Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe kan ik wijzigen De Inode Grootte van een bestaande partitie?
Computers slaan informatie op opslagapparaten volgende organisatorische patronen genoemd bestandssystemen . Alle bestandssystemen onderhouden van een set van data structuren genaamd inodes --- een voor elk bestand , map of een andere link die kan bestaan ​​in het bestandssysteem . De hoeveelheid ruimte toegewezen voor elke inode is een trade - off : groter inodes kunnen rijker metagegevens voor elk bestand bevatten (bijvoorbeeld , access control lists ) , maar ze nemen meer schijfruimte weg van het opslaan van gebruikersgegevens . Linux - en Unix - gebaseerde bestandssystemen zoals ext2 en ext3 laten fijnere controle dan op Windows gebaseerde bestandssystemen ( bijv. NTFS en FAT ) over de toegewezen ruimte voor metadata op bestandssysteem creatie tijd . Helaas kan inodes worden aangepast door alleen opnieuw maken van het bestandssysteem van de grond af . Wat je
opslag apparaat
Administrator toegang tot computer
Need Toon Meer Aanwijzingen
1

Log in op de computer met beheerdersrechten . Op Linux , bijvoorbeeld , log in als gebruiker "root ". Kopen van 2

Maak een tijdelijke bestandssysteem op de lege ruimte om de gegevens op te slaan , terwijl de originele partitie wordt opnieuw gemaakt . Bijvoorbeeld , om een ext2 tijdelijke bestandssysteem op Linux te creëren , uitvoeren mke2fs - t ext2 /dev/sda4 , waar " /dev/sda4 " is de lege partitie waar de tijdelijke bestandssysteem wordt aangemaakt . Monteer de nieuw aangemaakte partitie . Voor de Linux bijvoorbeeld , voeren mount /dev/sda4 /mount /tempFs .

Copy 3 alle bestanden uit de oorspronkelijke bestandssysteem op de tijdelijke. Voor de Linux bijvoorbeeld , voeren cp - R /mount /origineel naar /koppel /tempFs , waar " /mount /origineel " is het mountpoint voor de originele bestandssysteem .
4

opnieuw creëren van de oorspronkelijke bestandssysteem met de gewenste inode grootte. Houd in gedachten dat deze stap onomkeerbaar worden alle gegevens op de originele bestandssysteem , dat is de reden waarom de gegevens werden gekopieerd naar de tijdelijke partitie in stap 3 hierboven . Bijvoorbeeld , voor een ext2 bestandssysteem op Linux , voeren umount /mount /origineel en mke2fs - t ext2 - I /dev/sd2 , waar " /dev/sd2 " is de partitie met het oorspronkelijke bestandssysteem en " < inodeSize > "is de gewenste inode grootte in het nieuwe bestandssysteem . Het moet een macht van twee zijn , en het moet ten minste 128 , de standaard waarde is 256

Copy 5 alle bestanden terug van de tijdelijke bestandssysteem op de nieuw gecreëerde . . Voor de Linux bijvoorbeeld , voeren mount /dev/sd2 /mount /origineel en cp - R /mount /tempFs /mount /origineel .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe kan ik drivers Upgrade voo…
·Hoe USB- drives Clone 
·Hoe je harde schijven in Windo…
·Hoe mappen Zet op een thumb dr…
·Hoe te geformatteerde data ter…
·Wat bepaalt de huidige uitgang…
·Hoe maak je een schijf partiti…
·Gids voor Demontage een comput…
·De verschillen tussen GS en GT…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe om uw boek Market for Kindle 
·Stap-voor - stap handleiding laten zien …
·Hoe te Mediasmart opnieuw installeren 
·Hoe maak je een wachtwoord op NetSchools…
·Hoe maak je een grafische kaart te insta…
·Hoe maak je een beschrijfbare schijf in …
·Hoe maak je verbinding een Dell Axim X50…
·Hoe Hook Up een PC-voeding 
·Hoe meer GHZ Get on Your Processor 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com