Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat zijn de componenten van een Floppy Disk Drive ?
Diskettes waren ooit het belangrijkste medium voor het opslaan en laden van gegevens in een computer . Sommige oudere systemen rende software programma's rechtstreeks vanaf een diskette . Een floppy drive registreert de gegevens op een diskette , de drive haalt vervolgens de gegevens van de schijf als dat nodig is. De computer initieert dit proces , dat vervolgens wordt bestuurd door controller circuits van de floppy drive . Mechanische Frame

Het frame
bevat de hefbomen die de floppy disk ruimte geopend wanneer de schijf wordt geplaatst . De werkelijke schijf is ingesloten in een plastic behuizing met een glijdende metalen behuizing te beschermen wanneer niet in gebruik . Zodra het metaal wordt geopend , kan de lees /schrijf koppen naar de schijf. Na het uitwerpen van de schijf deksel weer dicht .
Controller Board

De computer stuurt informatie via een lintkabel naar een floppy drive controller board . De controller board , met behulp van een gespecialiseerde chip , interpreteert de computer informatie . Vervolgens stuurt de juiste signalen naar de floppy drive printplaat te voeren het lezen en schrijven functies .
Circuit Board

De floppy drive printplaat vertelt de lees /schrijf-koppen naar gevraagde actie van de computer uit te voeren . Bij het opslaan van gegevens , zal de printplaat controleren om te zien of de schijf is beveiligd tegen schrijven , dan zal het proces te sturen naar de lees /schrijf koppen . De kleine schakelaar op de hoek van de schijf wordt de write - bescherming staat .
Lees /schrijfkoppen

Tijdens de werking , de lees /schrijf-koppen bewegen langs de draaiende disc . Bij het schrijven van gegevens naar de schijf , vinden ze een open gebied om het te plaatsen binnen Bij het ophalen van gegevens , bewegen ze langs het oppervlak tot de gegevens wordt gevonden , lees het dan . De stappenmotor regelt de lees /schrijfkop montage door het in kleine stappen verplaatsen . Deze stappen overeenkomen met de spoorbreedte van de gegevens tracks op de diskette .
Drive Motor

De aandrijfmotor , of spindel motor , draait de magnetische schijf binnen zijn schelp , maken een bewegend oppervlak voor het lees /schrijfkoppen toegang . De aandrijfmotor , en derhalve de lees /schrijfsnelheid , in een diskettestation veel langzamer dan in een moderne harde schijf . Floppy drives draaien op ongeveer 300 omwentelingen per minuut ( RPM ) . Een moderne harde schijf draait op een minimum van 5400 RPM , en heeft meer kans om te draaien op 7200 RPM of hoger .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te verbreken & Sluit een U…
·Rangen en klassen van Intel Pr…
·Hoe je je eigen circuit te mak…
·Wat is de SD Card Sequence map…
·Hoe Video opslaan op USB 
·Hoe maak je een SD-geheugenkaa…
·Hoe te Undelete tijdelijke bes…
·5 stappen om bestanden te hers…
·DIY Serial Cable 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·DDR2 Specificaties 
·Hoe je BIOS bijwerken op mijn HP Pavilio…
·De beste laptop Computers voor fotografi…
·Hoe te verbinden van een laptop op een v…
·Hoe maak je een Laserjet 1020 Problemen 
·Toshiba Satellite Pro 415CS Specificatie…
·Hoe kan ik een Dell Printer toevoegen 
·Hoe te Refill Continuous Ink 
·Het wijzigen van de Pen tip op een Wacom…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com