Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Toepassingen van de 8085 microprocessor
De 8085 -processor , geïntroduceerd door Intel in 1977 , was een update van hun oudere 8080 -processor . De chip is een 8 - bit processor die werd gebruikt in diverse personal computers van de tijd en de CP /M -besturingssysteem , opgericht door Digital Equipment Corp ontving - waarop Microsoft later hun MS - DOS besturingssysteem gebaseerd . Hoewel de gebruikte processor 8 bits voor de meeste bewerkingen (ter vergelijking , de meeste computers gebouwd oktober 2010 gebruikt 64 - bit chips ) , was in staat om een aantal 16 - bits bewerkingen , waardoor veelzijdiger dan andere zuivere 8 - bit chips . WordStar

De eerste tekstverwerker om algemeen aanvaard te krijgen , WordStar liep onder de 8085 chip op de CP /M -besturingssysteem . De tekstverwerker heette oorspronkelijk WordMaster en werd gemaakt door MicroPro International . Het was de eerste tekstverwerker ter beschikking worden gesteld , dat niet was gebonden aan een specifiek type van computer, maar in plaats daarvan gebonden aan een specifiek type besturingssysteem ( CP /M was in staat om te draaien op een aantal verschillende computers ) en het gebeurde te zijn beschikbaar te lopen op de 8085 microprocessor . De software werd later geport om te werken aan de TRS - 80 computer ( een model waarvan gebruik gemaakt van een variant van de 8085 chip ) , Microsoft DOS en de Apple II computer .
The Electric Blackboard

ander tekstverwerkingsprogramma ( InfoWorld verwezen naar het als een ' tekstverwerker ', hoewel de twee in principe hetzelfde doen ) , werd The Electric Blackboard ook beschikbaar gesteld voor CP /M , die op zijn beurt gebruikte de 8085 chip . De software is ontworpen om het scherm opgesplitst in verschillende " vensters" die het mogelijk een om te werken op verschillende delen van een document of kolommen gemakkelijker maken . De software bood ook een primitieve vorm van multitasking , waardoor verschillende vensters om in een keer verschillende documenten geopend te hebben en een middel om te schakelen tussen hen op wil.
Microsoft Basic
< br >

Een vroege programmeertaal , Microsoft Basic toegestaan ​​dat mensen hun eigen software voor computers creëren . Basis was zelf een applicatie die liep onder CP /M en de 8085 microprocessor en die gebruikers in staat stelde niet alleen de tekst van de programmeercode te bewerken voor hun programma, maar ook om het programma daadwerkelijk te compileren , waardoor een vrijstaande programma dat zou kunnen zijn draaien op de 8085 processor onder CP /M. Basis werd later opgenomen in Microsoft MS DOS .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een Mass Storage D…
·Hoe te schrijven Protect een J…
·Hoe maak je een Jump Drive for…
·The Warning Signs Uw Apple har…
·Wat is het verschil tussen Cel…
·Hoe je RAID 5 in de Intel Matr…
·Hoe maak je een 3,5 Floppy Dis…
·Hoe te Vinylplaten converteren…
·Hoe kan ik Format & Partitie e…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe te iShell Run op een TI - 86 
·Hoe maak je een tv -afstandsbediening op…
·Hoe de inktniveaus in een HP 1220 printe…
·Hoe te DDR2-geheugen installeren 
·De voordelen van het gebruik van een USB…
·Hoe maak je verbinding een Single Mode F…
·Hoe de Microsoft Wireless Optical Mouse …
·Kunt U Sluit een oude monitor aansluiten…
·Toegang krijgen tot het Webcam Zonder Qu…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com