Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Geschiedenis van Nvidia Grafische Kaarten
De NVIDIA Corporation werd opgericht door Jen - Hsun Huang , Chris Malachowsky en Curtis Priem . NVIDIA kon niet produceren geïntegreerde schakelingen voor zijn grafische chips , dus in 1994 , het is samen met SGS - Thomson Microelectronics , die had fabrieken in Frankrijk en Italië . Diamond Multimedia Systems ook NVIDIA's chips geïnstalleerd in zijn multimedia accelerator boars.As NVIDIA ontwikkelde de NV1 - NV3 chips en uiteindelijk verplaatst naar 3 - D technologie , het bedrijf groeide in marketing mogelijkheden , het maken van een naam en het maken van veel chips , dat de " primeurs" waren naar een nieuwere technologie te creëren . Vandaag de dag , de NVIDIA Corporation is de wereldleider op het gebied van grafische processors en haar technologie heeft vertakt naar markten in video , audio , breedbandverbinding , personal computers , game consoles en werkstations omvatten . Creatie

In januari van 1993 , het bedrijf NVIDIA is gemaakt . Jen- Hsun Huang , de president en CEO van NVIDIA was een Director bij Coreware , onder LSI Logic . Chris Malachowsky was de vice-president van de Hardware Engineering en werkte samen met Sun Microsystems , Inc Curtis Priem werkte ook voor Sun Microsystems , Inc en ontwikkelde de GX grafische chips . NVIDIA kreeg in het bedrijfsleven in een tijd waarin computers werden steeds meer van een huishoudelijk voorwerp . NVIDIA ontwikkelde zijn eerste grafische chip met de hulp van de Europese vennootschap , SGS - Thomson Microelectronics .
NV1

In mei van 1995 , NVIDIA markt gebracht zijn eerste grafische chip . Deze creatie mag personal computers om te concurreren met gaming systemen . Partnerschap NVIDIA's met SGS - Thompson toegestaan ​​NVIDIA om fabrieken SGS - Thompson's gebruiken om zijn chips te maken . De NV1 hielp NVIDIA vestigen banden met Sequoia Capital en Sierra Ventures . Sega of America , Inc ook franchise sommige van haar games om de personal computer om de NV1 om ze te draaien .
RIVA 128

De Real - tijd Interactive Video Animation 3 - D grafische chip , of RIVA 128 , was het resultaat van NVIDIA's tijd bezig met 3 - D graphics en architecturen . NVIDIA behandeld Amerikaanse markten voor het vrijgeven van de chip tijdens het SGS - Thomson behandeld Europese en Aziatische markten . NVIDIA RIVA 128 had ook een lagere kostprijs en hogere prestaties dan de 3dfx Voodoo grafische chip . Originele apparatuur fabrikanten zoals Gateway , Dell en Micro gebruikt de RIVA 128 in hun moederborden .
GeForce

De GeForce 256 is een stap omhoog van de RIVA 128 . De GeForce 256 kenmerkte en de nieuwe en verbeterde processor met vier pixel pipelines op 120MHz , waardoor een maximale fill rate van 480Mpixels/sec . Deze chipset was ook de eerste om te implementeren video acceleratie naar High - Definition Television ( HDTV ) beeldkwaliteit ondersteunen . Latere NIVIDA chips opgenomen de GeForce2 GTS , GeForce2 MX en de GeForce2 Go .
Microsoft's Xbox

Terwijl NVIDIA bleef een van de top grafische chip leveranciers , kondigde men aan dat NVIDIA technologie zou worden toegepast in Microsoft's nieuwe opkomende gaming platform , de Xbox . Microsoft besloten dat NVIDIA's chip -technologie niet alleen gekwalificeerd als de winnaar in grafische vormgeving , maar ook in multimedia-systeem van de gaming- platform . Microsoft toegekend $ 200 miljoen NVIDIA om de chips die nodig zijn Xbox te maken aan de macht . Deze grafische chip was de GeForce3 .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te gebruiken Mijn Dell-pro…
·Hoe maak je een wachtwoord bev…
·Waarom wordt mijn computer her…
·Hoe kan ik programma's lopen v…
·Hoe te starten vanaf een Solid…
·Matshita CR - 175 Specificatie…
·Hoe maak je een drive pad Set 
·Wat zijn IDE & SATA harde schi…
·Hoe te gebruiken Eye One Displ…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Digitale Opslag Eisen voor een Movie Fil…
·Mijn MacBook Pro oververhit 
·Hoe je Take Off Write Protect op een Mem…
·Inzicht USB Flash Drives 
·Hoe te Penguins Make Van Computer Keys 
·Hoe te Plug - Ins & BIOS Set voor PCSX2 
·Hoe Hook Up een Dell Inspiron 8100 op ee…
·Hoe maak je een schijf defragmenteren 
·Hoe de SD Card Speed ​​Writing Meet 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com