Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hoe je het moederbord vervangen op een HP zx5151EA
Het vervangen van een moederbord is een potentieel riskante procedure . Het moederbord is het belangrijkste printplaat waarin alle hardware-apparaten en componenten verbinden met je computer . Zonder een werkende moederbord van uw laptop is nutteloos . Zoals bij elke laptop , vervanging moederbord HP Pavilion zx5151EA laptop vereist de volledige demontage van uw computer . Als je niet voorzichtig bent , kunt u permanent uw laptop hardware-apparaten beschadigen tijdens het vervangen van het moederbord . Wat je nodig hebt
kruiskopschroevendraaier
Flathead schroevendraaier
antistatische polsband
Toon Meer Aanwijzingen

Macht 1 van uw laptop . Koppel de netadapter los van de laptop . Ontkoppel en verwijder alle externe apparaten van de laptop . Sluit het beeldscherm en zet de laptop naar beneden op een vlakke ondergrond met de voorkant naar u toe gericht .

Slide 2 de knoopcelbatterij vrijlating omlaag . Verwijder de batterij uit het compartiment in de laptop linksonder . Zoek de harde schijf vak in de rechterbovenhoek van de laptop . Verwijder de twee Phillips schroeven bevestigen van de drive om het compartiment. Pak de rechterkant van de harde schijf , en kantel de schijf los te koppelen van het moederbord . Verwijder de harde schijf van de laptop .
3

Verwijder het deksel van het geheugen , en het ene Phillips schroef van het centrum van de laptop onderkant behuizing . Verwijder beide geheugenmodules vanuit het geheugen compartiment . Elke module wordt op zijn plaats gehouden door twee , geveerde retentie clips .
4

Verwijder de twee Phillips schroeven van de cd /dvd- combinatie drive in de rechterbenedenhoek van de laptop onderste behuizing . Pak het gezicht van het station , en trek het uit het compartiment. Koppel de dunne , platte kabel aangesloten op de achterkant van het station . Verwijder de schijf uit de laptop , en zet het opzij .
5

Verwijder de 10 kruiskopschroeven van de dekking van de processor ventilator in de linkerbovenhoek van de laptop . Verwijder het deksel en zet het opzij . Verwijder de vier , geveerde Phillips schroeven van de ventilator . Draai platte vergrendeling van de processor schroef een halve slag linksom . Dan til de gehele ventilator uit de processor en uit het compartiment .
6

Til de processor chip vergrendeling zodat deze in de verticale positie . Til de processor uit de socket moederbord , en leg het opzij . Verwijder alle Phillips schroeven uit de laptop onderste behuizing . Flip de laptop om zodat de bovenkant naar boven is gericht . Open het beeldscherm zo ver mogelijk .
7

Gebruik je vingers om het toetsenbord bezel wrikken uit de laptop bovenste behuizing . Het toetsenbord bezel is het stukje plastic gelegen boven het toetsenbord montage. Verwijder de vier kruiskopschroeven van achter het toetsenbord bovenste rij toetsen . Pak bovenrand van het toetsenbord , en plaats het toetsenbord gezicht naar beneden op de polssteun . Ontkoppel lintkabel van het toetsenbord van het moederbord . Verwijder het toetsenbord van de laptop .
8

Zoek de kleine , modem module onthuld door het toetsenbord te monteren . Koppel de kleine kabel van de module . Verwijder de twee Phillips schroeven bevestigen van de module op het moederbord . Verwijder de modem module van de laptop . Het verwijderen van de modem zal ook de draadloze kaart te onthullen . Ontkoppel de twee antennekabels van de draadloze kaart . Spreid het behoud van vergrendelingen aan weerszijden van de kaart , kantel en verwijder vervolgens de kaart uit het compartiment.
9

Koppel de LCD -kabel die zich uitstrekt vanaf de linkerkant van het scherm op het moederbord . Verwijder de vier kruiskopschroeven uit achterpaneel achter de scharnieren van het beeldscherm van de laptop. Verwijder vervolgens de twee kruiskopschroeven van elk scherm scharnier. Til het scherm van de basis van de laptop , en zet het opzij .
10

Flip basis van de laptop om zodat de bovenkant naar beneden is gericht op het werkvlak . Verwijder voorzichtig de laptop onderkant behuizing van de laptop geheel . Dit onthult onderzijde van het moederbord . Verwijder de Phillips retentie schroeven waarmee de spreker montage bevestigen aan de rechterbovenhoek van onderzijde van het moederbord . Koppel de luidsprekerkabel los van het moederbord en verwijder vervolgens de gehele luidspreker montage van de laptop .
11

Koppel alle overige Phillips schroeven uit het moederbord . Verwijder vervolgens alle resterende Phillips schroeven bevestigen het moederbord om de behuizing van de laptop . Til voorzichtig het complete moederbord uit de behuizing van de laptop , en zet het opzij .
12

Herhaal deze procedure in omgekeerde volgorde om de nieuwe moederbord te installeren , en weer in elkaar zetten van uw laptop . Alle hardware-apparaten verwijderd uit het oude moederbord moet worden overgedragen aan de nieuwe moederbord als je het installeert .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe te solderen een Laptop Pow…
·Dell Inspiron 700m Features 
·Hoe de Touchpad uitschakelen o…
·Hoe kan ik een Toshiba Moederb…
·Oorzaken voor een laptop Venti…
·HP Pavilion 6735 Specificaties…
·Hoe te Turn Auto - Dim- Off op…
·Hoe maak je zoom met een MacBo…
·Mac Book Pro Vs . IBM Laptop 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een SIM -kaart in uw M11X 
·Hoe te Refill Lexmark cartridges 
·Kan elke USB- kabel worden gebruikt op e…
·Belang van geheugen in een computer 
·Hoe Schoon en toename Computer Speed ​​
·Hoe maak je een grafische rekenmachine m…
·Hoe maak je een VGA-connector Vervang 
·Hoe te Flatbed Dia Scan 
·Heb je echt een Dedicated geluidskaart? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com