Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Upgrades >> Content
Hoe maak je een Processor Fan Monteer
Elke processor heeft een ventilator die eraan verbonden zijn als onderdeel van zijn koelsysteem . Processor fans van verschillende types worden gebruikt voor zowel laptops en desktop computers . Zonder ventilator , zal de CPU oververhit raken en mislukken en kunnen verwarmen schade aan het moederbord veroorzaken ook . Dit maakt de koelventilator een cruciaal element van een computer en een die moet worden gehandhaafd of vervangen wanneer dat nodig is . Tekenen van koelventilator problemen kunnen worden computer bevriezing of crashen of extreme hitte uit de computerbehuizing monteren . Wat je nodig hebt
Computer service manual
Precisie schroevendraaier set
CPU koelpasta
Toon Meer Aanwijzingen
Laptop
1

Zoek de computerservice handleiding en lees de demontage instructies . Als u niet over deze handleiding downloaden via de website van de fabrikant. Kopen van 2

Koppel de laptop uit het stopcontact en de batterij als een voorzorgsmaatregel te verwijderen .
< Br > 3

Volg de service manual demontage -instructies . Een laptop zal vereisen dat je verwijdert de meeste van de computer hadware , zoals de harde schijf , de DVD /CD-apparaat , RAM , draadloze netwerkkaart , toetsenbord en het bovenste beeldscherm , voor toegang tot de processor . Strip de computer naar beneden totdat je kunt zien en werken op de CPU chip .
4

Zoek de processor ventilator op het moederbord . Gewoonlijk komt bovenop de processor . Koppel de voedingskabel los van het moederbord . Verwijder de kleine schroeven waarmee de koelventilator vasthouden aan het moederbord . Gebruik een precisie kruiskopschroevendraaier om dit te doen . Trek de oude ventilator .
5

Reinig de bovenzijde van de processor met een schone , niet-pluizende doek of keukenpapier . Voeg een klein beetje van thermische pasta om de top van de processor en verspreiden over de gehele chip met een schone papieren handdoek . De koelpasta geeft de processor extra bescherming tegen oververhitting en werkt als een afdichting tussen de processor en de ventilator .

Plaats 6 de nieuwe ventilator op de processor en de schroef op zijn plaats . Zet de computer volgens de service manual instructies .
7

Sluit het netsnoer en de batterij en alle externe apparaten , zoals een muis te vervangen . Zet de computer aan en gebruik normaal .
Desktop
8

Koppel de computer uit het stopcontact en verwijder alle andere kabels los van de achterkant van de pc . Draai de computer om zodat de achterkant naar u toe. Verwijder de schroeven van de achterplaat dat het rechter zijpaneel vasthouden aan de computer . Schuif het paneel naar u toe tot het loskomt . Leg het opzij .
9

Leg het bureaublad van de computer naar beneden zodat u de binnenkant van de machine zien . Zoek de CPU-ventilator montage .
10

Verwijder de assemblage door het toepassen van druk om de koelventilator hendel en tegelijkertijd de hendel uit de flens met uw vingers , waardoor het risico van het hebben van het elimineren de schroevendraaier slip en krassen op het moederbord , waardoor het onbruikbaar . Maar als je niet kunt de hendel van de flens met uw vingers , plaatst u de rand van een kleine platte schroevendraaier onder de hefboom slot en de hendel slot af van de processor - borgflens . Verwijder een kant van de hendel en dan de andere .

Look 11 voor schroeven waarmee de ventilator vasthouden aan het moederbord . Sommige ventilatoreenheden worden geschroefd op het moederbord , terwijl anderen dat niet zijn . Wiebelen de assemblage van de processor . Verwacht een lichte weerstand wordt veroorzaakt door de hechtende koelpasta .
12

Veeg de processor schoon en breng een nieuwe laag koelpasta op de processor met een schone papieren handdoek . Plaats de nieuwe processor en druk op de vergrendeling omlaag aan weerszijden . Schroef de ventilator op het moederbord , indien nodig . Vervang het zijpaneel PC en sluit alle kabels . Zet de machine aan en gebruik normaal .

Previous: Next:
  computer Upgrades
·Hoe kan ik een CMOS-batterij v…
·Hoe maak je een P4 processor v…
·Is Triple - Core Better Than D…
·Hoe maak je een grafische kaar…
·Hoe kan ik uitschakelen Onboar…
·Radeon 9800 Pro Vs . X600 
·Hoe je je virtueel geheugen in…
·Hoe te Grafische kaarten Switc…
·Hoe de Multimedia Audio Contro…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe de achtergrondverlichting in een Son…
·Verschil tussen AMD Athlon & AMD Turion 
·How To Turn Off Touchpad tijdens het typ…
·IBM T40 Laptop Specificaties 
·Hoe te Refill een HP 860 
·Hoe te versturen Audio naar Bluetooth 
·Wat is het verschil tussen de Apple iBoo…
·Windows XP Multimedia Kenmerken 
·Hoe maak ik een 462 Processor wijzigen ?…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com