Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Wat is het doel van de S /PDIF -poort?
Computers en dvd /cd- spelers worden geleverd met poorten voor vele dingen . Sommige van deze input en output apparaten lijken mysterieuze totdat je weet wat kabel gaat waar en wat het haakt in . De S /PDIF -poort is een van de output apparaten waarvan de functie niet meteen duidelijk door de naam of label op uw computer , maar het dient een doel : om audio te krijgen van uw computer of andere speler aan op uw home cinema en luidsprekers . Basic Functie

S /PDIF staat voor " Sony /Philips Digital Interface . " De S /PDIF -poort kunt u digitaal geluid over te brengen naar een versterker of televisie . Het kan PDM en Dolby Digital audio af te spelen en wordt niet beperkt door bestandstype of sampling rate . De sampling rate van een audiotrack is hoeveel samples per seconde de baan heeft . Monsters zijn de bits van de gegevens die de audiotrack bevatten als ze in elkaar zitten . S /PDIF kan omgaan met verschillende sampling rates om de kwaliteit geluid te krijgen op uw televisie luidsprekers of een versterker .
Wat het lijkt

De audio -poort voor S /PDIF is ronde en is vaak oranje gekleurd . Het kan worden geëtiketteerd " S /PDIF , " " Digital Audio Out , 'of' Coax . " Het snoer is een onevenwichtige coaxkabel . Het heeft een geleidende kern , een isolerende laag rond dat een laag geleidend koper , en vervolgens een laatste isolatielaag . Ongebalanceerde betekent dat de twee geleidende lagen dragen elektrische signalen verschillend en zijn verbonden met iets dat geaard is . Het snoer is rond met een stekker voor de S /PDIF -poort lijkt op de stekkers voor vele game -systemen : een zilveren cilinder met een stompe , afgeronde tip . Dit zijn de zogenaamde RCA-aansluitingen. De snoeren zijn meestal zwart met zilveren pluggen .
Optioneel Toslink

U kunt ook gebruik maken van de S /PDIF -poort met een optische kabel in plaats van coax . Optische kabels overdracht signalen van licht met behulp van plastic of glasvezel , plaats de gebruikte koper van elektrische signalen . Dit wordt geleverd door een Toshiba Link , of Toslink . Het is een enigszins rechthoekige poort met het label " Optical " onder de digitale uitgang . Het heeft een stekker op de rode laser binnenin te beschermen wanneer het niet in gebruik is . Dit snoer is ook vaak zwart en zilver .
Professional versie

De S /PDIF -poort is bedoeld voor thuisgebruik . Een versie is beschikbaar voor professioneel gebruik met hogere signaalspanning . Dit is de AES /EBU genoemd . Dit hoeft niet een optische versie , en de haven en het snoer er anders uitzien . De S /PDIF- equivalent is de AES3id . De haven is een zilveren cilinder met een pin , en het koord heeft een sleuf voor de pin te gaan inch Er is een versie met een nog hogere signaalspanning die niet coaxkabels , genaamd AES3 benutten. Conversie tussen huis S /PDIF en eventuele AES /EBU gedaan moet worden met elektrische circuits en geen adapters .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Hoe maak je een Windows sound …
·Hoe u het beste geluid te krij…
·Wacom Tablet Issues 
·Computermuis Koopwijzer 
·U kunt opnemen van een cassett…
·Hoe maak ik een laptop scherm …
·Hoe te Bootable Flash Drives C…
·Hoe maak je een Labtec PC Came…
·Hoe Credit Card Machines Gebru…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Vermogen Fietsen op Laptops 
·Hoe maak je een Plastic Keyboard Cover G…
·Hoe kan ik Blu - rays afspelen op mijn H…
·Hoe naar Mount een 2e harde schijf 
·Hoe de ASUS Eee PC Touch Pad met 
·Hoe maak je een standaard Kensington-slo…
·Problemen met geluid opnemen met de Live…
·Hoe maak je een toetsenbord inschakelen …
·Standard Process for Advanced Encryption…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com