Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Clean Room Air Filtration
Veel moderne computer -en elektronische componenten mislukken als besmet met zelfs het kleinste stofdeeltje . Vanwege dit , dingen zoals harde schijven en geïntegreerde schakelingen , zoals geheugenchips en centrale verwerkingseenheden , moet worden geassembleerd en getest in een schone kamer . Schone kamers kan ook nodig zijn voor de chemische en farmaceutische industrie . In een schone kamer , vrijwel stof en andere verontreinigingen in de lucht zijn verwijderd . Clean room filtratie is een complexe combinatie van lucht- druk en debiet , filtratie en zorgvuldig ontworpen werknemer kleding . Positieve Luchtdruk

vele kamers, de luchtdruk iets hoger dan in de omringende gebouw . Het houden van de druk in de kamer hoger voorkomt dat stof en verontreinigingen worden gezogen in de kamer . Positieve druk wordt gehandhaafd door te zorgen voor een goede afdichting tegen de buitenkant en door het brengen van iets meer lucht in de kamer via het filtersysteem dan is ontlucht uit de kamer .
Controle van Air Flow

Een manier om dat stof en vuil worden geminimaliseerd is door het ontwerpen van het luchtfiltersysteem om snelle luchtstromen te voorkomen in de kamer die ertoe kunnen leiden dat verontreinigingen in de lucht te worden . Personeel worden verteld om langzaam en methodisch te verplaatsen naar stromingen die door het lichaam beweging te minimaliseren . Vaak wordt de gehele architectuur van een schone kamer is ontworpen om de beweging van het personeel en de lucht te minimaliseren .
Filtratie

Het belangrijkste onderdeel van de clean room filtratie is de filters . Schone kamers maken gebruik van een filtratie technologie genaamd een hoog rendement deeltjes lucht ( HEPA ) filter. HEPA-filters verwijderen ten minste 99,97 % van de zwevende deeltjes vervuiling groter dan 0,3 micrometer in diameter . In sommige clean room toepassingen , de normen voor filtratie zijn nog strenger . HEPA-filters werken door het trekken van de lucht door middel van een reeks van vezels . Deeltjes en andere verontreinigingen zich aan de vezel , in tegenstelling tot traditionele filters wanneer het filter eenvoudig is om de deeltjes te blokkeren . Door te trekken lucht door het equivalent van een zeer groot oppervlak , zijn bijna alle verontreinigingen opgevangen door vezels van het filter .
Clean Room kleding

Cleanroom kleding is ontworpen om het minimaliseren van de introductie van zwevende verontreinigingen door de werknemers . Verzegelde kleding voorkomt nature voorkomende huidschilfers uit het invoeren van de clean room . Haarnetjes voorkomen roos en haar deeltjes worden afgezet op gevoelige oppervlakken . In een aantal zeer schone omgevingen , zijn gezichtsmaskers nodig om besmetting te voorkomen dat ademhaling en gezichtshuid deeltjes .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe een gateway Audio Driver 
·Hoe je je stem opnemen zonder …
·ReadyBoost USB Vs . SD 
·Hoe te Fiber Optic Internet in…
·Hoe maak je een CD duplicatie …
·Hoe te verwijderen U3 Van flas…
·Hoe Vergelijk Pentium M op Pen…
·Hoe om Zet uw PC in een Ham Ra…
·Flash Drive Input en Output fo…
  Related Articles
Hoe maak je een iPad Clean 
Hoe een schone iPad Handhaaf 
Hoe maak je een iPad Touchscreen Reinig 
De beste manier om het scherm houden op …
Hoe te gebruiken Monitor Wipes om een ​​…
De beste producten te reinigen Vingerafd…
Een vergelijking van de MacBook Air aan …
Hoe te Grease Film Schoon vanaf een iPad…
Hoe om stof te verwijderen uit van een v…
  Hardware Articles
·Hoe om gegevens van een G4 een Mac Mini 
·Hoe te Loran TD's converteren naar GPS 
·Vaak Apple Poorten 
·Hoe om tv te kijken op uw computer 
·Hoe CD Drivers installeren voor Sony Bra…
·Hoe je RAM vervangen in een Macbook 
·Hoe te herstellen van een Chipsbnk Flash…
·Hoe te SUSE installeren op een Flash Dri…
·Hoe kan ik een Dell Inspiron 2100 met 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com