Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> notebookcomputers >> Content
Notebook Scherm Vergelijking
Notebook computers worden steeds populairder dan hun desktop tegenhangers , omdat ze bieden meer flexibiliteit en zijn vaak goedkoper . Meer en meer , zijn notebook schermen rivaliserende de desktop LCD-modellen in termen van helderheid en resolutie . Onderzoeken belangrijke aspecten van de notebook schermen om te bepalen welke de juiste is voor je. Schermgrootte

Notebook computerschermen
komen in maten variërend van 10,1 inch tot 18,4 inch voor speciale gaming notebooks . Grootte van het scherm wordt gemeten door het nemen van de diagonale afmeting van het werkelijke scherm , met uitzondering van het scherm frame. Meten van hoek tot hoek te maat te bepalen . Kleinere schermen zoals 10,1 inch zijn prima voor het controleren van e-mail of het doen van eenvoudige enkel scherm surfen op internet . Maar als je wilt twee documenten side-by- side te bekijken op uw notebookscherm en in staat zijn om de tekst te lezen , zul je op zijn minst een 15.1 - inch scherm nodig hebben .
Resolutie

Notebook computerschermen
komen in verschillende rangen van de resolutie naar uw smaak , wensen en budget . Term verwijst naar de mogelijkheid om tekst en grafische informatie duidelijk weergeven . Het wordt bepaald door het aantal pixels ingebed in het scherm . De nummers zijn aangegeven in rijen en kolommen . Bijvoorbeeld , een aanwijzing van 800X600 verwijst naar 800 pixels hoog en 600 pixels lang en heet Super Video Graphics Array ( SVGA ) . Daarnaast is de resolutie voor uitgebreide Graphics Array ( XGA ) schermen is 1024X768 en Super Extended Graphics Array ( SXGA ) heeft 1280X1050 resolutie . Schermen worden gebouwd met een vast aantal pixels en ze werken het beste wanneer uw software is ingesteld voor een optimale resolutie . Duidelijkheid van al deze schermen is goed voor tekst . Gamers en mensen die willen de beste grafische detail te zien , moet het hoogste aantal pixels dat ze zich kunnen veroorloven .
Beeldverhouding

De aspect ratio is een maat dat de werkelijke schermweergave vorm beschrijft . Notebook screen displays komen in verschillende vormen , zoals boxy of rechthoekig . Zo zal een boxy scherm zoals 800X600 of 1024x768 hebben een aspect ratio van 4:3 . Maar langwerpige schermen hebben een hogere ratio's als 16:10 . Van al uw software en grafische programma's en films zouden goed moeten werken op beide grootte. Wat je zal opvallen aan de 04:03 beeldverhouding is zwarte balken aan de zijkanten van het scherm wanneer u breedbeeld foto's of films te bekijken . Als dat een probleem is , kiest u een notebook scherm dat de hogere aspect ratio biedt .

Previous: Next:
  notebookcomputers
·Dell Mini Notebook Specs 
·Demontage Instructies voor de …
·Hoe een notebook Overclock X13…
·Hoe om uw eigen notebook lapto…
·Hoe naar Gateway Notebook Keyb…
·Hoe een notebook scherm wijzig…
·Toshiba Notebook Tricks 
·Hoe maak je een Glare Stop in …
·Hoe op HP notebook keyboards R…
  Related Articles
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Hoe de iPad beheer scherm Toegang 
Hoe de Screen Rotation Unlock op een iPa…
De beste manier om het scherm houden op …
Hoe de Screen Orientation 
Hoe u uw iPad 2 startscherm Organiseren 
Hoe maak je een iPad Startscherm 
  Hardware Articles
·Heeft de Kindle Lees Music ? 
·Hoe je ATI CrossFire Install 
·Hoe kan ik een LinkSys WMP45G Wireless P…
·Hoe te Refill een HP95 inktcartridge 
·Hoe maak je een KWorld PC Problemen op T…
·Welke functies heb Palm Pilots Have 
·Hoe kan ik meerdere adressen toevoegen a…
·Kalibreren van een Smart Board 
·Hoe Memory In een HP Dv8000 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com