Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Hoe controleert de Heatsink op een Dell Inspiron 1501
uw Dell Inspiron 1501 laptop 's koelsysteem is gebaseerd op een grote , metalen apparaat genaamd een heatsink . De heatsink zit direct boven of uw laptop processor. De primaire functie is om te absorberen en te verwijderen warmte van de processor , zodat het niet oververhit raken en beschadigen het moederbord . In veel laptops , de heatsink en ventilator zijn een eenheid . Echter , in de Dell Inspiron 1501 , de heatsink en ventilator zijn twee afzonderlijke eenheden . Om volledig te diagnosticeren een slechte heatsink , moet u gedeeltelijk ontmantelen van de laptop . Wat je nodig hebt
kruiskop schroevendraaier
Platte kop schroevendraaier
katoenen of papieren doek
koelpasta
ESD bandje
Toon Meer Instructions
1

Bereid uw Dell- laptop voor demontage . Sluit de computer via het besturingssysteem , haalt u de belangrijkste netsnoer en sluit het beeldscherm . Plaats de laptop omlaag op een plat werkoppervlak . Verwijder de batterij uit het compartiment in de rechterbovenhoek van de onderkant van de laptop . Kopen van 2

Verwijder de kruiskopschroef gelabeld met een hangslot -symbool in de rechterbenedenhoek van de laptop onderkant van de behuizing . Deze schroef stelt de cd /dvd-station op zijn plaats . Steek een kleine platte schroevendraaier in de vacante schroefgat aan de cd-speler los te maken van het compartiment. Pak het gezicht van het rijden aan de rechterkant van de laptop geval , en trek de schijf uit het compartiment sleuf .
3

Draai en verwijder de 11 kruiskopschroeven aan de onderkant van de laptop kant. Plaats de laptop open en open het beeldscherm zo ver mogelijk . Steek een dunne , platte schroevendraaier in de rechterkant van het scharnier deksel . Dit is de plastic strip boven het toetsenbord samenstel . Wrik voorzichtig het scharnier deksel van het geval van de laptop , en zet het opzij .

Schroef 4 de twee kruiskopschroeven van boven het toetsenbord bovenste rij toetsen . Pak de bovenkant van het toetsenbord , en kantel het omhoog totdat u toegang tot de grote lintkabel aan onderzijde van het toetsenbord hebben . Ontkoppel kabel van het toetsenbord van het moederbord en verwijder het toetsenbord van de laptop .
5

Zoek de draadloze kaart compartiment in de rechterbovenhoek van topkoffer van de laptop . Ontkoppel de twee antennekabels van de draadloze kaart . Draai de laptop , zodat de achterkant naar u toe. Verwijder de twee kruiskopschroeven uit het achterpaneel achter elk scherm scharnier. Draai de computer , zodat het scherm naar je weer .
6

Koppel het LCD- video -kabel die zich vanaf de linkerkant van het scherm op het moederbord . Verwijder de single, kruiskopschroef van elk scherm scharnier , en Til het scherm off base van de laptop . Verplaats het display een vlak oppervlak met het scherm naar boven om krassen te voorkomen op het scherm .

Schroef 7 de twee kruiskopschroeven in de rechterbovenhoek van de bovenklep van de laptop . Koppel de lintkabel van de touchpad van het moederbord connector gelegen boven het touchpad apparaat . Pak beide zijden van de bovenklep , en recht til deze omhoog en van de basis van de laptop naar bovenkant van het moederbord te onthullen .
8

Draai de vier , geveerde kruiskopschroeven op de heatsink in de linkerbovenhoek van het moederbord . Schroef de schroeven in een opeenvolgende orde . De schroeven worden gelabeld door een vier . Pak elke kant van de heatsink , en til als buiten de processor chip .
9

Bestudeer oppervlak van de processor chip , en de onderkant van de heatsink voor de conditie van de koelpasta op beide onderdelen . Als de koelpasta ziet er verbrand , of lijkt onbestaande , moet u de koelpasta te vervangen .
10

Breng wat ontsmettingsalcohol op een wattenstaafje . Veeg de koelpasta van het oppervlak van de processor , en vanaf de onderzijde van de heatsink . Herhaal dit totdat alle resterende thermische vet wordt verwijderd uit beide componenten .
11

Breng een rups koelpasta aan zowel de processor en heatsink oppervlakken . Gebruik een wattenstaafje of een papieren handdoek om de koelpasta gelijkmatig verdeeld over beide oppervlakken . Keer de demontage procedure om de laptop weer in elkaar gezet .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe kan ik een laptop kopen Fl…
·Hoe kan ik een laptop vernieuw…
·Hoe installeer ik de WiFi -kaa…
·Hoe uit elkaar te halen een HP…
·Hoe je het scherm helderder te…
·Hoe een HP Compaq nc6400 lapto…
·Notebooks Dat streamen naar de…
·Hoe maak je een laptop toetsen…
·Hoe Vergelijk Laptop Grafische…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Over verschillende soorten van Computer …
·Hoe Memory In een eMachines T6534 
·Hoeveel geheugen heb ik nog op mijn comp…
·Mijn USB- poorten niet Oppakken Mijn cam…
·Hoe te testen de video RAM 
·Hoe afdrukken door Papierformaat 
·Hoe het toetsenbord te vervangen op een …
·Capacitieve technologie in een touchscre…
·Hoe te Kerstenveloppen afdrukken 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com