Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Printers >> Content
Het verschil tussen Pixels & Dots Per Inch
De afkortingen " ppi " en " dpi " frequent gebruikt worden in digitale beeldvorming en printing . De afkorting " ppi " staat voor pixels per inch , terwijl " dpi " staat voor " dots per inch . " Dit kan verwarrend zijn als je van pixels als kleine puntjes op uw computerscherm , maar de afkortingen mag niet worden verwisseld , omdat ze verschillende dingen betekenen . Pixels

Pixels
zijn de kleine vierkantjes die een beeld vormen op een digitaal display . Pixels worden uitgelijnd in een grid en kan worden gebruikt om een ​​reeks van kleuren. Elke hoeveelheid pixels kan worden gebruikt om een ​​beeld te maken . Echter , het aantal pixels geeft de kwaliteit van het beeld . Hoe hoger het getal , hoe groter de kwaliteit van het beeld wordt . Omdat pixels zijn vierkant , kan een beeld gekarteld verschijnen wanneer up bekeken dichtbij of vergroot . Meer pixels bieden een hogere detail in meer ingewikkelde afbeeldingen .
PPI

" Pixels per inch "
verwijst naar een afbeelding pixel dichtheid . Dit is het aantal pixels in een afbeelding weergegeven in een inch . Omdat de display formaten kan variëren , met behulp van " ppi " kan een beter gevoel van duidelijkheid voordat een beeld wordt gereproduceerd , vergroot of verkleind bieden .
Dots

Dots
verwijzen naar een afbeelding op een afgedrukte pagina . Printers vaststellen afbeeldingen in puntjes van inkt . Dots verschillen pixels omdat zij fysieke representaties van een beeld . Zij ook zijn afgerond en hebben spaties tussen hen in tegenstelling tot pixels , die worden afgestemd , zonder spaties . Deze ruimte is niet noodzakelijk merkbaar omdat , zoals pixels , de stippen zijn klein en onze ogen alleen de foto als geheel waarnemen . Een gedrukt " dot " kan meer dan een pixel bestaan ​​als het aantal pixels per inch overschrijdt mogelijkheden van een printer in relatie tot dots per inch .
DPI
p Dit is de resolutie van een beeld nadat het is afgedrukt . Dots per inch is hoeveel gedrukte punten per inch worden weergegeven in een afbeelding afgedrukt op papier . Net als bij ppi , hoe hoger de dpi , hoe hoger de kwaliteit van het afgedrukte beeld . Dots per inch is een attribuut van een printer . Verschillende printers zal bieden verschillende dpi opties als het gaat om de mogelijkheid om te printen . Hoger - end en professionele printers vaak afdrukt bij veel hogere dpi dan goedkopere consumenten printers .

Previous: Next:
  computer Printers
·Xerox Phaser 6360 Problemen op…
·Over Printers compatibel met d…
·Hoe te AIOC.exe fouten te beve…
·Hoe je inktcartridges Ontstopt…
·Problemen met de HP 970CSE Pri…
·Hoe maak je een Xerox Werkcent…
·Hoe een HP Designjet Repareer 
·Hoe te Refill tonercartridge i…
·Hoe kan ik een HP Deskjet F444…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
  Hardware Articles
·Wat is de pin-out van beide uiteinden va…
·Hoe doe ik Prime HP 57 inktcartridges? 
·ATX Voeding Grenzen 
·Over het gebruik van de Award BIOS Softw…
·Hoe de zijkap van een Dell Studio XPS De…
·Hoe je Power Save Als u een film op een …
·Miniatuur Substation Definition 
·Hoe kan ik een cd of USB gebruiken om Aw…
·Mijn XPS berekenen geen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com