Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat betekent X86 processor Mean
? X86 is de naam van een processor instructieset , of verzameling van activiteiten die een processor is in staat om te presteren . Deze instructies zijn wiskunde en logica berekeningen , onder andere soorten taken . Bijna elke processor in gebruik blijft verenigbaarheid met de x86 instructieset , die nu meer dan 30 jaar oud .
De onderkant van een x86 -processor .
Geschiedenis

De eerste bewerking om de x86 -instructieset ondersteunen was de Intel 8086 , uitgebracht in 1978 . De 8086 was populair voor gebruik in personal computers in de jaren 1980 en werd gebruikt , samen met chips compatibel met het, in bepaalde machines vervaardigd door IBM evenals " kloon " computers die compatibel zijn met IBM PC's waren . Als Intel vrijgegeven nieuwe processors die sneller waren , werd de compatibiliteit met de x86 instructieset onderhouden, zodat computergebruikers nieuwe machines konden kopen zonder alle nieuwe software te kopen ook. Hoewel de nieuwe instructiesets zijn sindsdien ingevoerd om x86 , moderne processoren vergroten hebben nog steeds achterwaartse compatibiliteit met de eerste x86-processors .
Alternatieven

Het was niet altijd het geval dat de x86-processors aanwezig is in vrijwel alle computers waren . Voor compatibiliteit met de IBM PC werd een universele norm , werden vele soorten processoren . De Commodore 64 en Apple II gebruikte processors gemaakt door MOS Technology , en de oorspronkelijke Macintosh en de Atari ST gebruikte processors van Motorola . Geen van deze was x86 - compatibel. Echter , de IBM PC en zijn klonen uiteindelijk groeide de markt te domineren .
Competition

In de loop der jaren hebben vele processor fabrikanten de x86- markt gekomen om te concurreren head - on met Intel . Replicatie van de x86 instructieset werd bereikt door middel van reverse -engineering , een proces waarbij de mogelijkheden van een chip worden gereproduceerd door ingenieurs die geen ervaring hebben met de chip zelf , en dus niet kunnen stelen zijn technologie . De bekendste x86 processor fabrikant afgezien van Intel is AMD , die concurreert met Intel in de server , desktop-en notebook- processor markten .
Extensies

Diverse uitbreidingen
zijn toegevoegd aan de x86 instructieset , met namen als MMX , SSE en 3DNow . Deze extensies kunnen een groot deel van de prestaties toe te voegen aan een processor , omdat zij toestaan ​​dat de processor minder tijd te besteden wachten op orders. In plaats van te wachten op een instructie , het invullen ervan , dan wachten op een andere , deze nieuwe ' enkele instructie , multiple data " zou instructies meerdere operaties proppen in een instructie . X86 extensies hebben sterk bijgedragen aan de lange levensduur van de instructieset .
Beperkingen

onderhouden achterwaartse compatibiliteit met de 8086 heeft toegestaan ​​Intel om een ​​gestage stroom van processors te verkopen , zoals consumenten hoeven niet de toegang tot hun oude software een snelheid boost krijgen van een nieuwe CPU verliezen . Dit heeft echter ook belemmerd processor vooruitgang in sommige opzichten . Als consumenten konden tolereren aanschaf van nieuwe software , kan de processor fabrikanten de 30 -jarige x86 instructieset te verlaten en zich richten op de snelste nieuwe instructieset mogelijk is met de huidige technologie , waardoor processors veel sneller dan wat er beschikbaar is .
< Br >

Previous: Next:
  Computer Drives
·Over Computer Fans 
·Hoe te lezen Epub -bestanden o…
·Uitleg over Externe DVD brande…
·Wat is een tripcomputer op een…
·Vermogen Probleem in een Seaga…
·Hoe te 2TB Externe HDD Zet Van…
·Hoe maak je een SATA- schijf i…
·Lijst van secundaire Storage D…
·Hoe maak je een MicroSD geheug…
  Related Articles
Hoe maak je een iPad , dat maakt geen ve…
Wat is een jailbroken iPad ? 
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Heeft de iPad werken met Clearwire ? 
Heeft de iPad hebben Woord ? 
Heeft iPad vereist AT & T Service? 
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Heeft de iPad werken op Windows ? 
Heeft een iPad synchroniseren met een iM…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Mini 12 harde schijf upg…
·Moederbord Problemen in de Compaq Presar…
·Verschil tussen Core 2 Quad Core & 
·Hoe de interne harde schijf vervangen op…
·Hoe maak je een Barnes & Noble eReader B…
·Hoe Hook Up een Toshiba Satellite L455D …
·Hoe maak ik een iPod gebruiken Met verou…
·Hoe maak je Voeg een achtergrondbeeld vo…
·Hoe te installeren 2 SD-kaarten in een E…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com