Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> CPU's >> Content
Wat doet Overklokken Uw CPU Mean ?
De processor in uw computer kan werken op hoger dan de huidige snelheid . Wanneer een bedrijf produceert een lijn van processoren met verschillende snelheden ratings , het geeft vaak een aantal processors snelheid ratings lager dan wat ze in staat zijn . Op deze manier is het bedrijf in staat om voldoende processors om aan de vraag te voldoen voor de lagere-end processors in de lijn te produceren . De processor van uw computer configureren om te draaien met een hogere dan de nominale snelheid wordt genoemd overklokken , en vele computer liefhebbers gebruiken deze techniek om de prestaties van hun computers te verhogen . Achtergrond |

Een processor kloksnelheid
wordt bepaald door de front- size bus snelheid - de snelheid van de communicatie tussen de processor en het geheugen controller - van het moederbord en de multiplier van de processor , die is intern de processor timing tussen zichzelf en de front-side bus . Bijvoorbeeld , kan een processor met een nominale snelheid van 1 GHz een multiplier van 7,5 te hebben en draaien op een moederbord met een bussnelheid van 133 MHz . De meeste processoren hebben " opgesloten " multipliers , wat betekent dat de eindgebruiker kan ze niet wijzigen . Veel moederborden voor desktop computers bieden de eindgebruiker de mogelijkheid om de FSB te wijzigen. Het veranderen van de FSB snelheid van het moederbord in dit voorbeeld van 133 MHz tot 140 MHz zou de processor geeft een nieuwe kloksnelheid van 1,05 GHz , een vijf - procent snelheid te verhogen . Overklokken is de handeling van het verhogen van een moederbord FSB snelheid om de snelheid van de processor te verhogen .
Voordelen

Overclocking
verhoogt de snelheid van een processor , waardoor de verbetering van de prestaties van de computer taken die worden beperkt door de snelheid van de processor . Na overklokken van een processor , kan je niet zien grote prestatiewinst tijdens het uitvoeren van niet- intensieve taken zoals surfen op het web . Echter , processor - intensieve taken, zoals games en audio -of video- rendering algemeen tonen verbetering. Sommige mensen gebruiken overklokken als een middel om geld te besparen bij het bouwen van een computer . Als u een processor te kopen met de bedoeling overklokken , kan je in staat zijn om een goedkopere processor dan je anders zou hebben , kopen, zonder concessies aan de prestaties .
Nadelen
< >

warmte een processor br verhoogt wanneer het wordt uitgevoerd bij een hogere kloksnelheid , en als de warmte die een processor genereert te hoog is , kan de processor sneller dan het anders zou mislukken . Het is zelfs mogelijk om een processor niet direct door te proberen overklokken een snelheid die te hoog . Echter , het risico van een onmiddellijke processor mislukking is laag , en kunt u het risico op lange termijn schade te beperken door het koelen van de processor voldoende . Een bijkomend nadeel is dat sommige processors hebben een lage overklokpotentieel , je zou een processor te kopen met de bedoeling van het runnen van het op een hoge snelheid , alleen te vinden dat u niet in staat om de kloksnelheid je hoopte te bereiken zijn . Zelfs als andere mensen hebben gemeld succes met een bepaalde processor model , is dit geen garantie dat een processor u koopt hetzelfde potentieel zal hebben . De uiteindelijke potentieel nadeel van overklokken is lawaai , je kunt de hoogste kloksnelheid mogelijke prijs voor uw processor te realiseren door het koelen van het zo veel mogelijk , die luide ventilatoren kunnen eisen
Overclocking Tips
< . br >

Toen overklokken van je processor , niet meteen proberen om de hoogst mogelijke snelheid te bereiken , als de processor niet in staat is om te draaien op die snelheid , kan de computer niet starten . In plaats daarvan , de verhoging van de FSB snelheid van uw moederbord in kleine stappen , grondig testen na elke verhoging van de snelheid . Verlaag de FSB snelheid als uw computer toont tekenen van instabiliteit . Als je teleurgesteld bent met uw overklokresultaten , overweeg dan de aanschaf van een efficiëntere heatsink en ventilator voor de processor .

Previous: Next:
  CPU's
·Hoe maak je een CPU Fan Uninst…
·CPU Cooling Methoden 
·Hoe maak je een CPU sneller da…
·Hoe de ventilatorsnelheid wijz…
·Server CPU Vs . Desktop CPU 
·Heeft de CPU Affect Speed ​​? 
·Wat is een Pentium 4 CPU ? 
·Hoe Dell Latitude D505 vervang…
·Hoe maak je een CPU te zetten …
  Related Articles
Hoe maak je een iPad , dat maakt geen ve…
Wat is een jailbroken iPad ? 
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Heeft de iPad werken met Clearwire ? 
Heeft de iPad hebben Woord ? 
Heeft iPad vereist AT & T Service? 
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Heeft de iPad werken op Windows ? 
Heeft een iPad synchroniseren met een iM…
  Hardware Articles
·Hoe te schakelen van IDE naar SATA 
·Hoe configureer ik een Netopia R910 rout…
·Hoe maak je een microfoon Problemen 
·Hoe te upgraden mijn Sony Vaio 
·Firmware Vs . Hardware 
·Pictbridge Problemen 
·Specificaties voor de HP Jornada 680 
·Hoe elk Computer Memory Card Verander 
·Hoe maak je een UM150 Aircard Kraak 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com