Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> mainframes >> Content
Wat is een Data Processing System ?
Een gegevensverwerking systeem neemt ruwe data en , door de kracht van de computer automatisering, levert informatie die een reeks van programma-aanvragen heeft gevalideerd . Informatie omvat tekst , rekenkundige berekeningen , formules en verschillende andere soorten informatie en gegevens op basis van het computersysteem . Een systeem voor gegevensverwerking wordt ook wel een geautomatiseerde gegevensverwerking ( ADP ) -eenheid of een elektronische gegevensverwerking ( EDP ) -eenheid . Geschiedenis

Het eerste systeem voor gegevensverwerking
is ontwikkeld door IBM . De IBM 701 Data Processing Machine is ontworpen om het concept van multitasking , wat de kracht van automatisering bracht aan kleine bedrijven en organisaties te behandelen . Volgens MIS tijdschrift , de 701 opende de deur voor het concept van het beheer van informatiesystemen en gespecialiseerde software pakketten voor diverse industrieën .
Eigenschappen

In simplistische termen , een data- systeem gebruikt een softwaretoepassing invoeren aanvaarden van een gebruiker tot een vorm van uitvoer op . Outputs op apparaten die als randapparatuur . Randapparatuur zijn printers , externe media- opslagapparaten , monitoren , harde schijven en disk en tape systemen en , momenteel , flash disk drives . Gegevensverwerkende systemen in grote organisaties kan bestaan ​​uit een diverse groep van computers verwerken tegelijk . Gegevensverwerkende systemen kunnen gebruikers tijdens dezelfde computer sessie twee softwaretoepassingen multitasken of te bedienen .
Voordelen

Er zijn verschillende voordelen van een systeem voor gegevensverwerking . De nummer een voordeel is snelheid. Een systeem voor de verwerking kan data gemeten in miljardste en trillionths van een seconde te verwerken . Dataverwerkingssysteem een reeks programma-instructies uit te voeren zonder menselijk ingrijpen of interactie . Instructies van uitvoeringsprogramma worden opgeslagen in ROM ( Read Only Memory ) en is toegankelijk door het systeem om een bepaald programma te verwerken . Een ander voordeel is de opslagcapaciteit van een data processing unit, die duizenden bestanden kan opslaan en wordt alleen beperkt door de grootte van de opslag schijf in het apparaat .
Carrièremogelijkheden

Indien de dataverzameling werd een essentieel element voor het bedrijfsleven en de overheid de organisatie , het voorzien banen voor individuen om de gegevens te handhaven . Als de technologie in de gegevensverwerking geëvolueerd , zo ook de vraag naar de gegevensverwerking specialisten . Vandaag heeft dataverwerking ontwikkeld tot grotere , snellere en meer complexe systemen .
Toekomst van Data Processing

De toekomst van de informatica heeft zich ontwikkeld tot het internet . Bedrijven kunnen opzetten data modules op hun website voor medewerkers en klanten gegevens invoeren en , via de website , ontvangen resultaten . De volgende golf van gegevensverwerking zal tekst-naar - disk invoer van gegevens via het internet en op afstand verwerking van gegevens van overal in de wereld behoren . Ook de fysieke grootte van computers om gegevens te verwerken wordt steeds kleiner .

Previous: Next:
  mainframes
·Eerste - generatie Computer Ke…
·Hoe een Elektrische Panel Test…
·Geschiedenis en Generaties van…
·Specificaties voor de ECS RC41…
·Het verval van Mainframe Gebru…
·Computers van de jaren 1940 
·Hoe maak je Typ een Superscrip…
·Verschillende soorten oude mai…
·Wat is een mainframe -computer…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Toshiba E205 Specs 
·Hoe je BIOS configureren voor Dual Boot 
·Hoe te Versies van Exchange Locate 
·Hoe maak je een Wampserver Met SSL Bevei…
·Hoe het opzetten van een DNS Root Domain…
·Hoe een Imprimante Canon MP160 installer…
·Hoe Memory Vervang op de Dell Latitude D…
·Hoe maak je een Apple Cinema scherm gebr…
·Hoe je twee SATA schijven installeren in…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com