Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Muizen en toetsenborden >> Content
Soorten Toetsenbordindelingen
Tegenwoordig gebruiken mensen keyboards zonder veel na te denken over de indeling die zij gebruiken : Het QWERTY-toetsenbord , zoals de meest voorkomende moderne lay-out wordt genoemd , is geworden als instinctief bekend als het alfabet zelf . Maar de QWERTY-indeling , evenals lay-outs van haar concurrenten , werd besloten om specifieke redenen , en we zijn tot op de dag getuige van meerdere lay- innovaties voor computerapparatuur van alle verschillende maten . Het QWERTY- toetsenbord

Het QWERTY toetsenbord layout , genoemd naar de eerste zes letters in de linkerbovenhoek van het toetsenbord , is het meest voorkomende type toetsenbord gezien vandaag , en het wordt gebruikt , met slechts lichte variaties , in elke taal die het Latijnse alfabet gebruikt . Het werd opgericht in de jaren 1870 door Christopher Sholes , redacteur van een krant die de eerste commercieel succesvolle schrijfmachine gemaakt . Zijn oorspronkelijke ontwerpen kenmerkte een alfabetische indeling , maar aangezien opvallende twee toetsen naast elkaar veroorzaakt vaak een jam , hij geleidelijk herschikt de opmaak brief per brief aan de exemplaren van drukken twee side - by - side toetsen afnemen . ( Restanten van de oorspronkelijke lay-out kan worden gezien in de middelste rij van brieven met de alfabetische patroon DFGHJKL . )
Wijzigingen in de QWERTY- toetsenbord

Wijzigingen
gemaakt naar aanleiding van Sholes ' originele ontwerpen omvatten de toevoeging van toetsen 0 en 1 ( oorspronkelijk weggelaten de nummers kunnen worden vertegenwoordigd door een O en een kleine letter L ) en het in de R plaatse oorspronkelijk aan de periode , zodat de uitdrukking " typewriter " zou volledig geschreven met behulp van de eerste rij en dus dienen als een handige truc voor verkopers . Het uitroepteken , die nu deelt de toets 1 , werd oorspronkelijk weggelaten omdat het gemakkelijk kan worden weergegeven door te drukken op de apostrof -toets , dan backspaces , vervolgens op de punt-toets . Moderne toetsenborden ook kleine bultjes op de F en J toetsen , zodat gebruikers kunnen oriënteren , zonder te kijken naar het toetsenbord .
Kleinere Toetsenborden

Laptops
hebben minder ruimte om mee te werken dan desktop computers en gebruik dus vaak toetsenbordindelingen die iets meer gecondenseerd dan de meeste moderne desktop QWERTY toetsenborden . Terwijl alle letters hebben de neiging om op dezelfde plaats , is het numerieke toetsenblok rechts meestal weggelaten .

De opkomst van mobiele telefoons heeft bijgedragen tot een aanzienlijke verscheidenheid van toetsenbord lay-outs . Terwijl de populaire high - end telefoons zoals de Blackberry en de iPhone een QWERTY-indeling ( zij het zonder veel voorkomende tekens inbegrepen) hebben behouden , veel telefoons nog steeds maar brieven in groepjes van drie of vier alfabetische volgorde op de toetsen 2 tot en met 9 .

de Dvorak toetsenbord

de Dvorak-toetsenbord , genoemd naar de uitvinder augustus Dvorak en ook wel de Amerikaanse Simplified keyboard , is de meest voorkomende alternatief voor de QWERTY-toetsenbord . Het werd ontworpen voor sneller typen snelheid door de vermindering vingerbeweging , bijvoorbeeld , worden de gemeenschappelijke Engels letters D , H , T, N en S , samen met de vijf klinkers A , E , I , O en U , alles inbegrepen op de middelste rij .
de Colemak keyboard

de Colemak toetsenbord , vernoemd naar een combinatie van zijn schepper , Shai Coleman , en Dvorak , werd uitgebracht in 2006 als een beter alternatief voor de Dvorak-toetsenbord en is ontworpen om gemakkelijk worden geleerd door QWERTY gebruikers .

Previous: Next:
  Muizen en toetsenborden
·Hoe kan ik een Dell Laptop Tou…
·Hoe vindt u de Port Memory adr…
·Microsoft Wireless Keyboard 10…
·Hoe maak je een draadloze muis…
·Alternatieven voor de trackbal…
·Hoe de Cursor te maken Als u H…
·Hoe kan ik meerdere toetsenbor…
·Waarom heeft een Muis Wijzer M…
·Hoe maak je een Input Backward…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je verbinding met een Bluetooth…
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe te corrigeren Dull Inkt Kleur op een…
·Hoe kan ik een HP scanner Registreer 
·Wat is beter : Alienware M11x of de M15x…
·Hoe afdrukken van een 3X5 Kodak 5500 Car…
·Hoe maak je een Cisco router resetten Me…
·Definitie van de woorden Handheld Comput…
·Hoe verwijder ik een CR2032 van het moed…
·eWaste Computer Recycling 
·Vergelijk Computer Processor Types 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com