tot de BIOS als een specifieke functie toets of de Delete-toets tijdens de eerste paar seconden van het draaien van de computer wordt ingedrukt . Instructie op het scherm zal aangeven welke toets te drukken . Als de juiste toets wordt ingedrukt , zal de computer opstarten in de BIOS . Zoek de BIOS-instellingen die de CPU regelen . De naam van dit deel kan sterk variëren , op basis van het merk van het moederbord in een systeem geïnstalleerd , zodat het noodzakelijk handleiding van het moederbord voor gedetailleerde informatie te raadplegen zal zijn . De juiste sectie zullen een aantal opties , waaronder de CPU-multiplier , DRAM timings en ​​Reference Klok snelheid. Kopen van 2

Pas de CPU multiplier door de instelling te selecteren en aanpassen van de multiplier nummer omhoog met een. Als de CPU heeft een unlocked multiplier , dan is de verandering zal worden weerspiegeld in de BIOS . Kloksnelheid van de processor zal te zien zijn als toegenomen voorraad . Gelieve doorgaan naar stap 4 als de multiplier wordt ontgrendeld .
3

Verhoog de ​​verwijzing klok met 10 Mhz . Een verandering in de processor verandering moet worden weergegeven in het BIOS . Dit werkt zelfs als de CPU multiplier niet wordt ontgrendeld . Echter , deze wijziging ook de snelheid van andere systeemcomponenten , zoals de RAM en de HyperTransport link . Deze veranderingen zullen ook worden weerspiegeld in de BIOS .
4

Nu die methode van overklokken van de processor ( hetzij door CPU multiplier of verwijzing klok ) is herkenbaar , de snelheid omhoog in stappen . Als het aanpassen van de CPU multiplier , voeg een om de vermenigvuldigingsfactor voor elke stap . Als het aanpassen van referentieklok , verhoging van de referentieklok van 25 MHz voor elke stap . Na elke aanpassing , sla de wijzigingen in het BIOS en start de computer opnieuw .
5

Herhaal dit proces van aanpassing in kleine stappen tot de computer niet meer lijkt stabiel . Dat blijkt , want het zal bevriezen tijdens het gebruik of niet goed opstart . Terug naar beneden de CPU multiplier of verwijzing klok met een stap eenmaal instabiliteit wordt gedetecteerd en opstarten in het besturingssysteem .
6

Gebruik een stresstest om te bepalen of de computer stabiel op het huidige overklokken . Programma's zoals OCCT of PCMark kunt dit doen . Houd de benchmark draait op een lus ten minste 1 uur tot fundamentele stabiliteit testen . Als de pc vastloopt of reboots , het is nog steeds instabiel . Terug naar beneden nog een stap en probeer de benchmarks opnieuw . Blijven steunen naar beneden totdat de computer de benchmarks voor 1 uur kan draaien zonder te crashen . Dit geeft de maximale stabiele overklok is gevonden .

Previous: Next:
  PC Computers
·Hoe om bestanden van een oude …
·Hoe om muziek te luisteren op …
·Wat is een Barebone PC ? 
·Welke verbeteringen Wist DDR M…
·Inleiding tot MicroProcessor 8…
·Hoe Memory Upgrade voor een De…
·Hoe te Gooi een PC Battery 
·Voordelen van het kopen van ee…
·Wat te doen met een snelle com…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een toetsenbord Problemen op…
·Toshiba Externe harde schijf instructies…
·Hoe te Overclock een Eee PC 901 
·Hoe je het Toetsenbord Vervangen op een …
·Hoe de Ebook Reader ( E - Reader) die bi…
·Hoe te Downloads Opslaan om een Flash Dr…
·Hoe kunt u uw harde schijf defragmentere…
·Hoe maak ik gebruik van een 20 - pins AT…
·Zijn Smart Boards recyclebaar ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com