Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Archeologische Theorieën over Computers
Als we denken aan computers vandaag , denken we aan silicium , kunststof en LCD-monitoren , maar wetenschappers speculeren dat oude volkeren - Grieken en Egyptenaren , om een paar te noemen - kunnen hebben gecreëerd primitieve computers om tally nummers of bijhouden van de tijd . In het oude termen , een computer is iets van een telraam een kalender - in wezen iets dat spoor houdt van een proces of het de loop van de tijd of een numerieke progressie . Antikythera Mechanisme

In 1900 , werd een vreemd apparaat getrokken uit een gezonken scheepswrak in de Ionische Zee - een houten frame met daarin een serie bronzen tandwielen . Helaas , na ongeveer 2000 jaar onder water , het apparaat was niet meer te repareren , de onderdelen die overleefden waren ingekapseld in een schelp van calciumcarbonaat . In 1971 gebruikte wetenschappers gammastralen te zien via de shell en zag hoe de tandwielen werden bekleed . Met behulp van deze informatie , een duplicaat van het mechanisme , nu genoemd naar het eiland in de buurt waar het werd gevonden , werd gecreëerd . Het werd ontdekt het apparaat kan de bewegingen van de zon en de maan volgen als een geautomatiseerde kalender .
Stonehenge

Stonehenge
is een mysterieuze verzameling van massieve stenen die in een cirkel op Engeland Salisbury Plain . Hoewel moderniteit zal waarschijnlijk nooit zeker weten waarom deze structuur werd gebouwd , astronoom Gerald Hawkins had een idee . Hawkins, wijlen voorzitter van de sterrenkunde afdeling aan de Boston University , de hypothese in 1963 dat Stonehenge is een computer ontworpen om maan-en zonsverduisteringen te voorspellen . Het was eerder in de eeuw aangetoond dat het noordoostelijk deel van Stonehenge uitgelijnd met de zonsopgang op de zomerzonnewende , wat een aantal geloven haar anonieme bouwers kunnen zonaanbidders zijn geweest .
Egyptische piramiden < br >

de oude Egyptenaren waren technische wonderen en creëerde een van de eerste kalenders van de wereld , maar konden ze hun piramides hebben gebouwd als een soort hemelse agenda ? Deze hunebedden werden gebouwd met zo'n precisie dat de hoeken van de meeste piramides correleren rechtstreeks met de vier windrichtingen en vele spiegel de opstelling van de gordel van Orion . Sterker nog , veel van de luchtschachten in deze piramiden zijn zo ontworpen dat het licht van deze sterren - zoals ze verschenen in de lucht toen de piramiden werden gebouwd - schijnen direct in de piramides
Maya Piramide . van Kukulcan

Net als de Egyptenaren , is de Maya-beschaving bekend om zijn piramide gebouw en zijn kalendersysteem . Een piramide in het bijzonder , de Piramide van Kukulcan , werd gebouwd als een soort van kalender , of , op zijn minst , een eerbetoon aan de wetenschap erachter . De piramide heeft een trap aan elk van zijn vier zijden , en elke trap heeft 91 stappen toe te voegen tot 365 stappen - een voor elke dag van het jaar . Kukulcan heeft ook 18 terrassen - het aantal maanden in een Maya- jaar . Elk jaar tijdens de equinoxen en zonnewendes , licht schijnt op de stappen en geeft een schaduw van de god waaraan de piramide is gewijd , mensen te laten weten de dag van de equinox of de zonnewende is op hen .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Hoe de Touchpad uitschakelen o…
·Wat zijn Cube Gebaren ? 
·Wat is een D - Sub -poort? 
·Hoe maak je een DVI - D- Link …
·Hoe kan ik een MK3 installeren…
·Hoe je koptelefoon gebruiken M…
·Computer Port Definities 
·Soorten bussen in Computers 
·Kan ik Voer een DVI naar HDMI …
  Related Articles
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe te gebruiken iWork op de iPad 
Hoe te kopiëren en plakken op iPad 
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Hoe te verwijderen en vervangen Dell Vos…
·Wat is een SSD -monitor ? 
·Hoe vindt u de beste aanbiedingen op een…
·Hoe te Connect 2 monitoren op een videok…
·Hoe je CPU Oververhitting Stop met BIOS 
·Hoe om te controleren voor de Kindle Sof…
·5 goede dingen over iPads 
·Informatie over NIC Kaartjes 
·Hoe je Speed ​​Vary op een 5V Case Fan 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com