Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Geschiedenis van de toetsenbordindeling
De huidige toetsenbord heeft een interessante geschiedenis die , velen zouden zeggen , heeft geresulteerd in een toetsenbordindeling die is minder dan wenselijk . Bijvoorbeeld, de meest gebruikte letters geplaatst in ongemakkelijke posities op de linkerkant van het toetsenbord. Het kost de meeste mensen die een studie te typen enkele maanden om deze vaardigheid te leren efficiënt . Verschillende uitvinders hebben geprobeerd of proberen om de toetsenbordindeling te verbeteren . QWERTY

De " QWERTY " -toetsenbord , genoemd naar de eerste zes letters op de links in de bovenste rij van brieven , is de standaard toetsenbord van de VS sinds Christopher Sholes uitgevonden in de jaren 1870 . Toen, zou het type bars aan de typemachine die Sholes had uitgevonden elkaar botsen en jam bij het snel typen. Bovendien, omdat de drukkerij punt was onder de wagen , de typiste niet wist van de fout tot na de fact.In een poging om de botsende toetsen minimaliseren , Sholes verhuisde de belangrijkste locaties . Hij scheidde letters vaak samen worden gebruikt . Hoewel Qwerty was niet de enige layout voor schrijfmachine toetsenbord , het werd de standaard toen de VS verhuisd naar een standaard rechtop front- takt typemachine . De wedstrijd al snel overgestapt op deze standaard . Toen computers gekomen , ze heeft ook de QWERTY layout , het toevoegen van noodzakelijke toetsen , zoals de toets " Escape " .
Dvorak

Concurrenten van Qwerty
zijn op zoek naar de verbetering bruikbaarheid en typesnelheid van het toetsenbord sinds de uitvinding . Bijvoorbeeld , de Blickensderfer schrijfmachine gebruikte 10 meest gebruikte letters , " D ", " H ", " I ", " A ", " N ", " S ", " O " en " R " op de home rij het toetsenbord . In de jaren 1930 , augustus Dvorak wilde typen efficiëntie te maximaliseren . Hij studeerde brief frequentie en hoe mensen getypt . Na het plaatsen van de meest voorkomende twee - lettercombinaties dichter bij elkaar op de startrij , Dvorak vond dat snelheden steeg met 74 procent , fouten daalde met 68 procent , en de leercurve daalde tot 52 uur . Huidig ​​onderzoek suggereert ook dat dit vermindert de druk op de polsen van de typiste , wat kan resulteren in minder carpaal - tunnel syndroom en tendinitis . Hoewel dit is de tweede meest gebruikte toetsenbord , heeft het niet betrapt op als een standaard .
Xpert

ander alternatief voor het Qwerty -toetsenbord is de Xpert toetsenbord . Xpert ontdekte dat een deel van de reden dat de Dvorak sloeg niet aan is de toegenomen leercurve voor mensen die al de standaard QWERTY layout wist . De Dvorak verhuisde 24 belangrijke locaties . Om typesnelheid verhogen en verlagen deze leercurve , Xpert bewogen enkele toetsen mogelijk terwijl het maximaliseren van de toetsencombinatie . Daarom is de Xpert layout bewogen minder letters . Daarnaast is dit toetsenbord voegt een extra " e ", dat is de meest voorkomende letter in het Engels .
Ergonomische toetsenborden

Zoals het typen meer populair is geworden voor professionals en thuisgebruikers , hebben de ontwikkeling van de gezondheidsrisico's, zoals carpaal - tunnel syndroom en tendinitis gangbaar geworden . In een poging om dit risico te verminderen , hebben veel keyboard bedrijven geëxperimenteerd met verschillende toetsenbordindelingen . De meest voorkomende vorm van ergonomische of natuurlijke toetsenbord bestaat uit de sleutels in de QWERTY-indeling , maar gescheiden in de helft op een verhoogd toetsenbord .
Compacte apparaten

Met de uitvinding van compacte apparaten zoals Blackberries , GPSs , iPhones , Palm Pilots en iPods , is het niet langer mogelijk is om je handen te plaatsen op de gebruikelijke positie wordt gebruikt voor het Qwerty layout . Daarom hebben bedrijven geëxperimenteerd met verschillende ontwerpen , waaronder Qwerty , alfabetische indeling , en volledig nieuwe lay-outs . Bijvoorbeeld , is RIM octrooieren van een Blackberry met een ontwerp dat drie letters plaatst in individuele driehoeken .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·De geschiedenis van de Bar Cod…
·Hoe Hook Up een videorecorder …
·Hoe te Connect Computer Audio …
·Hoe te converteren naar RCA TR…
·Waarom is al het geluid van mi…
·Hoe gegevens op een Memory Sti…
·Wat is een Sound Device ? 
·Hoe om te upgraden Bluetooth 
·Computer Hulpmiddelen voor Sle…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·USB naar HDMI converters 
·Hoe maak je een exacte replica van een C…
·Hoe maak je een iPad Micro - SIM -kaart …
·Dell Latitude D600 Specificaties 
·De beste Surge Protectors voor Computers…
·Hoe printer cartridges installeren op ee…
·Hoe te Ontdek hoe een Sniffer Gebruik 
·Hoe maak je een SanDisk Micro SD adapter…
·Welke Intel-processors hebben Hyper - Th…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com