Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Eenvoudige definities van harde schijven
Moderne computers zijn uitgerust met een of meer harde schijven die uw programma's en gegevens op te slaan in een relatief permanente wijze . In de loop der jaren hebben deze opslagapparaten sneller , groter en belangrijker nog , ruiger geworden . Het begrijpen van de fundamenten van hoe een harde schijf is opgebouwd en hoe het werkt helpt om de betrouwbaarheid die u kunt verwachten uitleggen . Hard Disk Drive

Een harde schijf is een apparaat voor gegevensopslag gebruikt voor langdurige bewaring van gegevens en programma's . Het is een elektro - mechanisch apparaat , een combinatie van spinnen metalen schijven en een beweegbare lees - schrijfkop om gegevens van de computer opslaan en openen . Het besturingssysteem van de computer organiseert de programma's en gegevens op de schijf , presenteren aan de gebruiker in mooie, nette mappen terwijl transparant beheer waar het wordt geschreven op de schijf .
Het doel van de harde schijf < br >

Computers
rekenen op twee soorten van data-opslag , vluchtig en niet-vluchtig . De random access memory ( RAM ) in een computer is vluchtig , dat is , wordt deze gewist wanneer de stroom wordt uitgeschakeld . Om gegevens van de ene naar de volgende sessie te behouden , een niet - vluchtige vorm van opslag noodzakelijk . De harde schijf maakt gebruik van magnetische codering op de schijf platters om de gegevens te bewaren . Een voordeel van de harde schijf -apparaat bezit meer dan andere niet - vluchtige media , zoals dvd's , is de data kan een onbeperkt aantal keren worden gewijzigd .
Hoe een harde schijf werkt

In zijn meest elementaire vorm , een harde schijf bestaat uit een metalen schijf bekleed met een magnetisch gevoelig materiaal ontworpen om te worden gecodeerd en gedecodeerd door elektromagnetische pulsen . Een puls van een polariteit zal het magnetisch veld te lijnen in een richting , terwijl een puls van de tegenovergestelde polariteit keert de instelling , de productie van de enen en nullen die het fundament van alle computergegevens te vormen . De lees - schrijfkop zweeft net boven het oppervlak van de platters als ze draaien . Deze kop is verantwoordelijk voor het transport van de bitstroom verstuurd van de computer in magnetische pulsen , en dan lezen ze terug wanneer de gegevens worden opgevraagd .
Hard Drive Specificaties

De capaciteit van een harde schijf is de specificatie meeste gebruikers geïnteresseerd bent Meestal gemeten in megabytes ( miljoenen bytes ) en gigabytes ( miljarden bytes ) , deze meting de beschikbare opslagruimte op de computer. De snelheid waarmee de schotels draaien , uitgedrukt in omwentelingen per minuut ( RPM ) , bepaalt veel van de snelheid waarmee data overdracht tussen de schijf en de computer . Hoe sneller het plateau draait, hoe sneller de gegevens kunnen onder de lees - schrijf-kop worden geplaatst . De fysieke grootte van de schijf is van minder belang , omdat het zal worden bepaald door de machine waarin deze is geïnstalleerd .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe weet ik of een USB- printe…
·Matshita UJDA775 Specificaties…
·Hoe maak je een Array drive ve…
·Definitie van een computer Kio…
·Logitech C905 Vereisten 
·Hoe je digitale foto's overbre…
·Wat zijn USB Portable Diskette…
·Hoe maak je een schijf op CD R…
·Hoe speel ik een Double Layer …
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe naar Bad Flash Drive Fix 
·Klok Problemen in een Compaq EVO N610c 
·Hoe maak je verbinding een geheugenkaart…
·Hoe maak je verbinding een desktop naar …
·Hoe maak je een PS3 controller op uw com…
·Hoe maak je een Compaq Presario 6000 AMD…
·Hoe updaten van een ROM BIOS Eerste 
·Hoe je foto's naar een Memory Stick op W…
·Hoe kan ik een kopie van de Canon MP610 …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com