Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Input & Output Devices >> Content
Hoe te Frequentie meten met behulp van een microcontroller
Frequentie meting is een essentieel proces in veel elektronische apparaten . Apparaten zo divers als digitale klokken tijdsdomein reflectometren zijn geheel afhankelijk van de betrouwbare overname van het aantal cycli per seconde in een gekalibreerde golfvorm . Microcontrollers wezen volledige computers in een enkele chip , kan worden geprogrammeerd om te functioneren als een frequentiemeter met minimale externe componenten . Kan een frequentie meter als hulpmiddel bij andere elektronische apparatuur analyseren of een deel van de inrichting zelf . Wat je nodig hebt
Microcontroller
Broodplank ( prototyping board ) op Jumper draad
weerstanden ( 0,1 tot 1.0uF ) op 8 LEDs
8 weerstanden ( 220 ohm ) op Microcontroller programmeur adapter met software
Computer
Voeding ( 3.3 volt of variabele ) op C -compiler /assembler voor microcontroller
Toon Meer Aanwijzingen
1

Insert a microcontroller in een beschikbare oppervlakte van een breadboard , en draad het volgens de technische fiche van de minimale connectiviteit diagram . Controleer om gemeenschappelijke ontwerp praktijken zoals 0.1uF bypass condensatoren over voeding pinnen en lage impedantie paden zorgen aan de grond . Kopen van 2

verbinding acht I /O-lijnen van de microcontroller tot acht LED's via 220 - ohm stroombeperking weerstanden . Je moet minstens een I /O beschikbaar te houden voor de daad van frequentie meting .
3

Sluit het ene uiteinde van de programmering adapter aan op de terminal via de juiste interface , zoals USB , seriële of DB - 25 . Het andere uiteinde van de adapter de programmering lijnen van de microcontroller . Het kan zijn dat deze verbindingen een draad te maken bij in tijd , omdat microcontrollers tussen verschillende modellen en fabrikanten gebruiken zelden dezelfde pinnen . Sluit de kracht , en zet deze op 3,3 volt .
4

controleren om de connectiviteit controleren tussen de computer en de microcontroller circuit . De software van de programmering adapter kan de test uitvoeren . Als de software de aanwezigheid van de microcontroller niet kan controleren , zal het niet programmeren .
5

Een eenvoudige test C - programma in C compiler software van de microchip , zoals knipperende acht LEDs te zorgen het complete systeem is gereed .
6

Stel de interne hardware . Staat een gratis I /O pin als input . Deze pin zal de externe frequentie bron te meten . Opzetten van een gratis lopende timer module binnen de microcontroller met behulp van een interrupt snelheid van 1000 maal per seconde voor het bijhouden van de verstreken tijd in milliseconden te houden .
7

Schrijf de belangrijkste code . In een tijd , lus in het C - programma en poll de chip voor de staat van de staat van de frequentie teller pin's . Elke keer wisselt van uit naar aan en vervolgens aan naar uit , increment een globale telling variabele in het programma . In de interrupt functie , schrijf dan een if-and -then statement die controleert voor een bepaalde verstreken tijd , zoals de 1000 cycli . De actie van deze voorwaardelijke test zal de timer cycli teller en de uitgang van de waarde van de frequentie tellen variabele terug te zetten naar de LED -uitgang .

Compile 8 het programma en laad de resulterende hex- bestand in het geheugen van de microcontroller . Het programma zal draaien binnen de microcontroller en beginnen om de I /O pin te lezen voor de frequentie . Dit hele proces van het lezen en het meten van de frequentie wordt een keer herhaald per seconde weergeven , in binaire op de LED's .

Previous: Next:
  Input & Output Devices
·Hoe Hook Up een laptop naar ee…
·Problemen met mijn Logitech Z5…
·Hoe uw eigen lettertype maken …
·Hoe het opzetten van een USB n…
·Hoe maak je een TiVo te hechte…
·Hoe internet de onderbreking S…
·Wat is het System Bus op een l…
·Hoe verander ik de verversings…
·Hoe weet je welke USB- poort d…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Evo N115 Memory Upgrade problemen 
·Asus Eee PC 900 Vs . 901 
·Hoe je HP PSC 1200 Series Drivers instal…
·Hoe CD Muziek opslaan op een MP3 op een …
·Abit IB9 Specificaties 
·Hoe te kijken een PC Streaming TV Show o…
·Toshiba A205 - S5852 Specificaties 
·Hoe te openen een WD Passport Case 
·Hewlett Packard harde schijf herstel 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com