Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> CPU's >> Content
Soorten Computer CPU
De computer CPU ( kort voor Central Processing Unit ) is een essentieel onderdeel dat alle instructies en berekeningen die ernaar verzonden worden uit componenten en randapparatuur andere computer verwerkt . De snelheid waarmee software werken is ook zeer afhankelijk van hoe krachtig de CPU , dus is het belangrijk om het juiste type voor wat je verwacht te behandelen hebben . De twee toonaangevende CPU- fabrikanten zijn Intel en AMD , elk met hun eigen typen CPU's . Single Core CPU's

Single core CPU's
zijn het oudste type computer CPU beschikbaar en in eerste instantie was dit het enige type CPU die kunnen worden gebruikt in computers . Single core CPU's kunnen maar een operatie beginnen in een tijd , dus ze waren niet erg goed in multi- tasking . Dit betekende dat er merkbare afname van de prestaties wanneer meer dan een toepassing actief was . Hoewel slechts een bewerking kan worden gestart op een moment kan een andere worden geactiveerd voordat de eerste werd afgewerkt maar met elke nieuwe maatregel zou de computer trager . Prestaties van deze typen CPU's waren grotendeels afhankelijk van hun kloksnelheden , die een meting van hun macht was .
Dual Core CPU's

Een dual core CPU is een enkele CPU die twee cores en dus functies als twee CPU's in een heeft . In tegenstelling tot de single core CPU's waar de processor moest heen en weer te schakelen tussen verschillende sets van datastromen als meer dan een operatie werd uitgevoerd , kan dual core CPU's hanteren multitasking veel efficiënter . Om het grootste deel van een dual core CPU , zowel het besturingssysteem en de programma's die op het te maken moet hebben speciale code genaamd SMT ( simultane multi - threading -technologie ) geschreven in het. Dual- core CPU's zijn sneller dan de single core degenen maar niet zo snel de quad- core CPU's die hen hebben vervangen .
Quad Core CPUs

quad-core CPU's
zijn een verdere verfijning van de multi - core CPU ontwerp en beschikt over vier cores op een enkele CPU . Net als dual core CPU's de werklast tussen twee kernen kunnen splitsen , quad cores zorgt voor een nog grotere multitasking . Dit betekent niet dat een enkele handeling vier keer sneller echter zal zijn , en tenzij de programma's en applicaties die draaien op het heeft SMT -code , de verhoging van de snelheid zal niet zo merkbaar . Deze types van CPU's zijn nuttig voor mensen die moeten een heleboel verschillende programma's draaien op hetzelfde moment als gamers , want er zijn spelletjes zoals de Supreme Commander -serie die zijn geoptimaliseerd voor multi - core CPU's .

Previous: Next:
  CPU's
·Intel CPU Temperaturen 
·CPU Waterkoeling Gids 
·Hoe om te vertragen van een CP…
·Hoe maak je een Desktop Batter…
·Hoe maak je Lap een CPU proces…
·Hoe kan ik een L3 cache in een…
·Hoe je CPU Frequency Upgrade v…
·Hoe je CPU Frequency Upgrade 
·Hoe je RAM Verhoog & Verminder…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
De voordelen van een iPad 
  Hardware Articles
·Single Mode Fiber Specificaties 
·Hoe Laptop geheugen installeren op een D…
·Hoe gaat u naar de BIOS op een NC6400 
·Hoe je lege inktcartridges Koop 
·Hoe te JPEG Kopiëren naar een cd 
·Specificaties voor de LS2106 Symbol Scan…
·Hoe maak je een Panasonic Toughbook CF -…
·Wie had dat gedacht 20 jaar geleden dat …
·Hoe maak je een Microsoft Digital Media …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com