Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Definitie van een CMOS-batterij
Elke computer moederbord heeft bepaalde aangepaste instellingen die kunnen worden aangepast door de eigenaar , zoals de datum en tijd . Deze instellingen worden opgeslagen door de computer , waardoor u deze niet hoeft te opnieuw in te voeren ze elke keer dat u de machine uitzet . Dit wordt bereikt door een batterij , wordt een component van het moederbord veel gemak een computer maar voegt opgemerkt maar . Achtergrond

In de computer is een chip genaamd de BIOS . Deze chip bevat alle elementaire instructies die uw moederbord voor de bediening vertellen . Maar elk moederbord aantal instellingen die door de gebruiker kan worden veranderd , zoals de datum en tijd , de typen stations in de computer , het systeembussnelheid en geïnstalleerd . Deze instellingen kunnen niet worden opgeslagen in het BIOS , omdat de BIOS bestaat op een type geheugen dat niet kan worden geschreven om zogenaamde ROM . Om uw instellingen te behouden , het moederbord heeft ook een tweede type geheugen genaamd de CMOS . CMOS geheugen kan worden geschreven , maar het vereist ook een zeer kleine elektrische stroom om deze informatie behouden . Daarom wordt de CMOS aangedreven door een batterij . Vanwege de CMOS-batterij , al uw instellingen worden opgeslagen , zelfs als de computer is uitgeschakeld of losgekoppeld van een stroombron .
Gebruik van de batterij

Hoewel je niet kunt interactie met de CMOS- batterij zelf , moet u de CMOS te gebruiken wanneer je maar wilt om aanpassingen te maken aan de configuratie van het moederbord van de computer . Om dit te doen , moet u een toets op het toetsenbord tikt direct na het aanzetten van de computer op . Uw scherm wordt weergegeven welke toets je moet drukken om opstellingsnut het moederbord in te voeren . Vaak worden de Delete of F2 toetsen Meestal gebruikt .
Batterij Problemen

, zal een CMOS-batterij meerdere jaren duren . Echter, ze uiteindelijk sterven , en als u een oudere moederbord , kan dit uiteindelijk een zorg voor u . Veel computers blijven een kleine hoeveelheid stroom uit de muur , zelfs wanneer ze zijn " uitgeschakeld " te trekken , en als dit het geval is met uw computer , zal uw CMOS uw instellingen te behouden , zelfs als de accu leeg is . Echter , als je ooit gemerkt dat de datum en tijd van de computer na het uitschakelen van de computer of na een stroomstoring opnieuw zijn ingesteld , de batterij moet worden vervangen .
Vervangen van de batterij voor < br >

Als uw CMOS-batterij is overleden , onderzoeken uw moederbord voor een rond metalen voorwerp lijkt op een oversized horloge batterij . Dit is je CMOS-batterij . Verwijder de metalen clip en breng het naar uw lokale elektronica winkel . Zij zullen in staat zijn om u te helpen een batterij die compatibel vinden . Helaas worden sommige CMOS-batterijen op het moederbord gesoldeerd , en tenzij je erg zelfverzekerd met uw solderen vaardigheden , kunnen deze accu's niet worden vervangen . Je zal ofwel moeten leven met het probleem of vervang het moederbord .
Andere problemen

Hoewel het zeldzaam is , kan CMOS-batterijen gaan lekken , waardoor accuzuur aan het corroderen moederbord. Een kwestie als deze kan variëren van computer instabiliteit tot niet-functioneren veroorzaken , afhankelijk van welk deel van het moederbord is gecorrodeerd . Helaas , als dit gebeurt om je CMOS-batterij , zal het moederbord vervangen moet worden .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe een Corrupte Palm Memo Her…
·Wat zijn de afmetingen van de …
·Hoe kan ik opnieuw formatteren…
·Hoe te PCI USB 2.0 Card In Pen…
·Hoe Hard Drive Erase Magneten 
·Hoe kan ik een audio-Driver op…
·Hoe je de harde schijf verwijd…
·Hoe maak je een WI - 125 LCD S…
·Ew52 Coax Specs 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe de Boot Device Reset Van BIOS 
·Hoe te Tracking Cookies verwijderen op d…
·Socket 1156 Vs . 1356 
·Kunt u een schijf in een Mac-laptop ? 
·Hoe maak je een Touchpad Scroll Zorg 
·Hoe de BIOS van de P5E - VM Flash DO 
·Hoe kan ik een printer toevoegen via uw …
·IBM Thinkpad T41 instructies 
·Hoe te inschakelen kleur op een Webcam 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com