Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Uitleg van de onderdelen van een laptop toetsenbord
Een van de belangrijkste onderdelen van een laptop is de toetsenbord. Het toetsenbord gewoonlijk fungeert als de primaire invoerapparaat voor de gebruiker en kunnen andere elementen , zoals een trackpad of knop te bevatten, die conventionele desktoptoetsenborden niet . Het leren van de functies van alle onderdelen van het toetsenbord van uw laptop maakt gebruik gemakkelijker en comfortabeler . Sleutels

meeste van een laptop toetsenbord opgenomen door de toetsen zelf . Een van de grootste verschillen tussen de verschillende laptop toetsenborden is of ze gebruik maken van een full - size toetsenbord , of een iets kleinere toetsenbord om ruimte te besparen . Verschillende merken bevatten ook verschillende sleutels , waarvan sommige reageren op een lichte aanraking en anderen die vereisen meer kracht om te typen met .

Netjes alle laptop toetsenborden weglaten van het numerieke toetsenblok dat is gelegen aan de rechter op een aantal desktop toetsenborden . Laptop toetsenborden ook typisch de sectie alfabet combineren met de aanwijzer pijlen door het maken van de spatiebalk kleiner en het toevoegen van de pijlen om de hoek rechtsonder van het toetsenbord.
Trackpad

de meest voorkomende input apparaat op een laptop toetsenbord naast de fysieke toetsen is een aanraakgevoelig trackpad . De meeste trackpad een of meer knoppen om klikken uit te voeren , maar sommige niet. Trackpad kan ook een aparte rijstrook voor het scrollen met een vinger , terwijl anderen gebruik maken van een combinatie van gebaren en klikken om te schakelen van het volgen tot scrollen en andere functies .
Pointing Stick
< br

Sommige laptop toetsenborden > , waaronder een paar die ook trackpad bevatten , ook een wijzende stok . Dit is een kleine rubberen knop plaatst meestal tussen de B -toetsen G , H en . Gebruikers kunnen eenvoudig druk op de zich aan de muiscursor bedienen . Op laptops uitgerust met een toetsenbord dat zowel een wijzende stok en een trackpad heeft , is er meestal een optie om ofwel invoerapparaat op basis van de voorkeur van de gebruiker uit te schakelen .
Trackball

Sommige oudere laptops hebben een rollende trackball in plaats van een wijzende stok of trackpad . Dit apparaat stelt de gebruiker om de bal te rollen om de muis te controleren en kunnen knoppen voor het klikken , of kan de gebruiker daadwerkelijk druk de bal een klik te laten registreren .
Sneltoetsen en functietoetsen < br >

Sneltoetsen
zijn programmeerbare toetsen in het toetsenbord net die gebruikers kunnen instellen om een ​​verscheidenheid van gespecialiseerde functies uit te voeren . Veel voorkomende softwaretoepassingen ondersteunen sneltoetsen als snelkoppelingen naar specifieke commando's .

Functietoetsen
, net als de F1 tot en met F12 op de meeste desktop toetsenborden , vaak delen een dubbel doel op een laptop toetsenbord . Gebruikers kunnen meestal ingesteld op de toetsen om te werken als functietoetsen , of zet ze op de secundaire functies uit te voeren , tenzij een tweede toets wordt ingedrukt op hetzelfde moment . Dit bespaart ruimte en geeft gebruikers ook aanpassingsmogelijkheden .
Overige Knoppen

Tenslotte kan laptop toetsenborden extra knoppen naar andere aspecten van de computer te bedienen . In sommige gevallen is de power knop is geïntegreerd in het toetsenbord. Andere laptop toetsenborden bevatten een schakelaar voor het schakelen tussen meerdere grafische processors , of dimmen van de display. Dit kunnen fysieke knoppen of touch- gevoelige knoppen gelegen binnen de belangrijkste rooster of direct grenzend aan het.

Previous: Next:
  laptops
·Hoe je RAM vervangen op een So…
·Hoe om leads op een batterij v…
·MC - 22 Aanwijzingen 
·Hoe te openen een Compaq V6000…
·Het touchpad op mijn Lenovo T4…
·Dell Inspiron 600M Hard Drive …
·Dell laptop lijnen omvatten de…
·Hoe te vervangen een Acer Aspi…
·Alternatieve voedingen voor ee…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Digitale projector Buyers Guide 
·Over USB audio interfaces 
·Hoe maak je een computer Herken DVD Disc…
·Wat is een computer Interne harde schijf…
·Kodak RFS 3600 filmscanner Problemen 
·Hoe Vergelijk Projectoren 
·Hoe de draden aan te sluiten op een comp…
·Hoe maak je een Flash Drive formatteren …
·Hoe kan ik een laptop gebruiken in Rusla…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com