Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Randapparatuur >> Content
Wat is een USB-poort voor?
Een USB -poort is een aansluiting poort op veel laptop en desktop computers . USB staat voor Universal Serial Bus , een technologie die in 1996 werd geïntroduceerd . Omdat het universele , de haven is in staat om verbinding te maken van een breed scala van computer randapparatuur en accessoires , variërend van MP3-spelers en externe harde schijven op de computer muizen en printers . Functie

Een USB- poort kunt u een extern apparaat aansluit op een computer te gebruiken . Omdat het een "Plug and Play " -technologie , USB -poorten automatisch een apparaat en toegang tot het apparaat te herkennen is snel beschikbaar . Dit verschilt van oudere PS /2 en seriële poort verbindingen die nodig is de gebruiker de computer opnieuw opstarten na het aansluiten van het apparaat .
Soorten apparaten gebruiken USB

De lijst van apparaten die verbinding maken met een computer via USB wordt continu uitgebreid . Een korte lijst van voorbeelden zijn printers , MP3-spelers , externe harde schijven , flash /thumb drives , toetsenborden en muizen , luidsprekers , MIDI-controllers ( voor gebruik met muziek creatie software) , mobiele telefoons , modems en draadloze zenders .
< br >
apparaten USB - Powered

Naast een aansluiting voor een breed scala van apparaten , USB -poorten zijn ook in staat om het voeden van sommige USB-apparaten . Low -power USB-apparaten , zoals MP3-spelers en flash drives , kan stroom trekken uit de USB -poort .

USB-apparaten
dat meer stroom dan kan worden geleverd door een enkele USB-poort komen meestal met een externe voeding nodig . Voorbeelden hiervan zijn externe harde schijven en printers .
Identificatie

U kunt een USB-poort te identificeren door zijn gestandaardiseerd ontwerp . Alle USB poorten kijken in wezen hetzelfde . De poort zelf is ongeveer 1/2 inch lang en ongeveer 3/4 inch breed . Deze afmetingen kunnen worden omgekeerd afhankelijk van de richting van de USB -poort; . Aantal poorten desktops zijn verticaal geplaatst , terwijl die op laptops altijd horizontaal geplaatst

De binnenkant van de poort goud of zilver aansluitpunten hebben rond de bodem en het centrum van de haven . Er is ook een kleine zwarte of witte plastic stuk naar het bovenste gedeelte van de binnenkant van de USB-poort .
Speed ​​

USB -poorten
hebben verschillende verbindingssnelheden , of de snelheid waarmee ze gegevens van een aangesloten apparaat kan verzenden en ontvangen . USB 1.1 , de verouderde originele formaat , kon verwerken 12 megabits aan gegevens per seconde . USB 2.0 is de huidige standaard formaat , en kan omgaan met 480 megabits aan gegevens per seconde .

USB 3.0
is nog sneller . Volgens Intel , die heeft geholpen bij de ontwikkeling van de oorspronkelijke USB-technologie , kunnen USB 3.0 in staat maximaal 4,8 gigabytes per seconde , alsmede een betere power management voor de voeding van apparaten .
Overwegingen
< br

slechts een apparaat tegelijk > kunt aansluiten op een USB-poort . Een manier om deze beperking is op een USB- hub die een enkele USB-poort breidt uit naar meerdere poorten te kopen , een andere manier is het gebruik pass-through -apparaten , of apparaten waarmee andere USB-apparaten aan te sluiten om ze

aansluiten . twee computers via USB voor gegevensoverdracht en bestandsoverdracht is mogelijk , maar vereist het gebruik van een brug op de kabel te vergemakkelijken . Rechtstreeks aansluiten van twee computers via USB zonder brug kabel kan schade aan de computers .

Previous: Next:
  computer Randapparatuur
·Hoe kan ik een Dell IR LCD -af…
·Hoe je Bluetooth op een Acer C…
·Hoe maak je een Memory Stick g…
·Hoe maak je een IEEE 1394- poo…
·Hoe installeer ik een 1370 Wir…
·COM1 ThinkPad Trouble 
·HP Compatible Interne draadloz…
·Nadelen van barcodes 
·Astro MixAmp vs Stereo Receive…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe maak je een oude computer Hard Drive…
·Hoe to Run een Dell C640 bij Full Speed …
·How to Set Up Drivers voor een HP 4215xi…
·Hoe je MP3's opslaan op een Jump Drive 
·Hoe je het geheugen op een HP Mini 210 H…
·Hoe kan ik als vervanging van een A8N - …
·Hoe maak je een Skull of a Heart verdien…
·Communicatie producten voor de visueel g…
·Hoe kan ik een laptop scherm converteren…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com