Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is het verschil tussen een SATA harde schijf en een data Burst Cache ?
Harde schijf van een computer is het onderdeel waarop alle data wordt opgeslagen , inclusief het besturingssysteem , bestanden , muziek en afbeeldingen . Er zijn twee veelvoorkomende typen van de harde schijf die computers gebruiken - SATA , of Serial Advanced Technology Attachment , en de IDE of Integrated Drive Electronics . Harde schijven hebben veel eigenschappen in verband met hen , vooral hun grootte , die vertelt u hoeveel data ze kunnen houden , maar een andere is de harde schijf cache , aangeduid als de Data Burst Cache in Dell-computers . SATA harde schijf

SATA harde schijven
zijn een vooruitgang op de oudere IDE- modellen , die sneller is dan zijn voorganger en met een grotere bandbreedte . SATA drives te gebruiken kortere kabels en goedkoper te produceren , omdat zij alleen zeven geleiders of " pinnen " op hun terminals , in tegenstelling tot de 40 in IDE drives. Ze ondersteunen ook 'hot swapping ', dat is waar een computer onderdeel kan worden losgekoppeld zonder dat de computer uitgeschakeld .
Gegevens Burst Cache

Elke harde schijf heeft een disk cache , een buffer tussen de computer en de harde schijf . Het wordt gebruikt om bepaalde gegevens op te slaan , zodat wanneer de gebruiker de gegevens opnieuw in de toekomst kan sneller worden geretourneerd . " DataBurst Cache " is gewoon een marketing buzzword door Dell gebruikt om te verwijzen naar de disk cache op Dell -computers . Typisch, een DataBurst Cache is 8 MB , 16 MB of 32 MB in omvang .
Verschillen

De DataBust cache , of de harde schijf cache meer in het algemeen , is een eigenschap van een harde schijf in plaats van een component op zich . De harde schijf is de primaire container voor alle gegevens en is vele malen groter dan de disk cache . Een disk cache is een veel kleinere buffer gebruikt om de toegang tot data retrieval verhogen . Alle harde schijven maken gebruik van een disk cache , en de DataBurst Cache is gewoon de naam die Dell Computers geven aan de harde schijven caches op hun eigen producten .
Voordelen van de cache met SATA schijven
< br

Grotere disk caches > komen steeds vaker voor , niet alleen vanwege het verlagen van de kosten van de technologie , maar ook om de prestaties te verbeteren . SATA -schijven slaan commando's om toegang te krijgen tot de gegevens in de buffer waar de programma's zijn in staat om deze reorganisatie op een optimale manier . Dit betekent dat de harde schijf maakt het minimum van de werkelijke fysieke beweging die nodig is om de gegevens te lezen en op te sturen naar het geheugen van de computer . Dit is de zogenaamde Native Command Queuing , of NCQ .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Het installeren van een DVD-br…
·Hoe maak je een Fast USB-poort…
·Verschillen in Intel-processor…
·Hoe te Write - Protection wijz…
·Hoe Vergelijk Harde Schijven 
·Mitsumi Floppy Vista Problemen…
·Hoe aan te sluiten in een micr…
·Epson P - 2000 Zal niet resett…
·Hoe je alles uit uw computer s…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Frontech Webcam Installe…
·Hoe je RAM upgrade op HP Pavillon dv2000…
·Hoe een BIOS-update Zoek 
·PC fouten : Het niet opstarten en heeft …
·Dual Core Vs . Dual Processor 
·Wat is de wet van Moore 
·Hoe kan ik Flash bekijken op een iPad 
·Over PC Air Cards 
·USB -kabel Specificaties 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com