Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Manieren om een CD Boot
De meeste computers kan worden geconfigureerd om op te starten van een compact disc , of cd. Bij het opstarten van de computer naar een CD , het bootproces omzeilt het besturingssysteem van de computer door het lezen boot informatie direct vanaf de cd . Opstartbare cd's worden gebruikt om besturingssystemen te installeren , zoals systeemherstel schijven en voor het laden van aangepaste toepassingen zoals diagnose en reparatie utilities . U kunt fabriek opstartbare cd's kopen of uw eigen aangepaste boot CD . Fabriek Boot CD

Veel cd
zijn bootable uit de doos . CD's die een besturingssysteem opstarten automatisch bevatten in installatieprogramma 's het besturingssysteem op te starten - up . Steek de cd in de lade cd - rom en start de PC opnieuw . U kunt gevraagd worden om een ​​willekeurige toets te raken om op te starten om de CD . Andere typen opstartbare cd's bevatten opstartbare diagnose- cd's ontworpen om te helpen oplossen van problemen en repareren van beschadigde computers . Een diagnose-CD zal vaak omzeilen het geïnstalleerde besturingssysteem en de boot in een diagnose en reparatie menu . Een herstel-cd ontworpen om een ​​computer te herstellen naar de fabrieksinstellingen is een ander voorbeeld van een opstart-cd .
Aangepaste Boot CD

Het zou nuttig zijn om een CD te maken die bevat een set aangepaste hulpprogramma ontworpen voor een specifieke taak . Bijvoorbeeld , kan een computer forensics onderzoeker moet een bootable cd die het besturingssysteem en laarzen direct in een set hulpprogramma ontworpen om te helpen bij een forensisch onderzoek van de PC bypasses maken . Er zijn vele software programma ontworpen om gegevens te branden op beschrijfbare CD's en maken ze bootable.The cd-station moet een cd-rw ( compact disc read- beschrijfbaar ) station en de CD moet beschrijfbaar zijn. Selecteer de bestanden te branden op cd vanuit het branden van cd -programma en selecteer de optie om de CD bootable te maken . De CD brandprogramma brandt de gebruiker geselecteerde bestanden en de bestanden die nodig zijn om een opstart-cd te maken aan de beschrijfbare cd . U kunt dan de CD in de lade als een bootable CD , compleet met aangepaste voorzieningen .
BIOS Ondersteuning voor Boot CD

De BIOS , of basic input /output system , identificeert en configureert de hardware van de computer , zoals de harde schijf , toetsenbord, muis en cd-stations . De BIOS vertelt ook de computer hoe te starten . De meeste BIOSen zijn ingesteld om eerst starten vanaf de vaste schijf, open de cd . De BIOS opstart volgorde kan veranderd moeten worden om het opstarten van de cd eerst , het omzeilen van de harde schijf en direct opstarten vanaf de cd . Sommige oudere systemen hebben booten naar CD gehandicapten . Als een bootable cd niet blijkt te werken en je weet dat het een goede cd , controleer de BIOS om ervoor te zorgen dat de mogelijkheid om op te starten om cd is ingeschakeld .
Wat maakt het Bootable ? < br >

bootable media
moeten configuratie-en informatie -bestanden die de computer hoe te starten vertellen bevatten . In oudere systemen die bootable floppy disks gebruiken , die schijven bevatten boot - informatie en configuratie specifiek voor de bestanden van het besturingssysteem . Een catalogus bestand genaamd BOOTCAT.BIN en het BOOTIMG.BIN beeldbestand : opstartbare cd's moeten twee bestanden bevatten . BOOTIMG.BIN bevat dezelfde boot configuratie bestanden die zich op een bootable floppy . Het besturingssysteem specifieke bestanden zijn opgenomen in de interne BOOTIMG.BIN bestand en niet zichtbaar door het surfen op CD . De opstartbare cd configuratie trucs de computer laten denken dat een bootable floppy op station " A. "

geïnstalleerd

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een Intellifax Bro…
·Hoe om te controleren SD Card …
·Hoe te verwijderen schrijven B…
·Hoe maak je een CD-ROM Disc Cl…
·Verschil tussen Intel Celeron …
·Hoe maak je een video te downl…
·Het wijzigen van de kleur van …
·Wat is het verschil tussen een…
·Typen opneembare dvd's 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Microprocessoren & Embedded Systems 
·Fax Server Features 
·Hoe printer Namen Verandering in AD 
·Hoe de printcartridge Heads Clean op een…
·Hoe maak je een schijf partitie Test 
·Hoe om te controleren de overeenkomst IS…
·Hoe te Humming Sound Fix in een computer…
·Specs op de ATI Radeon 1600 Pro 512 DDR2…
·Hoe de CPU upgraden in een Dell Dimensio…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com