Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe maak je een harde schijf van een IDE Controller Card Boot
Integrated Drive Electronics ( IDE ) -stations waren de eerste generatie van de computer drives , geïntroduceerd in de jaren 1980 . Ze zijn sindsdien overtroffen door SATA-schijven , maar u kunt nog steeds vinden en gebruiken IDE schijven op uw systeem . Deze stations zijn normaal aangesloten op het moederbord , maar als u een oudere moederbord of behoefte meer IDE- aansluitingen , kunt u een IDE -controller -kaart te installeren . Het is mogelijk om een harde schijf opstarten vanaf een van deze IDE- controller kaarten met enkele wijzigingen in de configuratie aan uw systeem . Wat je
Computer met lege kaartsleuf
IDE controller kaart
IDE harde schijf
IDE-kabel
schroevendraaier
Need Toon Meer Aanwijzingen
1

Schakel de computer uit als het op . Schakel het systeem en de uitgang . Haal de stekker van de computer uit het stopcontact . Kopen van 2

Open de behuizing van de computer . Ontkoppel alle randapparatuur die op de computer , zoals USB- apparaten of printers . Draai de zaak om zodat kunt u de ventilatieopeningen aan de achterkant te zien . Verwijder de schroeven langs de rand van de zaak . Trek de kap van de machine .
3

Verwijder eventuele opgebouwde statische elektriciteit in uw lichaam . Dit kan schade toebrengen aan de computer delen . Raak een metalen voorwerp , zoals een lamp of bureau .
4 PCI -slots op een moederbord

Zoek een beschikbare sleuf voor de IDE-controller -kaart . De meeste kaarten zullen gebruik maken van een PCI-interface . Plaats de controller kaart in de sleuf en druk deze stevig aan . Bevestig de kaart om de zaak aan de achterzijde met de schroef .
5

Stel de drive om meester . Oudere stations , zoals IDE-stations , moeten jumpers aan de achterkant om het systeem vertellen of dit een master of slave -station hebben . Aangezien deze IDE drive zal opstarten , moet u deze instellen op meester . Er moet een sticker op de schijf die je vertelt welke jumpers je nodig hebt om verbinding te maken met de meegeleverde jumper pin.
6 IDE- connector kabel

Plaats de vaste schijf in de drive bay zijn. De baaien bevinden zich gewoonlijk aan een zijde van de binnenkant van de behuizing . Andere stations , zoals een DVD of CD -ROM , kan daar worden geïnstalleerd reeds . Schuif de vaste schijf in het compartiment met de printplaat naar beneden gericht . Zet vast met de vier schroeven .
7

Sluit het ene uiteinde van de IDE-controller aan op de aansluiting op het IDE- bord . Sluit het andere uiteinde van de kabel aan op de harde schijf . Sluit de voeding aan op de harde schijf . De voeding draad is veelkleurig en bestaat uit vier draden samen met een plastic connector aan het einde gehouden .
8

Plaats het deksel op de computer . De schroeven te bevestigen . Sluit alle printers of andere apparaten en het netsnoer . Schakel het systeem in .
9

Voer BIOS van uw systeem ( Basic Input Output System ) . De computer zal je vertellen hoe je BIOS in te voeren wanneer het eerst opstart. Het wordt meestal gedaan door het indrukken van de toets " F1 " of een combinatie van toetsen . Stel uw BIOS zodat het laarzen van de IDE controller kaart . Dit zal in een sectie genaamd " Boot Order " of iets dergelijks . Raadpleeg uw moederbord handleiding voor meer details . Eenmaal ingesteld , moet u de wijzigingen op te slaan om de BIOS voordat u afsluit . De computer wordt opnieuw opgestart .
10

Installeer je gekozen operating systeem op uw IDE harde schijf . U bent nu opstarten vanaf de harde schijf op de IDE controller kaart, maar , tenzij er iets op de schijf , zal je systeem niets doen .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe informatie kopiëren naar …
·Hoe maak je een Seagate Extern…
·Hoe krijg ik een moederbord vo…
·Hoe maak je My Passport Elite …
·Hoe te GCM bestanden branden 
·Compatibiliteit van USB Extern…
·How to Set Up een Free Wireles…
·Wat is Snap to Grid 
·Componenten van een Embedded S…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·De verschillen tussen DVD Discs 
·Is het beter om Turn Off My PC of in de …
·Asus M2N61 - AX moederbord Specificaties…
·Hoe printer inkt cartridges vullen zonde…
·Hoe te DDR2 Memory Kies 
·Hoe te Overclock de I7 
·Hoe kan ik een draadloze kaart wijzigen …
·Hoe te Games Transfer naar een SD-kaart 
·Hoe uit elkaar te halen een Epson CX4600…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com