Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Randapparatuur >> Content
Wat is een USB datakabel ?
Hardware aangesloten op een computer wordt een randapparaat . Deze inrichting voegt de functies van de computer en verbindt het algemeen via een kabel . Dergelijke apparaten zijn printers , modems en externe harde schijven . De computer , de randapparatuur en de kabel tussen de twee moet compatibel zijn connectors . Een Universal Serial Bus ( USB ) -kabel heeft een standaard USB- connector aan elk uiteinde . Deze connectoren passen in USB- poorten op de computer en de randapparatuur . Geschiedenis

Vroege pc
had tenminste een seriële poort en een parallelle poort . De seriële poort was populairder , en het was door deze poort computers meestal aangesloten randapparatuur . Zowel de seriële connector en de parallelle connector had een reeks pennen in twee of drie rijen . De docking poort om deze connector bevat een overeenkomstig aantal gaten . Een parallelle kabel leek op een lint met een rij van draden samengesmolten . Elke draad uitgevoerd data die tegelijkertijd reisde aparte draden van de kabel . Een seriële kabel zag eruit als een normale kabel , maar bevatte verschillende draden in de jas. Elke draad had een ander doel , maar slechts een uitgevoerde gegevens . De bits van gegevens in een transmissie werden verzonden in de reeks , zoals de wagons op een trein . Ze reisden in serie , die de wortel van de term "serial . "
Naam

De universele seriële bus heeft een veel kleinere connector dan de seriële of parallelle aansluiting . Verzendt data in serie in plaats van parallel en dus volgens de conventies van perifere kabels werd genoemd een " serie" kabel . " Bus " is een term die wordt gebruikt in computer hardware dat geldt voor elke draad of kabel die gegevens draagt ​​. USB wordt aangeduid als " universeel " , want hoewel de USB-kabel draagt ​​gegevens in serie , het is ook bedoeld om de parallelle connector te vervangen .
Kabel

USB- normen 1.0 en 2.0 geven unshielded twisted pair . Een draad van het paar draagt ​​gegevens van de computer , de andere zijde gegevens naar de computer . In versie 3.0 van de standaard , zijn er twee twisted pairs , beide afgeschermd . De aanbevolen maximale lengte van een USB-kabel voor versie 1.0 en 2.0 is 5 meter . In versie 3.0 , prestatie-eisen kan niet worden in een kabel ontmoet langer is dan 3 meter .
Advances

USB datakabels nu niet alleen computers verbinden met randapparatuur , maar sluit andere apparaten met elkaar . Apparaten niet eerder gezien als een computer randapparatuur kan nu verbinding maken met computers met USB-kabels . Deze categorie van apparaat bevat digitale camera's en mobiele telefoons . De USB-kabel heeft nu een rivaal in de vorm van draadloze netwerken . Hoewel draadloze zenders en ontvangers verbinding maken met niet - draadloze -apparaten , nieuwe randapparatuur bevatten vaak ingebouwde draadloze ontvangers . Een voorbeeld hiervan is de draadloze printer . De vooruitgang van de draadloze technologie zal USB-kabels overbodig maakt .

Previous: Next:
  computer Randapparatuur
·Specificaties voor de LS2106 S…
·Wat zijn de risico's van het u…
·Hoe een exteral DVD Burner geb…
·Hoe het opzetten van Bluetooth…
·Wat is het doel van een draagb…
·Wat is een SD-geheugenkaart ? 
·500GB 5400 RPM harde schijf Ei…
·Hoe het opzetten van een iSigh…
·Hoe maak je Hookup een videoca…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Systeemherstel voor de Dell Vostro 2510 
·Lexmark E238 Specificaties 
·Hoe om uw computer register schoon 
·RAW vs FAT SD Cards 
·Kan ik FSB Reset in de BIOS om snelheid …
·Hoe maak je een gat in de voorkant van m…
·Hoe te Overclock een Pentium D 
·Hoe naar Mount een PC Board 
·Soorten Computer Keyboards 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com