Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat zijn de twee SATA- kabels op een harde schijf
SATA harde schijven maken gebruik van twee kabels om te werken met een computer : ? Een datakabel en een stroomkabel . Een van de kabels verschaft een communicatiekanaal met het moederbord van de computer en de andere voorziet van stroom te voorzien om te werken . Volgens de Serial ATA International Organization , 99 procent van de momenteel verkochte computers ondersteunen de SATA-aansluiting standaard . SATA 's enige grote concurrerende standaard Serial Attached SCSI , die gewoonlijk wordt gebruikt in servers . SATA

SATA
is een hardware -verbinding standaard gebruikt in computers om harde schijven en optische drives aansluiten op het moederbord van het systeem . SATA vervangen de IDE -aansluiting standaard in consumentenapparatuur en vereenvoudigde de verbinding proces . IDE- apparaten aansluiten twee apparaten op het moederbord per kabel en vereist een jumper configuratie om de apparaten te laten werken . SATA gebruikt slechts een apparaat per kabel en vereist geen extra data - overdracht installatie anders dan het inpluggen van beide uiteinden van de kabel stappen . SATA is heen en compatibel , waardoor de prestaties van het apparaat normen updates versterken zonder legacy compatibiliteit met oude apparaten . SATA wordt gebruikt in andere computer - achtige apparaten, waaronder de Sony PlayStation 3 .
SATA Gegevens

De kleinste van de twee poorten is voor de dataverbinding . Dit is de poort van de SATA- kabel wordt aangesloten op het apparaat . Het andere uiteinde van de SATA kabel aangesloten op het moederbord . SATA- kabels zijn een dun lint , ze zijn ontworpen om een ​​gemakkelijke maken naar navigatie aansluiting en zorgen voor maximale luchtstroom in de computerbehuizing . De uiteinden van de SATA- kabels zijn voorzien van een L - vormige plug , dat zorgt ervoor dat de kabel goed is aangesloten .
SATA Stroomvoorziening

SATA voedingskabel aansluitingen
lijken op de SATA data kabel , maar zijn ongeveer twee keer zo lang . Sommige 3,5 - inch harde schijven hebben zowel SATA en Molex stroomaansluitingen , alleen moet men tegelijk worden gebruikt . Solid - state harde schijven en 2,5 - inch harde schijven meestal alleen ondersteuning voor de SATA- stroom type verbinding . Zoals datakabels , SATA stroomkabels zijn dunne linten en voorzien van een L - vormige plug , die niet ondersteboven kan worden geïnstalleerd . SATA stroomkabels sluit de harde schijf aan voeding van de computer . Harde schijven die alleen de SATA stroom type verbinding kan worden gebruikt met voedingen die slechts Molex aansluitingen met behulp van een Molex naar SATA -adapter .
Molex Stroomvoorziening

de Molex is de stroomverbinding met een carry - over van de IDE harde schijf tijdperk . Molex kabels zijn echt geen kabels , maar een reeks van vier draden die aan een stekker . Molex poorten worden geïdentificeerd met vier grote pinnen en afgeronde randen op de poorten . Zoals met SATA stroomkabels , Molex kabels aansluiten op netvoeding van de computer en de harde schijf . De nudges op de connector en poort te voorkomen dat de Molex connector van wordt ondersteboven geïnstalleerd .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe Hard Drive Firmware Fix 
·Hoe Re - Set Surge Protectors 
·Hoe te installeren Twee SSD ka…
·Wat is het verschil tussen 2.5…
·Hoe te Alle opgeslagen muziek …
·Hoe maak je SIXAXIS Als een PC…
·Soorten Memorex Discs 
·Hoe kan ik een laptop HD conve…
·Hoe te installeren Gateway Med…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe een BIOS-update te herstellen 
·Hoe je harde schijven installeren in een…
·Wat is het verschil tussen een netbook e…
·Hoe de Drum graaf resetten op een Oki C9…
·Hoe maak je een PC Case Wijzigen 
·Hoe maak je een virtuele diskdrive 
·Hoe het toetsenbord te vervangen op een …
·Hoe kan ik een Dell 4550 Processor Upgra…
·Hoe je een inkjetprinter voor thuisgebru…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com