Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Over Computer Fans
Een ventilator van de computer is een soort van fan binnen of buiten op een computer . Het brengt in de koele lucht , verwijdert warme lucht , of verplaatst lucht over onderdelen in de computer . Computer fans spelen een belangrijke rol in het houden van een personal computer goed werkt . Oververhitting van een computer kan beschadigen circuits , onderdelen te vernietigen , en een computer te reduceren tot een hoop troep . Tegenwoordig is het niet ongebruikelijk om meer dan vier fans vinden in een computer . Geschiedenis

Koelen van de central processing unit ( CPU ) werd op grote schaal toegepast in de computer door 1997 . Afzuigventilatoren populair onder informatici werd in 2000 . Deze ventilatoren zijn geïnstalleerd aan de achterkant van de computerbehuizing warmte verdrijven . Ventilatoren bevinden zich eveneens over de CPU , meestal aan de zijde van de computer ( met name in het ontwerp van computers met de Pentium - processor 4 ) . Vandaag de dag zijn warmte - sinks rechtstreeks aangesloten of ingebouwd in een aantal componenten.
Actieve koeling

Heat
dat schade aan onderdelen van de computer kunnen veroorzaken wordt verdreven uit de machine door middel van ventilatieopeningen . Er kunnen meerdere fans binnenkant van de computer --- meestal hoe meer , hoe beter . Meer fans betekenen dat uw computer is minder kans op oververhitting . Het proces van het verwijderen van warmte uit het inwendige van een computer wordt Active Cooling . Computers kunnen worden ontworpen om de lucht bewegen hebben meer dan een warmte - sink aan de hitte van kwetsbare mechanismen ( warmte - sinks verhogen oppervlakte van het mechanisme blootgesteld aan koele lucht ) te verminderen .
Overwegingen < br >

Nieuwer onderdelen directory sneller werken . Als gevolg van deze verbetering in snelheid , de componenten de neiging om meer warmte dan de onderdelen van de oudere computers genereren . Grafische kaarten verbruiken meer stroom , en de snelheid waarmee microprocessoren instructies uitvoeren is toegenomen . Door deze veranderingen , is convectie uitgegroeid tot een nutteloze methode .
Luchtbeweging

Koele lucht
wordt ingesteld in de computer . Warme lucht wordt van de computer verwijderd . Lucht wordt uitgevoerd op een koellichaam met een component die meer gevoelig is voor warmte afkoelen .
Externe jaloezie

een externe ventilator kan worden gebruikt om warmte te verwijderen uit een computer . Er zijn externe ventilatoren voor computer torens , evenals laptops . Met computer torens wordt een externe ventilator aangelegd aan de achterzijde van de computer . Laptops kunnen rusten op de top van een externe ventilator geplaatst op een bureau , of zelfs in de schoot van een persoon .
Laptop fans

Desktop computers
zijn niet de enige computers die gebruik maken van fans om hun onderdelen te koelen . Notebooks of laptop computers zijn zeer gevoelig voor warmte . Uiteindelijk , de hardware van een laptop begint af te breken . Veel van dit door de computer bewegen , maar ook het probleem van oververhitting . Een externe ventilator kan problemen van oververhitting te lossen . Zonder een externe ventilator , zal laptop computers heet door de tijd en het gebruik. Wanneer de temperatuur te warm voor een laptop , het gewoon oververhit en schakelt de computer uit . De meest voorkomende externe ventilatoren voor laptops worden geplaatst op het oppervlak van een bureau , en de laptop wordt geplaatst op de top van de externe ventilator .
Soorten Fan

Er zijn een aantal fans , en een ieder werkt een beetje anders . Moderne computers hebben een assortiment van soorten ventilator . A case mount ventilator bijvoorbeeld trekt lucht in de behuizing van de ventilator . Dit type ventilator doet slecht als de temperatuur rond de computer te warm is , maar het klaart de klus in een kantoor met airco . Ventilatoren zijn zo klein als 80 mm ( 3,15 inch ) en zo groot als 120 mm ( 4.72 inch ) . Nieuwere grafische kaarten hun eigen ventilator nodig . Chipset fans zijn over het algemeen boven het moederbord op een computer . Deze ventilatoren houden de circuits koel in de computer . Soms is de chip op het moederbord is een ventilator en een warmteafleider . Moderne grafische kaarten kunnen meer warmte dan centrale verwerkingseenheid van de computer te genereren . Een ventilator kan worden geïnstalleerd op de PCI- sleuven op de grafische kaart koel te houden . Videokaarten zijn ontworpen om met koelplaat , zodat het oppervlak van de videokaart wordt blootgesteld aan de lucht in de computer . Harde schijf fans zijn niet ongewoon , bijzonder bij zeer snelle computers . Elke computer met een harde schijf die meer dan tienduizend RPM oscilleert moet een harde schijf ventilator op of in de buurt van de harde schijf geïnstalleerd .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe CD en DVD Device Manager E…
·Wat is een primaire IDE-kanaal…
·Hoe te Tie Back Your Computer …
·Hoe maak je een processor gefu…
·Vier onderdelen van een comput…
·Tools om een LCD scherm te voo…
·Hoe Dell Studio 17 Bluetooth i…
·De voordelen van 64 - bit Vs .…
·Hoe te Circuit Board Problemen…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
Informatie over de iPad 3G 
Raak Informatie over de iPad 
Hoe Hook Up een iPad naar uw computer 
Kan de iPad de plaats innemen van een co…
Hoe Video Overdracht van een computer na…
  Hardware Articles
·Hoe te converteren DVI naar HDMI met aud…
·Hoe u uw huis Monitor Met een webcam 
·Hoe maak je een joystick installeren op …
·Hoe je satelliet of kabel kijken op een …
·Hoe te Headphones Maak in een microfoon 
·Hoe belangrijk is CPU Gegevensbreedte ? 
·Hoe maak je verbinding met een lokale pr…
·Alternatieven voor de Logitech Pro 9000 
·Fingerprint Reader Tutorial 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com