Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Over VGA Cards
Een VGA of Video Graphics Accelerator , kaart is een hardware- peripheral component die wordt gebruikt om functionaliteit toe te voegen aan een computersysteem . Het doel van een VGA -kaart is om beelden te genereren en deze uitvoeren aan het beeldscherm of monitor. Video graphics zijn soms geïntegreerd in het moederbord van de computer , die de noodzaak om een ​​aparte VGA-kaart te gebruiken ontkent . Een VGA-kaart heeft vaak een eigen on - board geheugen , die kan variëren van 256 MB tot 1 gigabyte . Gebruikt

VGA- kaart heeft vele toepassingen afhankelijk van de behoeften van de gebruiker . De meeste videokaarten markt worden gebracht voor high - end gaming vanwege de graphics eist van de vele soorten games die beschikbaar zijn . Een high -performance VGA kaart kan ook worden gebruikt door grafische ontwerpers als animators die 3D- rendering vereisen .
Soorten

Er zijn in principe twee soorten van VGA- kaarten die zijn beschikbaar voor een computersysteem : PCI en AGP -kaarten . Vroege VGA kaarten die werden geproduceerd gebruikt PCI-slot van een computer aan te sluiten op het moederbord . Een PCI verbinding een specifieke bus snelheid communiceren met de processor . Verbeteringen in de technologie betekende dat VGA kaarten begon te kruipen tot aan de grenzen van de PCI-bus . Een AGP- aansluiting werd ontwikkeld om de communicatie tussen de processor en de VGA kaart verbeteren .
Uitgangen

Een VGA kaart is in staat om veel verschillende uitgangen aan te sluiten naar verschillende displays of monitors . Het standaard type analoge display maakt gebruik van een VGA-connector . Nieuwer platte beeldschermen kan een VGA-aansluiting , evenals een DVI -of digitale verbinding te accepteren . Een VGA-kaart kan ook een uitgang die S - Video gebruikt , evenals Component Video , die kan worden gebruikt om verbinding te maken met een televisie .
Koeling

Veel nieuwere videokaarten bevatten grafische processor en GPU , die vergelijkbaar is met een computer CPU of processor. De GPU kan extreem warm draaien en vereist koeling tot schade veroorzaakt door de kaart oververhitting te voorkomen . Koelen van een VGA -kaart kan met verschillende methoden . Een methode omvat het gebruik van een koellichaam om warmte af te voeren van de kaart af . Een andere wijze van koeling is om een ​​ventilator te gebruiken om de warme lucht weg te blazen van de kaart .
Software

Fabrikanten van VGA-kaarten kunnen hun eigen software omvatten de interface en wijzig Gebruik van de kaart in een computersysteem . Software wordt vaak aangeduid als een driver , die wordt gebruikt door het besturingssysteem om informatie die wordt verzonden van de VGA -kaart te verwerken . Een stuurprogramma is meestal meegeleverd met de installatie-cd , maar kan ook worden bijgewerkt als er een nieuwere versie is verkrijgbaar bij de fabrikant .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Hoe maak je een Pixelated Webc…
·Non - Keyboard Input Devices 
·Wat zijn FFC Ribbon Cables ? 
·Hoe maak je Stuur een computer…
·Hoe te beginnen gebruik van ee…
·USB-naar- Bluetooth-toetsenbor…
·Hoe het opzetten van een webca…
·Hoe maak je verbinding Vodafon…
·Hoe om te achterhalen wat draa…
  Related Articles
Informatie over de iPad 3G 
Raak Informatie over de iPad 
Hoe te VGA Met de iPad 
Hoe je SIM-kaarten toe aan een Wi - Fi i…
Hoe maak je een iPad aansluiten op een V…
Hoe maak je verbinding een Apple iPad Do…
Het verschil in VGA- en DVI -kabel 
Over SLI videokaart Technologie 
Hoe te lokaliseren Video Card gegevens o…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een grafische kaart te verbe…
·Hoe je de dvd -speler Fix in mijn HP NC6…
·Hoe te Zet de HP ZV6000 Bluetooth 
·Hoe te Moederbord Geheugen Test 
·Geen geluid via de HDMI-kabel van mijn c…
·Hoe je de stekker vervangen op een lapto…
·Hoe je BIOS Toegang op VMWare Fusion 
·Tecra M2 Specs 
·Hoe kan ik muziek op een SanDisk MicroSD…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com